SSK J20 förlorade mot HV 71

Seger för HV 71 på bortaplan mot SSK J20

HV 71 vann mötet med SSK J20 borta med 6-4 (3-1, 0-1, 3-2) på lördagen i J20 Nationell södra herr.

HV 71 stod för tre raka mål i första perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 0-3.

SSK J20 reducerade dock till 1-3 genom Ludvig Jansson efter 19.28. SSK J20 reducerade igen 5.17 in i perioden genom Alex Ciernik framspelad av Alfred Hjälm. 4.24 in i tredje perioden slog SSK J20:s Hampus Sjölund till på pass av Alex Ciernik och kvitterade för SSK J20.

12.24 in i perioden nätade HV 71:s Erik Påhlsson på pass av Hugo Fransson och gav HV 71 ledningen.

Efter 16.50 slog Marcus Almquist till framspelad av Nils Juntorp och Oskar Lilja och ökade ledningen för HV 71.

Efter 17.30 nätade Hampus Sjölund åter igen framspelad av Alfred Hjälm och Alex Ciernik och reducerade åt SSK J20. Men mer än så orkade SSK J20 inte med.

HV 71 punkterade matchen med ett 4-6-mål med 51 sekunder kvar att spela genom Hugo Bäckman. 4-6-målet blev matchens sista.

SSK J20:s Alfred Hjälm hade tre assists och Alex Ciernik stod för tre poäng, varav ett mål.

SSK J20 har nu sex poäng och HV 71 har nio poäng när båda lagen har spelat tre matcher.

Söndag 19 september spelar SSK J20 hemma mot Örebro Hockey 12.00 och HV 71 mot Malmö borta 14.30 i Malmö Isstadion.