Kan något stoppa Modo just nu?
HockeyAllsvenskan

Modos galna form – tog åttonde raka segern

Modo ångar på i Hockeyallsvenskan och tog i kväll sin åttonde raka trepoängare. Samtidigt kunde Västerås få serieledarna på fall, AIK föll ihop och tappade en 2-0-ledning i den tredje perioden.

Svep från kvällens matcher i Hockeyallsvenskan:

Björklöven – Västerås 0–2 (0-0,0-1,0-1)

Björklöven: –
Västerås: Sebastian Benker 2.

Vi är många som har frågat oss vad som ska krävas för att Björklöven ska förlora på hemmais den här säsongen. I kväll kom svaret i form av Emil Kruse

VIK-målvakten var rena väggen och stoppade alla 32 skott som serieledande fick iväg på mål. Framåt var det Sebastian Benker som blev hjälten för Västerås. Inför kvällens match hade han bara skjutit ett mål den här säsongen men nu sköt han två mål på en halvtimme.

Först satte han 0-1 i mitten av matchen och senare kunde Benker även sätta spiken i kistan när han satte sitt, och Västerås, andra mål i matchen genom att skicka in pucken i tom kasse.

Det var en stökig match med mycket gruff efter avblåsningar och liknande. Mycket av dem kan nog kopplas till en situation i den andra perioden där Alexander Deilert fick matchstraff efter en ful tackling mot huvud på Marcus Bergman.

Efter tre raka vinster fick Löven nu se sig besegrade igen.

Mora – Modo 1–5 (0-1,1-2,0-1)

Mora: Mattias Nørstebø.
Modo: Adam TambelliniFredrik OlofssonJonathan JohnsonPatrik KarlkvistJohan Forsberg

Vad kan stoppa Modo just nu? Ö-vikslaget ser fullkomligt oövervinnerliga just nu och mot Mora kom lagets åttonde raka seger.

Modos nyförvärv Adam Tambellini var tillbaka efter sin tre matcher långa avstängning och blev målskytt direkt. Han noterades även för en assist och var därför en av matchens bästa spelare, tillsammans med en av seriens hetaste just nu.

Jonathan Johnson stod även han för 1+1 i matchen och har nu gjort poäng i alla matcher under lagets segersvit. Den 26-årige centern är nu bokförd för 23 poäng på sina 15 matcher den här säsongen och är därför inblandad i den absoluta toppen av poängligan.

Modo kunde till slut vinna med 4-1 mot Mora och har nu tagit tre poäng i åtta raka matcher efter att ha inlett svagt. Ö-vikarna har skjutit som en raket i tabellen och ligger tvåa, bara fyra poäng bakom serieledaren Björklöven.

Södertälje – Karlskrona 3–6 (1-0,2-4,0-2)

Södertälje: Nick Olesen 2, Måns Lindbäck.
Karlskrona: Janne Kivilahti 2, Nils ÅmanHannes JohanssonViktor LiljegrenNiklas Johansson.

En galen vändning såg till att KHK kunde bortaslå SSK.

Hemmalaget trodde nog att de hade tagit ett kliv mot en ny seger när laget ledde med 3-2 i den andra perioden men precis i förra matchen mot Mora (3-1-ledning till 4-3-förlust) tappade SSK.

Innan den andra perioden var slut hade Karlskrona vänt till ledning med 4-3 och sedan kunde Blekingelaget gasa ifrån till vinst med 6-3.

Matchens gigant var Janne Kivilahti som har fått en flygande start i sin nya klubb. I kväll sköt han två mål och passade fram till ytterligare ett och nu har finländaren gjort sex poäng på sina sju första matcher i KHK. Noterbar målskytt var även den 19-årige talangen Nils Åman. Forwarden, som är utlånad från Leksand, fick sätta sitt första seniormål efter att ha öst in poäng i J20 SuperElit.

Karlskrona lyckades därmed bryta sin förlustsvit på bortais. KHK hade tre bortaförluster i rad inför kvällens match.

AIK – Kristianstad 2–4 (0-0,2-0,0-4)

AIK: John HenrionJohan Larsson.
Kristianstad: Gustav Willman BorvikMalte SjögrenViktor WahldénDennis Svensson.

Efter två spelade perioder ledde krisande AIK med 2-0 och såg ut att kunna ta en efterlängtad seger men i den tredje perioden klappade laget ihop fullständigt.

Nykomlingen Kristianstad reducerade tidigt i perioden men AIK tryckte på för att utöka sin ledning. Robin Wallin, förra året i just AIK, storspelade dock i Kristianstad och räddade 17 skott i den tredje perioden och 30 totalt under matchen.

På två minuter i mitten av slutperioden sköt KIK två mål och gick från underläge med 2-1 till ledning med 3-2. I slutet av matchen kunde Dennis Svensson, ex-djurgårdaren, punktera matchen i tom kasse.

AIK har det fortsatt väldigt tungt i årets allsvenska säsong och har nu fem raka förluster samt fyra nollpoängare i rad hemma på Hovet. Stockholmslaget ligger sist i tabellen och har nu sex poäng upp till säker mark.

Karlskoga – Vita Hästen 4–5 SO (2-0,1-4,1-0,0-0,0-1)

Karlskoga: Tor Immo 2, Fredrik ForsbergOliver Eklind.
Vita Hästen: István BartalisSimon FernholmJoakim HälleströmOliver NordbergFilip Cruseman (avgörande straff).

Snacka om svängig match. Karlskoga kunde ta ledningen tidigt med 2-0 efter dubbla fullträffar från Tor Immo. Värmlänningarna ledde senare även med 3-1 men där hände något i Hästen.

På fem minuter sköt bortalaget tre mål och gick därmed upp till ledning i matchen. I den tredje perioden kunde Karlskoga dock kvittera i powerplay och matchen gick till både förlängning samt straffläggning innan ett avgörande kom.

Filip Cruseman var den enda som lyckades konvertera sin straff och kunde därmed ge Vita Hästen betryggande avstånd ner till lagen som ligger under kvalstrecket. De har nu fyra poängs försprång ner till Södertälje under strecket.

Västervik – Almtuna 6–3 (1-1,1-1,4-1)

Västervik: Darren Nowick 2, Victor ÖhmanPeter KriegerRob BordsonJacob Bjerselius.
Almtuna: Tobias ÅhströmVilliam HaagTobias Liljendahl.

Två lag i stort behov av poäng och segrar. Matchen var också jämn väldigt länge.

Därefter stod Västervik för en fantastisk tredje period och sköt tre mål på lika många minuter för att gå från 2-2 till ledning med 5-2. Ännu ett skönt besked för smålänningarna var att den ifrågasatte amerikanen Darren Nowick verkar ha fått spelet att stämma.

Efter noll mål på de första 14 matcherna sköt 28-åringen in två kassar i kvällens match. Floppspelaren Rob Bordson sköt även in ett mål i matchen, sitt andra för säsongen, och hela Västervik hoppas nog att detta betyder att båda spelarna har hittat formen.

Västervik klättrar uppåt i tabellen och lämnar flera lag bakom sig i bottenstriden, där bland annat Almtuna är inblandat.

Timrå – Tingsryd 3–2 (3-0,0-1,0-1)

Timrå: Marcus HardegårdJens LöökeSebastian Ohlsson.
Tingsryd: Anton SvenssonJoseph Jonsson.

För ovanlighetens skull lämnade Timrås superduo Albin Lundin och Jonathan Dahlén isen utan att någon av dem gjort ett mål. Timrå lyckades dock vinna ändå, efter en stark första period.

Medelpadingarna har haft stora problem att göra mål i spel 5-mot-5 och de flesta av lagets fullträffar har kommit i powerplay. I kväll lyckades de dock sätta två baljor i spel med lika många man på isen inom de första tio minuterna.

Senare i perioden stod Sebastian Ohlsson för en läcker soloprestation i boxplay där han tog pucken från egen zon och åkte slalom mellan Tingsryds backar innan han skickade in pucken i mål. Ohlsson har nu gjort sex mål under årets säsong, hälften av dem har kommit i numerärt underläge.

Därefter slog Timrå av på tempot och var på väg att tappa matchen då Tingsryd reducerade två gånger men hemmalaget kunde hålla undan och ta alla tre poängen.

15:15 Skellefteå - Rögle SHL
23:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL