Sök
NHL

DOKUMENT: Så gick det till när "tidernas trejd" genomfördes

9 augusti 1988 genomfördes NHL-historiens största och mest kontroversiella trejd. Här är en titt på hur det gick till när Wayne Gretzky gjorde den chockartade flytten från Edmonton Oilers till Los Angeles Kings. Och vad klubbytet fick för konsekvenser för NHL.

9 augusti 1988. Det är ett datum som gått till historien som ett av de mest omvälvande under NHL:s drygt hundraåriga historia som liga. Det var då Edmonton Oilers släppte Wayne Gretzky till Los Angeles Kings i vad som får anses vara den mest anmärkningsvärda trejden någonsin – bara några månader efter att superstjärnan lett Oilers till sin fjärde Stanley Cup-triumf på fem säsonger. 

Det fanns många anledningar till att det som framstod som en världsfrånvänd fantasi förvandlades till realitet sommaren 1988. Wayne Gretzky, 27 år vid tidpunkten, hade bara ett år kvar på sitt kontrakt med Oilers. En klausul i samma kontrakt gjorde det möjligt för honom att bli unrestricted free agent när det löpte ut. 

Oilers dåvarande ägare Peter Pocklington och GM/coach Glen...

LÄS VIDARE MED PLUS
Hockeysverige Plus
49 kr /mån
Allt på Hockeysverige
Köp Hockeysverige Plus
Förnyas med 49 kr/mån
Avsluta när du vill
Everysport Plus
99 kr /mån
Obegränsad tillgång till allt innehåll Hockeysverige, FotbollDirekt & Innebandymagazinet
Köp Everysport Plus
Förnyas med 99 kr/mån
Avsluta när du vill
Den här artikeln handlar om:
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten