Björklöven vann ännu ett toppmöte i Hockeyallsvenskan.
HockeyAllsvenskan

Björklöven flyger fram – åtta raka segrar

Björklöven fortsätter att se fullkomligt ostoppbara ut. Åtta raka segrar för serieledarna som fortsätter att ta kliv mot SHL-kval. I övrigt vann SSK stort mot AIK, Mora tog en efterlängtad hemmaseger och Karlskoga stod för en imponerande vändning.

Svep från kvällens omgång i Hockeyallsvenskan:

Timrå – Björklöven 1–4 (0-1,1-1,0-2)

Timrå: Jonathan Dahlén.
Björklöven: Pontus AndreassonHardy Häman AktellJustin CrandallAlexander Wiklund

Kan något få stopp på Löven just nu?

På pappret hade serieledarna två riktigt tuffa bortamatcher framför sig, Karlskoga och Timrå. I förra omgången vann de toppmötet mot Karlskoga med 5-2 och i kvällens nya toppmatch mot Timrå blev det ännu en vinst för segermaskinen.

Björklöven tog ledningen i den första perioden efter en försvarsmiss av Timrå och sedan stod matchen och vägde. Det bjöds på mycket hög underhållning och böljande spel fram och tillbaka men matchen förblev målfattig.

Löven kunde utöka sin ledning innan Jonathan Dahlén bombade in en reducering. Det var dock den enda pucken som målvakten Joe Cannata släppte förbi sig.

I slutet kunde Löven sätta två mål i tom kasse och kunde ta en riktigt imponerande seger där speciellt defensiven var urstabil.

Björklöven har nu åtta raka segrar och ser oerhört svårstoppade ut.

Södertälje – AIK 5–0 (2-0,3-0,0-0)

Södertälje: Christopher BengtssonAnton BlombergMartin JanolhsNick OlesenChristopher Liljewall
AIK: –

Ångestmötet som blev en överkörning.

Två lag som har haft enorma problem i årets allsvenska säsong men det märktes inte i kväll. SSK tog kommandot direkt och vann skotten med 11-4 i den första perioden samt fick två puckar i nät.

AIK orkade aldrig resa sig och istället rann det iväg till hela 5-0 till hemmalaget.

Södertälje lyckades därmed bryta sin fyra matcher långa förlustsvit. AIK är dock i en riktig knipa och har nu nio poäng upp till SSK samt tio upp till Mora som ligger på säker mark.

Känslan är att det ska krävas en rejäl uppryckning för att AIK ska ha någon chans på att slippa kval till våren.

Modo – Tingsryd 5–2 (2-0,1-1,2-1)

Modo: Victor Berglund 2,Jonathan JohnsonJohan ForsbergMagnus Häggström.
Tingsryd: Robin CarlssonGustav Olhaver.

Segertåget Modo rullar vidare.

I kväll tog Ö-viksgänget sin elfte raka seger hemma i Fjällräven Center och topplaget ser nästintill obesegrade ut på hemmais.

Jonathan Johnson i Modo går otroligt bra den här säsongen och leder fortsatt den allsvenska poängligan. Han sköt sitt tolfte mål för säsongen i kväll och har nu stått för hela 36 poäng på 24 matcher.

Tingsryd fick därmed se sin segersvit på fyra matcher komma till ända. Laget ligger dock fortsatt på slutspelsplats med några poängs marginal.

Mora – Västervik 3–1 (1-1,0-0,2-0)

Mora: Adam MasuhrJohan PerssonDaniel Ljunggren.
Västervik: Erik Nyström.

Jubel i Mora!

Efter endast en vinst på de tio senaste matcherna lyckades Mora plocka med sig en trepoängare igen.

När det behövdes som mest klev kaptenen Adam Masuhr fram och skickade in ledningspucken för Mora i krisläget. Västervik kvitterade visserligen men i den tredje perioden tog hemmalaget kommandot, vann skotten med 13-3 och fick två puckar i nät.

Nyförvärvet Brendan Ranford gjorde sin andra match i Mora-tröjan och stod för sin andra poäng när han assisterade fram till 3-1-målet.

Det var en oerhört viktig seger för Mora i bottenstriden som nu har lika många poäng, 27, som kvällens motståndare Västervik. Dalalaget återfinns fortsatt ovanför strecket med en poängs försprång ner till SSK.

Västerås – Vita Hästen 3–2 (1-0,1-1,1-1)

Västerås: Lukas ZetterbergAlexander YounanWilliam Wikman.
Vita Hästen: Jakob Stridsberg, Linus Andersson.

Två formstarka lag som ligger på tabellens övre hälft ställdes mot varandra i Västerås. Hemmalaget kom från fyra raka vinster medan Vita Hästen hade vunnit sex matcher i rad.

Lukas Zetterberg inledde målskyttet och har nu gjort fyra mål på sina sju matcher sedan han lånades tillbaka från Brynäs. Västerås tryckte på och ledde med både 2-0 och 3-1. Samtidigt stod Jesper Myrenberg emot när Hästen pressade på som värst.

Det blev till slut Västerås som lyckades förlänga sin vinstrad efter att ha hållit tätt under slutet när östgötarna tryckte på för en kvittering.

Västerås får nu häng på lagen ovanför i tabellen och har nu endast en poäng upp till Timrå på fjärdeplatsen.

Almtuna – Kristianstad 5–1 (0-0,1-1,4-0)

Almtuna: Tobias ÅhströmFilip HasaHampus HarlestamWilliam WiåSebastian Fakt.
Kristianstad: Mikael Johansson.

Kristianstad tog ledningen men sedan föll korthuset ihop.

Almtuna sköt fem mål i rad, varav fyra kom i den tredje och avgörande perioden. Bäst på isen var Hampus Harlestam. Han passade fram till kvitteringspucken, sköt 3-1 själv och satte pricken över i:et när han assisterade till Sebastian Fakt när han sköt in matchens sista mål.

William Wiå i Uppsalalaget gjorde mål för sin fjärde raka match när Almtuna lyckades ta revansch på KIK. Skåningarna hade vunnit de tre tidigare mötena lagen emellan under 2019, två i kvalserien i våras samt höstens allsvenska möte.

Nu fick Almtuna jubla mot Kristianstad och närmar sig i tabellen. Det skiljer nu endast två poäng mellan lagen.

Karlskrona – Karlskoga 3–6 (1-2,2-1,0-3)

Karlskrona: Hannes JohanssonPhilip RondahlViktor Liljegren
Karlskoga: Tor Immo 2, Nikola PasicOliver EklindFilip AhlAlexander Anderberg

Det var "The Usual Suspects" som avgjorde för Karlskoga i kvällens svängiga match.

Bortalaget tog ledningen med 2-0 men sedan lyckades Karlskrona vände på steken och ledde med 3-2.

Då var det dock topplagets tur att stå för en imponerande vändning.

Först kvitterade Tor Immo med en sekund kvar av den andra perioden genom att skjuta sitt andra mål i matchen och 16:e för säsongen. I den tredje växlade Karlskoga upp två snäpp och gasade iväg fullständigt.