Marcus Ersson
Foton: Bildbyrån
SHL

”Mitt mål är att komma tillbaka till hockeyn”

ANNONS
Det var i början av februari som Marcus Ersson mycket otäckt fick en skridsko upp mot ansiktet som träffade under hans vänstra öga. Han ser nu med tillförsikt mot framtiden efter den otäcka skadan.

— När det hände trodde vi det värsta, men efter de första operationerna har det nästan bara varit positiva besked, även om det är väldigt små positiva besked, säger han till klubbens hemsida. 


Brynäs meddelade idag via sin hemsida statusen på 22-årige Marcus Ersson som i matchen mot Djurgården i början av februari fick en skridsko upp mot sin vänstra öga. En mycket otäck situation där Ersson blödande fick lämna isen.

– Det är så klart för jävligt... Det är ganska svårt att beskriva hur det känns. Det har varit en väldigt tuff tid. Jag vet inte riktigt vad mer jag kan säga, säger han till SVT sport.


”När det hände trodde vi det värsta”

22-åringen har efter incidenten genomgått flera operationer och har under en period befunnit sig på sjukhus. Sedan några veckor tillbaka är han nu tillbaka hemma igen men gör fortfarande regelbundna besök till Akademiska sjukhuset i Uppsala. 

– De två första var mest för att laga allt, alla skador som har uppstått. Sen blir det väl mer för att få tillbaka synen vid operationerna som kommer, säger han till SVT sport.

— När det hände trodde vi det värsta, men efter de första operationerna har det nästan bara varit positiva besked, även om det är väldigt små positiva besked. Jag är inte blind, jag ser ljus och jag reagerar på vissa rörelser. Men vi har fortfarande en del operationer kvar att göra och vet egentligen inte hur det kommer bli innan de är gjorda, säger han till klubbens hemsida och fortsätter: 

— Som sagt, det är ännu operationer kvar att göra och det kommer ta lång tid innan vi vet exakt hur det kommer bli med allt. Men mitt mål är att komma tillbaka till hockeyn och även om jag skulle få nedsatt syn så kommer jag inte sluta spela hockey. Jag kommer fortsätta kämpa, först för att komma tillbaka och sen för att bli den bästa hockeyspelare som jag kan bli.

”Tacksam att människor bryr sig”

Ersson har tagit emot mycket stöd efter den otäcka skadan och är väldigt tacksam för att det är så många som har hört av sig till honom. 

— Det är många som hör av sig eller som stannar mig på stan för att fråga hur jag mår och jag är tacksam för att det finns människor som bryr sig. Men tyvärr kan jag inte säga något till dem eller någon annan just nu om hur det kommer bli. Jag får använda det där tråkiga uttrycket och säga att det är en process som får ta den tid det tar, avslutar han.




Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch