Sök
Pontus Englund.
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Talangen bekräftar: "Allsvenskan är målet"

Han har gjort stor succé i SuperElit, och har redan gjort en säsong mot seniorer i den så kallade "Alpligan". Nu finns Pontus Englund på de allsvenska klubbarnas radar - och han bekräftar att det är tid han siktar.

– Det är såklart målet, men ingenting är klart än, säger han till hockeysverige.se.

Pontus Englund har gått under radarn för gemene man, trots att han redan nu hunnit uppleva en hel del i sin karriär. Säsongen 18/19 vann han, som underårig, både skytteligan och poängligan för backar i SuperElit, och säsongen som gick spelade han för Red Bulls Salzburgs farmarlag/"juniorlag" i den så kallade Alpligan, som var den första seniorligan den tidigare Timråspelaren spelat i på permanent basis. Där noterade den storväxte högerskytten 29 poäng på 37 matcher och var ligans poängstarkaste juniorback.

Men själv är han inte hundra procent tillfreds med säsongen.
– Den var helt okej. Jag hade väl hoppats på lite mer, man är ju aldrig riktigt nöjd. Men helt okej var den, och framför allt var det en rolig säsong.
– Det var ett annorlunda år, såklart. Jag hade spelat i Timrå och bott hemma hela tiden, så jag kände att den flytten var ett bra alternativ och en kul upplevelse. Dels för att man skulle behöva träna hårt, och dels för att jag skulle få spela mot seniorer, berättar 19-åringen för hockeysverige.se.

HADE INTE TÄNKT FLYTTA UTOMLANDS

Timråprodukten medger att ett utlandsäventyr inte var det han fokuserade på till en början - men att flera olika faktorer gjorde att han till slut lämnade Sverige och testade på spel i Österrike.

– Det var egentligen inget alternativ, eller min första tanke, från början. Det stod väl mellan spel i HockeyEttan eller kanske någon utlåning eller så, och sen dök det där alternativet upp. Då kände jag relativt snabbt att det var intressant.
– Jag började fundera under slutet av säsongen på vad jag ville göra. Jag hade hört att de hade lite intresse för mig, och sen hörde jag att Samuel Eriksson som jag hade spelat med i Timrå skulle dit. Då kände jag bara: "Varför inte?". Jag hade hört en del gott om klubben, så då tänkte jag att det bara var att testa.

Pontus EnglundPontus EnglundBildbyrån

FICK PROVSPELA - I FINLAND

Efter succén i SuperElit fick han också chansen att visa upp sig för den finska Liigaklubben KalPa - men det var aldrig något riktigt alternativ för backen att skriva på för dem.
– Det var lite nervöst att få komma till ett lag där ingen pratade svenska och sådana saker - men det var kul att få vara där och känna på det spelet också. Men om jag säger så här: Jag hade inte gått raka vägen in i Liiga. Jag hade förmodligen blivit utlånad till deras andraliga eller så. Och om man nu ska byta lag för första gången i karriären och flytta utomlands ville jag hellre få en stabilitet och bara spela för en klubb hela säsongen.

I stället blev det alltså spel i RB Hockey Juniors, som totalt hade fyra svenskar i laget under säsongen. Den äldsta spelaren i laget var född 1998, så det var mestadels juniorer som matchades under säsongen.

Allt fler svenskar väljer att flytta till Alpligan (26 svenskar fick speltid i där under säsongen), och Englund menar att det är en bra väg att gå.
– Ja, det skulle jag säga. Framför allt för oss yngre att få prova på A-lagshockey, och få använda alla träningsmöjligheter de har där nere. Vi fick ju använda A-lagets faciliteter, och de har dels en träningsanläggning där de har allt möjligt, sen har de två ishallar och en arena där vi spelade matcherna. Allt sånt var jättebra där nere. Man har verkligen möjligheten att utvecklas som spelare.

Säsongen avbröts dagen innan slutspelet skulle börja, men under tiden säsongen pågick hann Pontus Englund såklart bilda sig en bra uppfattning om ligan - och han är positiv till den.
– Toppen var faktiskt riktigt bra, det blev jag förvånad över själv faktiskt. Bottenlagen var...inte riktigt lika bra, om man säger så. Men toppspelarna var riktigt bra. De absoluta toppkillarna hade nog kunnat göra det bra i HockeyAllsvenskan i alla fall.

"JÄTTEKUL ATT DET FINNS INTRESSE"

Och på tal om HockeyAllsvenskan är det just dit Pontus Englund siktar. Karlskronas sportchef Patric Larsson gick förra veckan ut och bekräftade att de, och andra allsvenska klubbar, var intresserade av den hårdskjutande backen. 

Det intresset är ömsesidigt.
– Ja, absolut. De är med som ett alternativ, säger han om intresset från Karlskrona och fortsätter:
– Det är klart att allsvenskan är mitt mål, men ingenting är klart än. Det är jättekul, såklart, att det finns intresse därifrån.

Lyckas Patric Larsson landa Pontus Englunds signatur?Lyckas Patric Larsson landa Pontus Englunds signatur?Bildbyrån

Trots succén i SuperElit kom aldrig den seniordebuten, eller debuten i allsvenskan,  i Timrå säsongen 18/19. Den enda gången han fick känna på seniorhockeyn var då han lånades ut till Örnsköldsvik i HockeyEttan - och gjorde tre mål på bara två matcher.
– Det var egentligen då jag kände att det funkade för mig att spela seniorhockey - då blev jag ännu mer sugen på att få göra det på riktigt. Men jag la inget större fokus på att jag inte fick spela med Timrå, jag var bara sugen på att spela seniorhockey.
– Det är svårt att säga om jag var redo redan då. Jag känner ingen bitterhet mot Timrå på något sätt.

I "dessa Coronatider" som det så populärt heter, rör sig spelarmarknaden inte på samma sätt som vi är vana vid - och Pontus Englund lägger ingen energi på att försöka göra klart med någon klubb så snabbt som möjligt.
– Jag känner ingen stress, inte just nu i alla fall. Det får bli klart när det blir klart, avslutar han med ett skratt.


Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten