Bildbyrån
Speltips Hockey

Spelbolagens odds på SHL - vi synar fyra spelbara klubbar

ANNONS

Ganska exakt en månad kvar till nedsläpp i SHL. Oddssättarna är i full fart med att syna de olika klubbarna och sätta odds på olika spel på spelbolagens marknader. Vi kikar närmare på fyra av SHL-klubbarna och hittar ett par spelbara odds på dem. 

Luleå 

Luleå gjorde det fantastiskt bra i grundserien förra säsongen. Norrbottningarna slutade etta och hade 14 poäng tillgodo på tabelltvåan Färjestad. En stor anledning till Luleås framgångar var en brottarstark defensiv och ett bra målvaktsspel. Luleå släppte in 98 mål och det tål att jämföras med Skellefteå som var näst bäst med 122 insläppta mål.

Luleås lagbygge ser fortsatt starkt ut. Det är ett minus att målvakten Joel Lassinantti lämnat laget men på pluskontot märks Linus Klasen tillkommit och så stannar supertalangen Nils Lundkvist en säsong till.

Thomas ”Bulan” Berglund är kvar som tränare och det är viktigt. Spelarna har anammat hans spelstil fullt ut och det går att på en hand räkna antalet matcher där Luleå fallit ur den taktiska ramen. Till lagets Youtube-kanal säger ”Bulan” att truppen ser minst lika slagkraftig ut som förra säsongen och det är en kvalitetsstämpel.

Luleå är en lagmaskin som gör jobbet match efter match. Lagbygget är i mångt och mycket intakt och det betyder att Luleå kommer kunna prestera på en hög nivå från omgång ett. Vi ger Luleå bra chans att vinna grundserien igen och det kan spelas till odds runt 3,85.

Tänk på att oddsen varierar stort mellan de olika spelbolagen med tanke på att ingen riktigt vet hur formen ser ut för de olika klubbarna eller ens vilken sluttrupp klubbarna kommer ha. Det finns flera jämförelsesajter som listar spelbolag, på casinoutankonto.net finner du fler alternativ om du inte hittat rätt bolag än. 

Färjestad

Färjestad slutade tvåa i SHL bakom Luleå förra säsongen. Värmlänningarna inledde säsongen svagt och det berodde delvis på att flera viktiga backpjäser från säsongen innan försvann.  Det tog tid för laget att hitta rätt defensiv balans och det kostade en del värdefulla poäng.

Färjestad är ett lag som vill spela en attraktiv hockey och det syns i antalet mål som laget gjorde förra säsongen. 173 mål på 52 omgångar var en notering som inget annat lag kom i närheten av.

Färjestads målvakts- och backsida ser stark ut. Lagets tongivande backar är kvar och så har man fått tillbaka Jesse Virtanen som är en klasspelare. Offensiven har drabbats av tunga tapp då Linus Johansson, Marcus Nilsson och Jesper Olofsson lämnat. Det finns dock spelare som har kapacitet att kliva fram och fylla dessa luckor.

Färjestad står för en offensiv spelstil och laget kommer att göra många mål den här säsongen också. Tror du att Färjestad gör flest mål i grundserien kan du spela det till odds runt 3,50.

Frölunda

Frölunda är regerande mästare i och med att slutspelet ställdes in förra säsongen. Göteborgarna var dock en besvikelse förra säsongen. Sjundeplatsen i grundserien var en rejäl missräkning och det är bara att konstatera att Frölunda inte nådde sin fulla potential.

Frölunda hade en suverän vår när de vann SM-guld för två säsonger sedan. Laget följde länge samma trend förra säsongen men de lyckades aldrig växla upp efter guldet i Champions Hockey League.

Frölunda är ett lag som byggt upp en vinnarmentalitet under 10-talet. Laget vann SM-guld 2016 och 2019. Lägg därtill segrarna i Champions Hockey League 2016, 2017, 2019 och 2020.  

Förlusten av Ryan Lasch är kännbar men på pluskontot märks bland annat att Jan Mursak återkommer. Tror du att Frölunda försvarar guldet kan du spela det till odds runt 8,00.

Rögle   

Rögle påbörjade en spännande satsning för ett par säsonger sedan och det är på väg att bära frukt. Skåningarna slutade trea i grundserien förra säsongen. Luleå var för bra men Rögle tog samma antal poäng som Färjestad. Det har kommit en naturlig kravbild med bröderna Abbott och det råder inte något snack om att Rögle har en plan för att kunna utmana om SM-guldet inom kort.

Rögle har haft en spännande offensiv ett par säsonger men förra säsongen tycker vi att defensiven förbättrades. Det finns all anledning att tro att Rögle kommer kunna prestera en bra helhetshockey denna säsong också.

Kodie Curran var hela ligans bästa spelare förra säsongen. Backen lämnade Rögle inför denna säsong men nu hoppas Skåneklubben på att Curran ska inleda i Rögle fram till dess att den framflyttade NHL-säsongen drar igång.

Rögle har något spännande på gång. Tror du att de står redo att utmana om SM-guldet redan denna säsong? I så fall kan du spela dem som mästare till odds runt 11,00.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 21 april
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
måndag 22 april
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL