Mariestad förlorade mot Linköping

Stort jubel när Linköping säkrade seriesegern med vinst mot Mariestad

Spelarna i Linköping har all anledning att fira efter 13-1 (0-0, 6-1, 7-0) på bortaplan mot Mariestad. Det betyder nämligen att Linköping har säkrat seriesegern i J18 Region syd fortsättning herr. Mariestad ligger på sjätte plats i tabellen.

– Grabbarna spelar med stort självförtroende nu och det syns. Inte så mycket och säga om matchen, men vi är nöjda med segern och att vi är klara för slutspel, kommenterade Linköpings tränare Victor Grönberg efter matchen.

Det här innebär att Linköping nu har nio segrar i följd.

Första perioden blev mållös. Linköping hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 0.31 genom Adam Aunes Johansson, och gick upp till 0-5 innan Mariestad svarade.

Innan perioden var över hade Linköping ryckt åt sig ledningen med 1-6. Linköping fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 13-1. Målen i sista perioden gjordes av Alvin Munther, Denis Hodas, Alexander Fredriksson, Alexander Fredriksson, Adam Aunes Johansson, Alexander Fredriksson och Adam Aunes Johansson.

Oscar Karlsson gjorde ett mål för Linköping och totalt sex poäng, Adam Aunes Johansson stod för fyra poäng, varav tre mål, Arvid Westlin hade fyra assists, Olle Lockström gjorde ett mål och spelade dessutom fram till tre mål, Alvin Munther gjorde ett mål och spelade fram till tre mål, Denis Hodas gjorde två mål och totalt fyra poäng, Alexander Fredriksson gjorde tre mål och Oscar Emvall gjorde ett mål och spelade fram till två mål.

I nästa omgång har Mariestad Tingsryd borta i Nelson Garden Arena, söndag 20 februari 18.30. Linköping spelar hemma mot Borås torsdag 24 februari 19.00.