Timothy Liljegren har nu fått göra sin första poäng i NHL.

Första NHL-poängen för svenske rookien

Timothy Liljegren gjorde sin sjätte NHL-match under natten. Då kom även den första poängen för svenskrookien. 20-åringen stod för en assist under matchen som hans Toronto Maple Leafs vann med 4-2.

William Nylander gjorde mål igen för Toronto när han styrde in sitt 26:e mål den här säsongen. Det var dock en annan svensk som skulle få mer uppmärksamhet för sina insatser i 4-2-segern mot Ottawa Senators.

Timothy Liljegren har fått chansen i NHL de senaste veckorna efter att Toronto åkt på ett par tuffa skador på backsidan, bland annat saknar Morgan Rielly och Cody Ceci

Den 20-årige svenskrookien snittar runt tio minuter i istid per match och stod i natt för sin första poäng när han assisterade till Jake Muzzins 2-0-mål. Enligt Torontos coach kan detta leda till att Liljegren får mer och mer förtroende.
– Jag ser en kille som spelar med ett stort självförtroende just nu. Jag kan även se att han får allt mer förtroende av Dave Hakstol (assisterande coach) som ser till att han får mer tid ute på isen, säger Sheldon Keefe efter matchen.

SVENSKE MÅLVAKTEN BYTTES UT

Det var dock en mindre rolig afton för Ottawas svenske målvakt Marcus Högberg. Den tidigare Linköpingsmålvakten släppte in tre mål på 16 skott och blev utbytt i den andra perioden vid ställningen 3-0 till Toronto.
– Jag tycker inte att det går att beskylla honom för det alls. Puckarna hittade sig bara in helt enkelt och han hade några oturliga studsar. Jag tyckte helt enkelt att det vore bra med ett byte för att skifta momentum mer än att byta ut honom på grund av hans insats, säger Sens-coachen D.J. Smith

Auston Matthews stod för två poäng i matchen och är nu uppe på 70 poäng den här säsongen, på endast 59 matcher. Han är därmed den snabbaste Toronto-spelaren att nå 70 poäng sedan Mats Sundin gjorde det på 57 matcher säsongen 1996/97.

Ottawa Senators – Toronto Maple Leafs 2–4 (0-1,1-2,1-1)

Ottawa: Connor Brown (11), Cody Goloubef (1).
Toronto: Auston Matthews (42), Jake Muzzin (4), William Nylander (26), Mitchell Marner (15).