Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån
SHL

"Kollade inte ens marknaden – visste direkt att jag ville spela där"

ANNONS

I går smällde en bomb ner då det stod klart att Tre Kronor-forwarden Nick Sörensen lämnade Linköping. Bara timmar senare var han klar för SHL-konkurrenten Rögle. För hockeysverige.se berättar han nu om sitt hektiska dygn. 
– Jag är glad att det gick så pass fort, nu missar jag ju inte några matcher, säger 24-åringen. 

Nick Sörensen var en av de ledande offensiva spelarna i Linköping och ingen LHC-spelare hade gjort fler än hans 28 mål över de två senaste säsongerna. Det kom därför som en stor överraskning när laget meddelade under söndagen att 24-åringen lämnar med omedelbar verkan. 

Bara några timmar senare stod det klart att han värvades till Rögle och skrev på ett kontrakt för resten av säsongen med Skånelaget.

För hockeysverige.se berättar han om vändningarna.
– Jag tror att jag har suttit i telefonsamtal nästan 24 timmar i sträck nu, säger Sörensen med ett flin och fortsätter:
– Det har varit ganska hektiskt, det gick ju väldigt snabbt där. Det är mycket folk som har hört av sig, en del media men främst familj och vänner som jag har där nere. I går hann jag inte riktigt snacka med någon om att jag skulle flytta ner, jag har fått göra det i dag istället. Det har varit mycket för egen del men jag har fått mycket kärlek, både från folk i Linköping och Ängelholm. 

"VAR INTE NÖJD MED MIN SPELTID"

Under söndagen hade Nick Sörensen ett längre samtal med LHC:s general manager Niklas Persson. Där kom de fram till att det var bäst att bryta kontraktet och gå skilda vägar.
– Jag och "Pajen" hade ett bra snack. Både jag och han kände att med hur Linköping vill spela just nu samt med vilka spelare de ville satsa på, att då kändes det här som den bästa lösningen. För min del var jag ju inte nöjd med min speltid och klubben var inte riktigt nöjd med vad jag hade presterat. När vi snackade så förstod vi att det här var det bästa alternativet för båda parterna, berättar han.

bb181106dy047-1569860141.jpgUnder sin tid i LHC fick Nick Sörensen spela flera landskamper.Foto: Dennis Ylikangas/Bildbyrån

På de första sex matcherna snittade Sörensen bara drygt tio minuter i speltid per match. Det är hans lägsta notering någonsin i SHL. Besvikelsen över sin position i klubben blev för mycket och han kände därför att det var bäst att söka sig till något annat. 

Nick Sörensen spenderade tre hela säsonger i "Cluben" och berättar att det inte är några "hard feelings" mellan honom och Linköping. 
– Jag har verkligen inget ont att säga om klubben. Nu när det skar sig lite så var det skönt att det gick så fort. Det kändes bättre att vi kunde säga hej då på god hand, att det inte blev en långvarig process. Jag har full respekt för ”Pajen”, både som människa och som GM. Vi spelade ju tillsammans och jag kommer fortfarande att se honom som en vän.

Vad säger du om din tid i klubben?
– Det har varit helt underbart, både på och utanför isen. Jag har fått lära känna flera fantastiska människor, jag och min fru köpte lägenhet här och vår dotter föddes också här. Vi har skaffat många många minnen för livet i Linköping. Det kommer alltid ligga nära hjärtat och det ligger ju bara tre timmar bort så det blir nog att man åker upp och hälsar på där en del. Och hockeymässigt har de utvecklat mig och gett mig chansen till att bli en bättre spelare, säger Sörensen.

RÖGLE VAR DET SJÄLVKLARA VALET

Nu blir det alltså spel i Rögle istället för svensk-dansken. En klubb som han spelade i under juniortiden och där han även gjorde sex A-lagsmatcher som 15-åring i HockeyAllsvenskan. Delar av hans familj bor i Ängelholm och han har alltid sett Skåne som sitt hem. 

Direkt när det stod klart att han inte skulle vara kvar i Linköping fanns det bara en klubb han hade i tankarna.
– Jag har varit i kontakt med Rögle tidigare. När jag skrev på mitt treårskontrakt med Linköping (2018) så var Rögle det stora alternativet till att jag förlängde. Nu var det inget svårt val när de hörde av sig direkt och få det här gjort. Så fort de hörde av sig var det ett väldigt lätt val att flytta hem.
– Ska jag vara helt ärlig så kollade jag inte ens marknaden. Jag har alltid känt att jag vill spela för Rögle igen. Så fort det inte funkade med Linköping var Rögle där väldigt tidigt och jag är glad över att det gick så pass fort, nu missar jag ju inte några matcher.

bb190917ph056-1569860236.jpgPå 133 SHL-matcher i Linköping stod Sörensen för 72 poäng.Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Efter sina sex matcher i LHC-tröjan den här säsongen står Sörensen på noll poäng. Ett facit som den målfarlige forwarden inte var nöjd med men han fick inte förtroendet att leverera tillräckligt då han ofta var uppsatt som 13:e forward. Nu känner 24-åringen, som har gjort fem NHL-matcher, en revanschlust att få spela och visa vad han går för igen.
– Absolut, jag känner mig både taggad och revanschsugen inför det här. De som har sett matcherna jag spelat i Linköping nu vet ju att jag knappt har spelat någonting. Jag har fått sitta på bänken under stora delar av matcherna, nu ser jag fram emot att komma ner till Rögle och få spela mycket igen.

ÖPPNAR FÖR ATT STANNA

Vad har du för personligt mål med återkomsten?
– Jag har inte direkt något specifikt mål som jag har funderat fram. Nu går ju laget går så pass bra och jag vill inte komma in och röra om för mycket i grytan. Det enda målet jag har är att jag ska spela bra och hjälpa laget att vinna matcher.

Nick Sörensen skrev på ett kontrakt som gäller för resten av årets säsong. Därefter är det oklart var han spelar men redan nu öppnar han för att stanna i Ängelholm över en längre period.
– Jag tänker göra det så bra som möjligt och försöka vinna väldigt många matcher. Jag vet redan nu att jag kommer att trivas väldigt bra för det har jag gjort tidigare. Om klubben även kommer att vara nöjda med mig och allting känns bra kommer det absolut att ligga nära till hands. Det är inget som jag har reflekterat över riktigt än utan nu ser jag fram emot att komma igång. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch