Sök
Björklöven vann ännu ett toppmöte i Hockeyallsvenskan.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Björklöven flyger fram – åtta raka segrar

Björklöven fortsätter att se fullkomligt ostoppbara ut. Åtta raka segrar för serieledarna som fortsätter att ta kliv mot SHL-kval. I övrigt vann SSK stort mot AIK, Mora tog en efterlängtad hemmaseger och Karlskoga stod för en imponerande vändning. 

Svep från kvällens omgång i Hockeyallsvenskan: 

Timrå – Björklöven 1–4 (0-1,1-1,0-2)

Timrå: Jonathan Dahlén.
Björklöven: Pontus AndreassonHardy Häman AktellJustin CrandallAlexander Wiklund

Kan något få stopp på Löven just nu? 

På pappret hade serieledarna två riktigt tuffa bortamatcher framför sig, Karlskoga och Timrå. I förra omgången vann de toppmötet mot Karlskoga med 5-2 och i kvällens nya toppmatch mot Timrå blev det ännu en vinst för segermaskinen. 

Björklöven tog ledningen i den första perioden efter en försvarsmiss av Timrå och sedan stod matchen och vägde. Det bjöds på mycket hög underhållning och böljande spel fram och tillbaka men matchen förblev målfattig. 

Löven kunde utöka sin ledning innan Jonathan Dahlén bombade in en reducering. Det var dock den enda pucken som målvakten Joe Cannata släppte förbi sig. 

I slutet kunde Löven sätta två mål i tom kasse och kunde ta en riktigt imponerande seger där speciellt defensiven var urstabil. 

Björklöven har nu åtta raka segrar och ser oerhört svårstoppade ut. 

Södertälje – AIK 5–0 (2-0,3-0,0-0)

Södertälje: Christopher BengtssonAnton BlombergMartin JanolhsNick OlesenChristopher Liljewall
AIK: –

Ångestmötet som blev en överkörning. 

Två lag som har haft enorma problem i årets allsvenska säsong men det märktes inte i kväll. SSK tog kommandot direkt och vann skotten med 11-4 i den första perioden samt fick två puckar i nät. 

AIK orkade aldrig resa sig och istället rann det iväg till hela 5-0 till hemmalaget. 

Södertälje lyckades därmed bryta sin fyra matcher långa förlustsvit. AIK är dock i en riktig knipa och har nu nio poäng upp till SSK samt tio upp till Mora som ligger på säker mark. 

Känslan är att det ska krävas en rejäl uppryckning för att AIK ska ha någon chans på att slippa kval till våren. 

Modo – Tingsryd 5–2 (2-0,1-1,2-1)

Modo: Victor Berglund 2,Jonathan JohnsonJohan ForsbergMagnus Häggström.
Tingsryd: Robin CarlssonGustav Olhaver.

Segertåget Modo rullar vidare. 

I kväll tog Ö-viksgänget sin elfte raka seger hemma i Fjällräven Center och topplaget ser nästintill obesegrade ut på hemmais. 

Jonathan Johnson i Modo går otroligt bra den här säsongen och leder fortsatt den allsvenska poängligan. Han sköt sitt tolfte mål för säsongen i kväll och har nu stått för hela 36 poäng på 24 matcher. 

Tingsryd fick därmed se sin segersvit på fyra matcher komma till ända. Laget ligger dock fortsatt på slutspelsplats med några poängs marginal. 

Mora – Västervik 3–1 (1-1,0-0,2-0)

Mora: Adam MasuhrJohan PerssonDaniel Ljunggren.
Västervik: Erik Nyström.

Jubel i Mora!

Efter endast en vinst på de tio senaste matcherna lyckades Mora plocka med sig en trepoängare igen. 

När det behövdes som mest klev kaptenen Adam Masuhr fram och skickade in ledningspucken för Mora i krisläget. Västervik kvitterade visserligen men i den tredje perioden tog hemmalaget kommandot, vann skotten med 13-3 och fick två puckar i nät. 

Nyförvärvet Brendan Ranford gjorde sin andra match i Mora-tröjan och stod för sin andra poäng när han assisterade fram till 3-1-målet. 

Det var en oerhört viktig seger för Mora i bottenstriden som nu har lika många poäng, 27, som kvällens motståndare Västervik. Dalalaget återfinns fortsatt ovanför strecket med en poängs försprång ner till SSK. 

Västerås – Vita Hästen 3–2 (1-0,1-1,1-1)

Västerås: Lukas ZetterbergAlexander YounanWilliam Wikman.
Vita Hästen: Jakob Stridsberg, Linus Andersson.

Två formstarka lag som ligger på tabellens övre hälft ställdes mot varandra i Västerås. Hemmalaget kom från fyra raka vinster medan Vita Hästen hade vunnit sex matcher i rad. 

Lukas Zetterberg inledde målskyttet och har nu gjort fyra mål på sina sju matcher sedan han lånades tillbaka från Brynäs. Västerås tryckte på och ledde med både 2-0 och 3-1. Samtidigt stod Jesper Myrenberg emot när Hästen pressade på som värst. 

Det blev till slut Västerås som lyckades förlänga sin vinstrad efter att ha hållit tätt under slutet när östgötarna tryckte på för en kvittering. 

Västerås får nu häng på lagen ovanför i tabellen och har nu endast en poäng upp till Timrå på fjärdeplatsen. 

Almtuna – Kristianstad 5–1 (0-0,1-1,4-0)

Almtuna: Tobias ÅhströmFilip HasaHampus HarlestamWilliam WiåSebastian Fakt.
Kristianstad: Mikael Johansson.

Kristianstad tog ledningen men sedan föll korthuset ihop. 

Almtuna sköt fem mål i rad, varav fyra kom i den tredje och avgörande perioden. Bäst på isen var Hampus Harlestam. Han passade fram till kvitteringspucken, sköt 3-1 själv och satte pricken över i:et när han assisterade till Sebastian Fakt när han sköt in matchens sista mål. 

William Wiå i Uppsalalaget gjorde mål för sin fjärde raka match när Almtuna lyckades ta revansch på KIK. Skåningarna hade vunnit de tre tidigare mötena lagen emellan under 2019, två i kvalserien i våras samt höstens allsvenska möte. 

Nu fick Almtuna jubla mot Kristianstad och närmar sig i tabellen. Det skiljer nu endast två poäng mellan lagen. 

Karlskrona – Karlskoga 3–6 (1-2,2-1,0-3)

Karlskrona: Hannes JohanssonPhilip RondahlViktor Liljegren
Karlskoga: Tor Immo 2, Nikola PasicOliver EklindFilip AhlAlexander Anderberg

Det var "The Usual Suspects" som avgjorde för Karlskoga i kvällens svängiga match.

Bortalaget tog ledningen med 2-0 men sedan lyckades Karlskrona vände på steken och ledde med 3-2. 

Då var det dock topplagets tur att stå för en imponerande vändning. 

Först kvitterade Tor Immo med en sekund kvar av den andra perioden genom att skjuta sitt andra mål i matchen och 16:e för säsongen. I den tredje växlade Karlskoga upp två snäpp och gasade iväg fullständigt. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten