Taylor Hall.
NHL
KARLSSON: Där vill jag se Taylor Hall
ANNONS
Efter att New Jersey valt att vila Taylor Hall inatt undanröjdes mina sista tvivel. Hall kommer trejdas under säsongen, förmodligen väldigt snart. Och jag vet var jag vill se honom.

Vart är du på väg, Taylor? På någon sorts trejdturné kanske? Det är ju väldigt passande att New Jersey i natt mötte Colorado Avalanche på bortaplan och natten som kommer möter Arizona Coyotes, även det på bortaplan. Varför det är passande? För att det ju är de två klubbarna som uppges vara närmast att trejda till sig Hall. Med tanke på att superstjärnan sattes åt sidan mot Colorado i natt är det såklart bara att önska att vi får allting överstökat inom kort. En utdragen trade-saga tjänar ingen på.

Det är klart att det vore häftigast att se honom i Colorado. Det är en ganska stor marknad, det är en framgångsrik klubb som är på väg in i en ny stor era, han kommer få spela i samma lag som rivalen i kampen om att bli NHL:s mest värdefulla spelare 2018: Nathan MacKinnon. Dessutom spelar de redan nu en explosiv och underhållande hockey - och skulle förstås dra än mer blickar till sig om Taylor Hall anslöt.

Men jag vill ändå se honom någon annanstans.

Jag fattar att 'coolhetsfaktorn' på trejden ökar om han hamnar i Denver och bidrar till ytterligare hockeyfeber där. Men jag kan ändå inte komma runt tanken på att få se Taylor Hall i Arizona Coyotes. Av flera skäl.

* Det mest uppenbara är förstås att jag tror han skulle göra mer nytta där. Taylor Hall skulle vara den självklara superstjärnan, men ändå ha en riktigt bra omgivning. Clayton Keller, Christian Dvorak, Nick Schmaltz, Phil Kessel och Connor Garland är kanske inte de mest välkända namnen (Kessel undantaget) men det är spännande killar som skulle kunna passa intill Hall. Jag kan absolut se Hall få igång Phil Kessel på allvar, dessutom. Dessa två herrar på en varsin kant om exempelvis Derek Stepan, Carl Söderberg eller just Dvorak skulle vara spännande.

* Arizona har som sagt flera offensivt skickliga spelare men det är defensiven man lever på. De har ett av NHL:s mest svårforcerade målvaktspar och har överlag en stabil defensiv. De skulle behöva få in en offensiv stjärna till, för att avlasta Clayton Keller-typerna. De som ännu inte riktigt är redo att leda ett lag.

* Stommen är säkrad, så även ur Arizonas synpunkt är trejden ganska riskfri. De har redan säkrat upp Keller, Dvorak, Schmaltz samt backarna Jakob Chychrun och Oliver Ekman-Larsson för många år framöver och för kontrakt som känns väldigt prisvärda. Så även om Hall bara blir en 'rental', det vill säga att han lämnar i sommar, vet Arizona att de är i ett bra läge. Och om kemi uppstår, så Hall vill stanna, så vet både han och klubben om vilket läge de är i. Hall är desperat över att få spela slutspelshockey och om han gillar vad han ser i Coyotes så kan jag absolut se honom stanna där. Det argumentet, om en säkrad stomme och unga killar på gång, verkar dock inte räcka i Devils så det vill till att han också trivs med Rick Tocchet.

* De behöver en superstjärna att bygga kring, för att göra Arizona till en starkare hockeymarknad. Oliver Ekman-Larsson i all ära men...Taylor Hall är ett steg till. Ända sedan de gick miste om Auston Matthews i draftlotteriet har det känts som att Coyotes ändå är på rätt väg på alla fronter, men saknar det där riktiga affischnamnet. 

Sen får vi ju se hur sugen Hall är på att hamna i Arizona, och förlänga med dem. Han kanske vill tillbaka till en stor hockeymarknad. Då är Colorado, men även Calgary och Montréal rimligare. De två sistnämnda blir dock inte aktuella förrän till sommaren, så det kan ske om Taylor Hall väljer att testa free agent-livet och se över sina alternativ då.

Men på kort sikt tror jag han skulle göra mest nytta i Arizona. De är kanske ingen contender till pokalen ens med honom i laget, den här säsongen, men jag tror verkligen han skulle kunna lyfta dem. Då tror jag han kommer få spela betydligt fler än de blott fem slutspelsmatcherna han spelat under NHL-karriären. 

Då skulle ett av NHL:s bästa defensiva lag också få en offensiv att räkna med.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 21 april
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
måndag 22 april
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL