HockeyAllsvenskan

Tvingas sluta som 20-åring - nu vill han hjälpa andra

Jonathan Granström var en 20-årig back med en lovande framtid. Han hade etablerat sig i HockeyAllsvenskan. Då åkte han på sin fjärde hjärnskakning på fem år - och karriären var över.


Det är den 20 oktober 2020. Jonathan Granström spelar med sitt Mora en hockeyallsvensk match mot Västervik. Mora vinner efter straffar och den unge backen får 18:32 i istid. 

Jonathan Granström var då 20 år, fem månader och tolv dagar gammal. Han har precis gjort sin sista hockeymatch.

*****

Som född i Visby är Jonathan Granström en av relativt få som tagit sig ifrån Gotland för att spela ishockey. Som junior spelade han både i Linköping och Skellefteå, men 2017 flyttade han hem till Gotland igen för att spela seniorhockey med Visby/Roma i HockeyEttan. Efter att ha tagit stora steg där belönades han med ett kontrakt av allsvenska mora 2019.

Det blev 41 allsvenska matcher under debutsäsongen - och för sitt fina spel belönades han med ett nytt kontrakt. När Johan Hedberg sedan kom in som ny huvu

LÄS VIDARE SOM MEDLEM

Logga in som medlem för att fortsätta läsa - helt gratis

Logga in eller skapa ett konto för att fortsätta läsa den här artikeln.
Du kan när som helst köpa till en Plus-prenumeration.

Den här artikeln handlar om:
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten