Sök
Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån
Speltips Hockey

SHL:s hetaste rivaliteter säsongen 2020/2021

Grundserien i SHL består av 364 matcher och ärligt talat: varenda en väcker intresse, på ett eller annat sätt. Givetvis finns det ändå dueller och rivaliteter som sticker ut lite extra och alltid garanterar härlig hetta på isen. Vi har kollat in några av de hetaste rivaliteterna i SHL.

Skellefteå-Luleå

Jo, vi vet. Skellefteås ärkerival är Björklöven och INTE Luleå. Hela hockey-Sverige väntar på att Björklöven ska ta sig upp och därmed väcka liv i landets allra hetaste rivalitet - men i väntan på Löven duger Skellefteå-Luleå gott. Skellefteå inledde 10-talet som fullständig dominant. SM-gulden 2013 och 2014 var ruskigt imponerande och totalt spelade Skellefteå sex raka SM-finaler. Man låg verkligen i framkant när det gällde talangutveckling och det dök upp nya, högintressanta namn mest hela tiden. Den nivån har Skellefteå inte riktigt kunnat upprätthålla men ändå utan att falla igenom: fortfarande är Skellefteå tillräckligt bra för att slå vilket lag som helst. Firma Joakim Lindström/Oscar Möller respekteras fortfarande fullt ut och ett par av de yngre spelarna med Jonatan Berggren i spetsen är på väg att växa ut till någonting riktigt intressant.

Just nu får Skellefteå ändå finna sig i att bara vara näst bäst i norr. Luleå har ju de senaste säsongerna etablerat sig som ett absolut topplag under "Bulan" Berglunds ledning. Säsongen 2019/2020 vann laget grundserien i smått överlägsen stil och visst sved det rejält för Luleå att slutspelet inte kunde genomföras. Luleå satsar vidare mot SM-guldet och visst tillhör man de absolut hetaste kandidaterna. Tomrummet efter målvakten Joel Lassinantti kan bli tufft att fylla men löser man det - och levererar återvändande Linus Klasen - blir Luleå definitivt ett topplag igen.

Duellerna mellan Skellefteå och Luleå kommer ge båda lagen viktiga kvitton: är Skellefteå tillräckligt bra för att hota Luleå - och kan Luleå hantera sitt favoritskap? Läckra matcher att vänta, inget snack om den saken. Du kan spela på det heta mötet genom SHL-betting.

Frölunda-Färjestad

En riktig tungviktsduell mellan två av de ständiga bjässarna i svensk hockey. Frölunda har varit det stabilaste av alla topplag på senare år. Göteborgarna har inte missat slutspel sedan 2011 och innan man säsongen 19/20 bara slutade sjua hade man landat topp-3 sex säsonger i rad. Såväl 2016 som 2019 slutade det med SM-guld och lägg därtill att Frölunda fullständigt ägt Champions Hockey League med fyra titlar på fem år. Kulturen i Frölunda är tydlig och att Roger Rönnberg nu är inne på sin åttonde raka säsong som huvudtränare skapar trygghet. Joel Lundqvist och ett par andra kulturbärare fortsätter också att garantera att Frölunda såväl står stadigt som håller hög klass. Man är ju dessutom bättre än de flesta på att dels fostra talanger, dels låta talangerna verkligen få chansen. Historiskt sett är ändå Färjestad "storebror" i denna rivalitet. Från mitten av 90-talet och en bra bit in på 2000-talet var det tämligen odiskutabelt att det var Färjestad som dominerade hockey-Sverige.

Nu börjar det dock bli väldigt länge sedan laget vann. 2011 lyfte man bucklan men sedan dess har Färjestad långa stunder haft det tufft. Hade under många år en tydlig kultur med spelare som Peter Nordström, Pelle Prestberg, Richard Wallin och inte minst Jörgen Jönsson i spetsen men på senare år har FBK slitit mer med sin identitet. Floppvärvningarna har varit många och det har inte varit lika lätt att attrahera marknadens hetaste spelare. Färjestad fortsätter ändå att vara en mycket proffsig och välskött förening och målsättningen är solklar: att ta sig tillbaka till den absoluta toppen.

Då måste dock Frölunda passeras och visst blir säsongens möten mellan dessa lag heta och högintressanta, precis som alltid! 

Örebro-Rögle

Nej, det finns väl ärligt talat inte samma klassiska rivalitet mellan dessa lag som i matcherna ovan. För Rögle är derbyt mot Malmö fortfarande svårslaget och för Örebro är det ofta matcherna mot Färjestad som brukar framkalla mest känslor. Vi tycker ändå att detta kan beskrivas som en kittlande rivalitet. Detta är ju de två tydligaste uppstickarna i SHL, två klubbar som för bara två-tre år sedan inte på något sätt nämndes i diskussionerna kring SM-guld men som numera skall tas på största allvar. Örebro kom upp till SHL säsongen 14/15 och var direkt en frisk fläkt.

Sedan började det dock ta emot och flera klart sämre säsonger följde, där klubben kändes något vilsen. Var man rentav på väg ner till Hockeyallsvenskan igen? Det kändes nästan så - men sedan vände vinden igen. Säsongen 19/20 innebar ett stort lyft och en rejäl nysatsning sjösattes inför säsongen 20/21. Örebro har varit väldigt aktivt på transfermarknaden och verkligen visat att såväl resurser som ambitioner finns. Toppnivån är bevisligen mycket hög och att Örebro flyttat fram positionerna är odiskutabelt.

Frågan är dock om Rögle inte kommit ännu längre. Sedan bröderna Abbott tog över skutan har Rögle hela tiden utvecklats och lyckats bygga en miljö som doftar framgång. Rögle har på kort tid gått och blivit en attraktiv klubb vilket flera olika typer av spelarrekryteringar vittnat om. Man kan värva såväl talangfullt som etablerat, svenskt som utländskt. Rögle spelar en underhållande och smart hockey som i ljusa stunder ser snudd på ostoppbar ut.

Vilka vinner SM-guld? Många svarar Luleå, Färjestad, Växjö eller Frölunda - men svaret kan mycket väl bli Örebro eller Rögle. Mötena lagen emellan blir förstås spännande kvitton på vilket av lagen som leder jakten.

Matchrapporter: Luleå vann på nytt mot Skellefteå Örebro skriver historia – klar för sin första semifinal Skellefteå fick hål på Lassinantti – kvitterat i kvartsfinalen

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten