VIK Hockey J20 vann mot AIK

Seger för VIK Hockey J20 efter avgörande i förlängningen mot AIK

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut VIK Hockey J20 avgöra den jämna matchen hemma mot AIK i J20 Nationell Top 10 herr. Slutresultatet blev 4-3 (2-1, 0-0, 1-2, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Hugo Frylén som gjorde det avgörande målet.

– En bra genomförd match av hela laget och vi förtjänade båda poängen. En jättebra start i första och tog ledningen med 2-0. AIK reducerade och vi tappade taktpinnen. Andra blev mållös där vi skapade chanser men fick inte till det avslutningsfasen. I tredje svängde det fram och tillbaka med oavgjort efter full tid. I tredje fick vi till det och avgjorde till 4-3. Nu får vi njuta och ladda om till imorgon mot Djurgården, kommenterade VIK Hockey J20:s lagledare Ulrik Grennard.

VIK Hockey J20 startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Marcus Lindström och Filip Wiberg innan AIK svarade och gjorde 2-1 genom Valdemar Johansson.

Andra perioden blev mållös. 4.52 in i tredje perioden nätade AIK:s Valdemar Johansson ännu en gång på pass av Marcus Lind och kvitterade för AIK.

7.10 in i perioden slog VIK Hockey J20:s Alfred Aalto till framspelad av David Göransson och Filip Wiberg och gav VIK Hockey J20 ledningen.

Efter 11.28 slog Dalibor Dvorsky till på pass av Valdemar Johansson och Corneliz Lindstedt och kvitterade för AIK.

I förlängningen tog det 1.54 innan VIK Hockey J20 avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Hugo Frylén, framspelad av David Göransson.

AIK:s Valdemar Johansson stod för tre poäng, varav två mål.

Resultatet innebär att VIK Hockey J20 ligger kvar på femte plats och AIK sist, på tionde plats i tabellen.

I nästa omgång har VIK Hockey J20 Djurgården hemma i ABB Arena, söndag 20 februari 12.00. AIK spelar borta mot Rögle fredag 25 februari 19.00.