Sök
Bildbyrån
Speltips Hockey

Vi tar tempen på de bästa lagen i Hockeyallsvenskan

Hockeyallsvenskan är i full gång med nya matcher var och varannan dag. Men än är det långt till slutspel. Många rafflande möten återstår mellan de deltagande lagen, och så här en bit in i säsongen ska vi ta en titt på hur det gått hittills och vilka lag det kan vara värt att hålla ögonen på. Du får också tips på de bästa oddsen inför kommande matcher i november!

Fredagen den 2 oktober drog Hockeyallsvenskan äntligen igång, efter att säsongen avbrutits i våras. På grund av detta skedde inga upp- eller nedflyttningar. Däremot gick Karlskrona HK miste om elitlicensen och spelar nu därför i Hockeyettan, medan Väsby IK fick ta deras plats i Hockeyallsvenskan. Efter lite mer än en månads spel är det tre lag som verkligen utmärker sig och har samlat på sig betydligt fler poäng än andra. Vi ska ta en titt på deras form, och hur det kan tänkas gå för dem framöver. 

Timrå

Timrå IK hamnade trea under förra säsongen av Hockeyallsvenskan, med bara fyra poäng från tvåan Modo. Nu ligger Sundsvallslaget dock i topp och har för tillfället intagit en förstaplats med sina 35 poäng från 14 spelade matcher. Hittills har de gjort 60 mål men bara släppt in 24 stycken, vilket får ses som ett alldeles utmärkt resultat som vida överträffar de övriga lagens prestationer. De har dessutom vunnit hela tio matcher i rad. 

Det återstår att se om Timrå kommer att fortsätta hålla samma goda form framöver, men med tanke på att laget har hela 36 säsonger i SHL bakom sig har de garanterat siktet inställt på en uppflyttning. Senast spelade de i SHL under säsongen 2018/2019. 

Att forwarden Jonathan Dahlén återvänt till Timrå från Nordamerika är förstås till stor hjälp när laget ska försöka ta tillbaka sin plats i SHL. Vi tippar på att han kommer hamna högt upp i poängligan under säsongen, inte minst eftersom han redan legat bakom ett stort antal av lagets mål hittills i höst. Timrå har även värvat centern Jacob Blomqvist från Brynäs samt forwarden Viktor Lodin från Örebro inför säsongen. Sportchefen Kent ”Nubben” Norberg sa vid presentationen av de nya spelarna att Jacob Blomqvist kommer bli otroligt viktig för Timrå då han är mycket rutinerad och även varit kapten i Brynäs. ”Nubben” sa även att Viktor Lodin är en stor talang med bra spelsinne som har alla möjligheter att bli en av lagets toppspelare.  

Timrå har verkligen vässat formen i år. Med sina tio vunna matcher i rad ser det inte ut som att de är på väg att slå av på takten inom den närmsta tiden. Vi tror absolut att de har chans till vinst och uppflyttning i år. Tror du likadant kan du satsa på laget som vinnare till ett odds på 4,40 hos till exempel Unibet, men på casinotopp.net finner du fler alternativ om du inte bestämt dig för vilket spelbolag du ska välja. 

Björklöven

Umeås Björklöven tog hem hela förra säsongen med 121 poäng, 10 poäng mer än tvåan Modo. För tillfället ligger Björklöven tvåa med 33 poäng efter 13 spelade matcher. Hittills har de gjort 56 mål och släppt in 28 stycken, vilket får ses som ett riktigt bra resultat. 

Generellt har Björklöven ett lag som verkar hålla en liknande nivå som under förra säsongen, och det blir allt tydligare att Timrå och Björklöven kommer att göra upp om förstaplatsen i Hockeyallsvenskan denna säsong. Trots att Löven dominerat helt under början av säsongen har de fått lämna förstaplatsen åt Timrå efter de senaste matcherna. Men frågan är om det är permanent eller om Björklöven kan ta klivet tillbaka uppåt igen. 

Trots att Björklöven tappade ett par spelare sedan förra säsongen är laget i mycket god form. Man har till exempel veteranen Mikko Pukka som är en av lagets viktigaste spelare med sin offensiva stil, forwarden Fredric Andersson som är lagkapten och forwarden Filip Cruseman som är ett av lagets nyförvärv och har spelat flera säsonger i SHL. 

Två av de mest tongivande spelarna i Björklöven i år är NHL-spelarna Oskar Steen och Carl Grundström. Häromdagen förlängde Oskar Steen sitt avtal med Björklöven för resten av säsongen. Dagen efter gjorde Carl Grundström likadant, och han kommer därmed inte att lämna klubben den 15 november när hans kontrakt egentligen gick ut. 

Även om Timrå just nu ligger etta i Hockeyallsvenskan kan mycket hända på bara några matcher, och Björklöven kan mycket väl ta sig upp i toppen igen. Tror du att Björklöven kommer att vinna Hockeyallsvenskan denna säsong kan du satsa på laget till ett odds på omkring 1,90 just nu. 

Södertälje

Förra säsongen lyckades Södertälje ta sig till en sjunde plats med 81 poäng. För tillfället ligger laget dock trea på listan med 31 poäng efter 18 spelade matcher. Hittills har de gjort 55 mål och släppt in 47 stycken. 

Historiskt sett har det gått mycket bra för Södertälje, och laget har vunnit SM-guld hela sju gånger. Men i modern tid har man inte placerat sig lika bra och spelat flera säsonger i division 1. Trots detta har laget haft många riktigt bra spelare såsom stjärnan Anze Kopitar från Los Angeles Kings och tjecken David Pastrnak som anses vara en av världens bästa hockeyspelare. Inför säsongen har man lånat in hela fyra NHL-spelare, nämligen Lukas Vejdemo, Samuel Fagemo, Axel Andersson och Evan Bouchard som anses vara en riktigt stor talang. 

I de två senaste matcherna har Södertälje gjort hela 15 mål, och även om det imponerande resultatet inte fortsätter så har man verkligen hittat spelglädjen. Dessutom har laget nu fyra segrar i rad. Efter en hyfsad början på säsongen går det alltså riktigt bra nu för Södertälje, mycket tack vare utmärkta spelare som forwarden Måns Lindbäck och målvakten Filip Gustavsson. 

Det var inte många som trodde att Södertälje skulle vara med och kämpa om de bästa placeringarna i Hockeyallsvenskan denna säsong, men nu känns det inte som en omöjlighet att de stannar kvar i toppen. Tror du på en vinst för Södertälje kan du satsa på laget till ett odds på cirka 15.00 på de flesta svenska bettingsajterna. 


Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten