Sök
Kan något stoppa Modo just nu?
Foto: Johan Löf/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Modos galna form – tog åttonde raka segern

Modo ångar på i Hockeyallsvenskan och tog i kväll sin åttonde raka trepoängare. Samtidigt kunde Västerås få serieledarna på fall, AIK föll ihop och tappade en 2-0-ledning i den tredje perioden. 

Svep från kvällens matcher i Hockeyallsvenskan:

Björklöven – Västerås 0–2 (0-0,0-1,0-1)

Björklöven: – 
Västerås: Sebastian Benker 2.

Vi är många som har frågat oss vad som ska krävas för att Björklöven ska förlora på hemmais den här säsongen. I kväll kom svaret i form av Emil Kruse

VIK-målvakten var rena väggen och stoppade alla 32 skott som serieledande fick iväg på mål. Framåt var det Sebastian Benker som blev hjälten för Västerås. Inför kvällens match hade han bara skjutit ett mål den här säsongen men nu sköt han två mål på en halvtimme.

Först satte han 0-1 i mitten av matchen och senare kunde Benker även sätta spiken i kistan när han satte sitt, och Västerås, andra mål i matchen genom att skicka in pucken i tom kasse. 

Det var en stökig match med mycket gruff efter avblåsningar och liknande. Mycket av dem kan nog kopplas till en situation i den andra perioden där Alexander Deilert fick matchstraff efter en ful tackling mot huvud på Marcus Bergman. 

Efter tre raka vinster fick Löven nu se sig besegrade igen. 

Mora – Modo 1–5 (0-1,1-2,0-1)

Mora: Mattias Nørstebø.
Modo: Adam TambelliniFredrik OlofssonJonathan JohnsonPatrik KarlkvistJohan Forsberg

Vad kan stoppa Modo just nu? Ö-vikslaget ser fullkomligt oövervinnerliga just nu och mot Mora kom lagets åttonde raka seger. 

Modos nyförvärv Adam Tambellini var tillbaka efter sin tre matcher långa avstängning och blev målskytt direkt. Han noterades även för en assist och var därför en av matchens bästa spelare, tillsammans med en av seriens hetaste just nu. 

Jonathan Johnson stod även han för 1+1 i matchen och har nu gjort poäng i alla matcher under lagets segersvit. Den 26-årige centern är nu bokförd för 23 poäng på sina 15 matcher den här säsongen och är därför inblandad i den absoluta toppen av poängligan. 

Modo kunde till slut vinna med 4-1 mot Mora och har nu tagit tre poäng i åtta raka matcher efter att ha inlett svagt. Ö-vikarna har skjutit som en raket i tabellen och ligger tvåa, bara fyra poäng bakom serieledaren Björklöven. 

Södertälje – Karlskrona 3–6 (1-0,2-4,0-2)

Södertälje: Nick Olesen 2, Måns Lindbäck.
Karlskrona: Janne Kivilahti 2, Nils ÅmanHannes JohanssonViktor LiljegrenNiklas Johansson.

En galen vändning såg till att KHK kunde bortaslå SSK. 

Hemmalaget trodde nog att de hade tagit ett kliv mot en ny seger när laget ledde med 3-2 i den andra perioden men precis i förra matchen mot Mora (3-1-ledning till 4-3-förlust) tappade SSK. 

Innan den andra perioden var slut hade Karlskrona vänt till ledning med 4-3 och sedan kunde Blekingelaget gasa ifrån till vinst med 6-3. 

Matchens gigant var Janne Kivilahti som har fått en flygande start i sin nya klubb. I kväll sköt han två mål och passade fram till ytterligare ett och nu har finländaren gjort sex poäng på sina sju första matcher i KHK. Noterbar målskytt var även den 19-årige talangen Nils Åman. Forwarden, som är utlånad från Leksand, fick sätta sitt första seniormål efter att ha öst in poäng i J20 SuperElit. 

Karlskrona lyckades därmed bryta sin förlustsvit på bortais. KHK hade tre bortaförluster i rad inför kvällens match. 

AIK – Kristianstad 2–4 (0-0,2-0,0-4)

AIK: John HenrionJohan Larsson.
Kristianstad: Gustav Willman BorvikMalte SjögrenViktor WahldénDennis Svensson.

Efter två spelade perioder ledde krisande AIK med 2-0 och såg ut att kunna ta en efterlängtad seger men i den tredje perioden klappade laget ihop fullständigt. 

Nykomlingen Kristianstad reducerade tidigt i perioden men AIK tryckte på för att utöka sin ledning. Robin Wallin, förra året i just AIK, storspelade dock i Kristianstad och räddade 17 skott i den tredje perioden och 30 totalt under matchen. 

På två minuter i mitten av slutperioden sköt KIK två mål och gick från underläge med 2-1 till ledning med 3-2. I slutet av matchen kunde Dennis Svensson, ex-djurgårdaren, punktera matchen i tom kasse. 

AIK har det fortsatt väldigt tungt i årets allsvenska säsong och har nu fem raka förluster samt fyra nollpoängare i rad hemma på Hovet. Stockholmslaget ligger sist i tabellen och har nu sex poäng upp till säker mark. 

Karlskoga – Vita Hästen 4–5 SO (2-0,1-4,1-0,0-0,0-1)

Karlskoga: Tor Immo 2, Fredrik ForsbergOliver Eklind.
Vita Hästen: István BartalisSimon FernholmJoakim HälleströmOliver NordbergFilip Cruseman (avgörande straff).

Snacka om svängig match. Karlskoga kunde ta ledningen tidigt med 2-0 efter dubbla fullträffar från Tor Immo. Värmlänningarna ledde senare även med 3-1 men där hände något i Hästen. 

På fem minuter sköt bortalaget tre mål och gick därmed upp till ledning i matchen. I den tredje perioden kunde Karlskoga dock kvittera i powerplay och matchen gick till både förlängning samt straffläggning innan ett avgörande kom. 

Filip Cruseman var den enda som lyckades konvertera sin straff och kunde därmed ge Vita Hästen betryggande avstånd ner till lagen som ligger under kvalstrecket. De har nu fyra poängs försprång ner till Södertälje under strecket. 

Västervik – Almtuna 6–3 (1-1,1-1,4-1)

Västervik: Darren Nowick 2, Victor ÖhmanPeter KriegerRob BordsonJacob Bjerselius.
Almtuna: Tobias ÅhströmVilliam HaagTobias Liljendahl.

Två lag i stort behov av poäng och segrar. Matchen var också jämn väldigt länge.

Därefter stod Västervik för en fantastisk tredje period och sköt tre mål på lika många minuter för att gå från 2-2 till ledning med 5-2. Ännu ett skönt besked för smålänningarna var att den ifrågasatte amerikanen Darren Nowick verkar ha fått spelet att stämma. 

Efter noll mål på de första 14 matcherna sköt 28-åringen in två kassar i kvällens match. Floppspelaren Rob Bordson sköt även in ett mål i matchen, sitt andra för säsongen, och hela Västervik hoppas nog att detta betyder att båda spelarna har hittat formen. 

Västervik klättrar uppåt i tabellen och lämnar flera lag bakom sig i bottenstriden, där bland annat Almtuna är inblandat. 

Timrå – Tingsryd 3–2 (3-0,0-1,0-1)

Timrå: Marcus HardegårdJens LöökeSebastian Ohlsson.
Tingsryd: Anton SvenssonJoseph Jonsson.

För ovanlighetens skull lämnade Timrås superduo Albin Lundin och Jonathan Dahlén isen utan att någon av dem gjort ett mål. Timrå lyckades dock vinna ändå, efter en stark första period. 

Medelpadingarna har haft stora problem att göra mål i spel 5-mot-5 och de flesta av lagets fullträffar har kommit i powerplay. I kväll lyckades de dock sätta två baljor i spel med lika många man på isen inom de första tio minuterna. 

Senare i perioden stod Sebastian Ohlsson för en läcker soloprestation i boxplay där han tog pucken från egen zon och åkte slalom mellan Tingsryds backar innan han skickade in pucken i mål. Ohlsson har nu gjort sex mål under årets säsong, hälften av dem har kommit i numerärt underläge. 

Därefter slog Timrå av på tempot och var på väg att tappa matchen då Tingsryd reducerade två gånger men hemmalaget kunde hålla undan och ta alla tre poängen. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten