Mariestad vann mot Huddinge IK

Mariestad vann efter avgörande i förlängningen mot Huddinge IK

Mariestads väg till seger mot Huddinge IK hemma i Allettan Norra herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 3-2 (1-1, 0-1, 1-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Stor matchhjälte i förlängningen blev Jesper Lindén som stod för det avgörande målet.

– En kämpaseger där spelet inte satt till 100% men vi krigar ner Huddinge till slut, kommenterade Mariestads assiserande tränare Ronny Johansson.

Första perioden var jämn. Huddinge IK inledde bäst och tog ledningen genom Tim Kämpeberg efter 8.14, men Mariestad kvitterade genom Mikael Hansson efter 17.13. Efter 2.41 i andra perioden slog Kim Lennhammer till, framspelad av Rasmus Dahlberg-Karlsson och gav Huddinge IK ledningen. 3.55 in i tredje perioden slog Mariestads Jesper Lindén till på pass av Lucas Larsson och kvitterade för Mariestad. I förlängningen tog det 1.13 innan Mariestad också avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Jesper Lindén, framspelad av Mikael Hansson.

Mariestad har haft en tuff start på serien och har bara två poäng efter tre spelade matcher. Huddinge IK har fyra poäng.

I nästa match, onsdag 15 december 19.00, har Mariestad Väsby borta i Renew Arena, medan Huddinge IK spelar hemma mot Skövde.