Elvis Merzlikins storspelade i nattens möte med Vegas.

Elvis stora Las Vegas-show: "Något jag drömt om"

Elvis i Las Vegas.
Det var med andra ord upplagt för show när Columbus gästade Vegas under natten till söndag. Då stod Columubsmålvakten Elvis Merzlikins för sin bästa match i NHL-karriären och höll sin första NHL-nolla när Blue Jackets besegrade Golden Knights med 3–0.
– Jag är riktigt, riktigt glad och tacksam mot mina lagkamrater, säger Merzlikins till nhl.com.

Det var upplagt för att det skulle bli en Elvis-show i Las Vegas under natten till söndag.

Den lettiske målvakten Elvis Merzlikins fick förtroendet i Columbus bortamöte med Vegas och gjorde det bästa av möjligheten.

Burväktaren räddade samtliga 27 skott som Vegas mäktade med att avfyra mot honom och höll således sin första nolla i NHL-karriären.
– Det här är något jag drömt om. Varför inte? Det vore häftigt att hålla första nollan här i Vegas. Jag såg människor som hade gjort bilder på mig, att Elvis var i byggnaden. Det var ganska roligt, säger Merzlikins till nhl.com.
– Jag är riktigt, riktigt glad och tacksam mot mina lagkamrater.

SVENSKARNA BRILJERAD FÖR BLUE JACKETS

Förutom Elvis storspel var det Columbus svenskar som lade grunden till Blue Jackets 3–0-seger.

I den första perioden kunde Emil Bemström ge Blue Jackets ledningen i spel i numerärt överläge innan Alexander Wennberg avslutade målskyttet med sitt 3–0-mål i mitten av den tredje perioden.

Även Kevin Stenlund hade en framgångsrik match i Vegas, då han spelade fram både Bemström och Wennberg till sina mål. Det var Stenlunds första multipoängmatch i NHL.

Vegas Golden Knights – Columbus Blue Jackets 0–3 (0–1, 0–1, 0–1)