Robin Lehner och William Karlsson spelade nyckelroller för Vegas i natt.

Svenskarna i huvudrollerna - då utjämnade Vegas

Robin Lehner var tillbaka i kassen i natt – och höll sin andra raka slutspelsnolla. Med hjälp av svenskens 24 räddningar och ett mål från William Karlsson utjämnade Vegas Golden Knights konferensfinalen mot Dallas Stars.
– Vi tävlade hårdare än dem i dag, säger Lehner efter 3–0-segern.

Vegas Golden Knights valde att satsa på Marc-André Fleury mellan stolparna i den första matchen mot Dallas Stars. Han gjorde vad han skulle, men trots endast ett insläppt mål blev det förlust med 0–1 efter en blek insats från hans lagkamrater.

I natt var Robin Lehner tillbaka i målet och gjorde sin 13:e start i Vegas 17:e slutspelsmatch. Då passade 29-åringen på att hålla sin fjärde slutspelsnolla genom att stoppa 24 skott i 3–0-segern som utjämnade den västra konferensfinalen till 1–1 i matcher.

Lehner har nu hållit nollan i fyra av sina sju senaste matcher och har inte släppt in ett mål på 125 minuters spel. Han har därmed flest nollor i slutspelet.

– Jag tycker att vi gjorde en riktigt bra match. Killarna var redo från start. Vi tävlade hårdare än dem i dag och spelade en sjuhelsickes match, så det gjorde det lite enklare för mig, säger Lehner till NHL.com.

"HAN BLEV MÖRDAD"

Det var i den andra perioden som Vegas verkligen hittade tillbaka till sitt vägvinnande spel. De vann skotten med 19–7 och gjorde tre mål, vilket fick Dallas coach Rick Bowness att byta ut målvakten Anton Chudobin och sätta in NHL-debutanten Jake Oettinger, 21. Ordinarie förstamålvakten Ben Bishop saknas på grund av skada.

– Han blev mördad i andra perioden, säger Bowness om Chudobin.
– Vi ville ge honom lite syre och hoppades att det skulle få fart på resten av killarna. Man sätter in en ung kille i kassen och ger honom hans första NHL-match och hoppas att det ger resultat. Vi var bättre i tredje perioden. Anton var den enda anledningen att det bara var 3–0. Utan Anton hade det stått 6–0 efter andra perioden.

Oettinger stoppade fem skott under den tredje perioden.

En av spelarna som gjorde mål för Vegas när segern säkrades i mittenakten var William Karlsson. I spel fem mot fyra bjöd den svenske centern på en riktig projektil från toppen av den vänstra tekningscirkeln. 2–0-målet var 27-åringens fjärde mål i slutspelet. Totalt har han nio poäng (4+5) på 17 matcher.

Match tre i serien spelas natten mot fredag med start 02.00.

Vegas – Dallas 3–0 (0–0, 3–0, 0–0)