Vallentuna vann mot Wings Arlanda

Efter fem förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Vallentuna

Matchen mellan Vallentuna och Wings Arlanda i Vallentuna Ishall slutade 4-0 (0-0, 1-0, 3-0). Ett skönt trendbrott för Vallentuna. Laget hade före fredagens hemmamatch fem förluster i rad i HockeyEttan östra.

– Första två perioderna är det mycket ställningskrig, det syns att det är två lag med lite dåligt självförtroende. Sista perioden är jag väldigt nöjd med, inte bara att vi gör tre mål utan att vi spelar väldigt moget och gör många bra saker som vi har pratat om, tyckte Vallentunas tränare Mikael Österblom, efter matchen.

Första perioden blev mållös. Det var först 9.47 in i andra perioden som Vallentuna tog ledningen genom Dennis Finn-Olsson framspelad av Marcus Andersson.

I tredje perioden var Vallentuna starkast och gick från 1-0 till 4-0 genom två mål av Dennis Finn-Olsson och ett mål av Måns Krüger och avgjorde matchen. Det sista målet kom med sju sekunder kvar att spela.

Med fyra omgångar kvar är Vallentuna på nionde plats i tabellen, medan Wings Arlanda är på sjunde plats.

I nästa match möter Vallentuna Väsby hemma och Wings Arlanda möter Strömsbro hemma. Båda matcherna spelas söndag 14 november 16.00.