Malmö vann mot Färjestad

Malmö vann mot Färjestad hemma – avgjorde i förlängningen

Det blev en riktigt tajt match när Malmö tog emot Färjestad i J20 Nationell södra herr. Matchen avgjordes först i förlängningen där hemmalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 5-4 (2-1, 2-3, 0-0, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Gabriel Koch som stod för det avgörande målet.

Malmö startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 31 sekunder slog Oscar Hed till.

Färjestad kvitterade till 1-1 efter 15.12, genom Jonathan Andersen framspelad av Martin Skärberg och Lucas Forsell.

Malmö tog ledningen på nytt efter 15.52, genom Kasper Lindström på pass av Noah Schalin och Freddie Larsson.

I andra perioden var det i stället Färjestad som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 4-4.

Tredje perioden blev mållös och det tog matchen till förlängning. I förlängningen tog det 2.33 innan Malmö också avgjorde till 5-4. Stor matchhjälte blev Gabriel Koch, på pass av Anton Wahlberg.

Färjestads Martin Skärberg hade tre assists.

Malmö har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Färjestad har en vinst och fyra förluster. Förlusten var Färjestads fjärde uddamålsförlust.

För Malmö gör resultatet att laget nu ligger på åttonde plats i tabellen, medan Färjestad är på nionde plats.

I nästa match, söndag 25 september 12.00, har Malmö Örebro Hockey hemma i Malmö Isstadion, medan Färjestad spelar borta mot Rögle.