TV: Här står McDavid för en av årets sämsta straffar

Vi har vant oss vid Connor McDavids stora briljans ute på NHL-isarna. Men även solen har sina fläckar. När Edmontonstjärnan i natt fick chansen att reducera 1–3-underläget mot Carolina stod han för en av säsongens sämsta straffar – då han inte ens fick i väg pucken mot målet.

Connor McDavid har gång efter annan visat att han är på en helt annan nivå än de flesta andra spelare i NHL. Under långa stunder är den kanadensiske 22-åringen ostoppbar ute på isen, men i natt visade McDavid att även han bara är en människa, trots allt.

Det var i inledningen av den andra perioden, vid underläge 1–3, som Oilers tilldömdes ett straffslag. Fram klev McDavid och tog ut en sväng lång ut på sin högerkant, bröt in framför James Reimer i Carolina-målet innan han i avslutsögonblicket tappade puckkontrollen helt och hållet och tappade pucken bakåt mot den vänstra tekningscirkeln.

HÅNADES AV MOTSTÅNDARNA

Carolina-spelarna var sedan inte sena med att berätta för McDavid vilken misslyckad straff han precis slagit när Oilerskaptenen åkte förbi Hurricanes-båset efter debaclet.

Trots straffmissen stod McDavid för två poäng i matchen och har än så länge skrapat ihop 55 poäng (19+36) på 33 matcher.

SLÄPPTE IN MÅL FRÅN HALVPLAN

McDavids straff var inte den enda märkliga händelsen i nattens möte mellan Oilers och Hurricanes. Vid ställningen 5–3 till Hurricanes med drygt fem minuter kvar att spela av den tredje perioden lyckades Hurricanes-backen Dougie Hamilton att överlista Mikko Koskinen med ett slagskott från rödlinjen. Hamilton fejkade att han skulle dumpa ned pucken i Oilers-zonen innan han med ett stenhårt slagskott överraskade den finske burväktaren.

Hamiltons 6–3-mål blev matchens sista mål, vilket innebär att Hurricanes nu tagit tre raka segrar mot Edmonton i lagens senaste möten.

Edmontons Joakim Nygård noterades för en passningspoäng i matchen, något som även Hurricanes svensk Lucas Wallmark mäktade med. Nygård har nu stått för fem poäng (2+3) på 17 NHL-matcher den här säsongen, medan Wallmark producerat tio poäng (4+6) på 30 matcher.

Edmonton Oilers – Carolina Hurricanes 3–6 (0–3, 1–0, 2–3)