Sök
Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan
ENGLUND: Uppsnappat under upptaktsträffen

Under måndagen gick HockeyAllsvenskans upptaktsträff av stapeln. På plats var naturligtvis Hockeysverige.se:s allsvenska expert Joakim Englund. Här delar han med sig av sina spaningar från dagen. 

Den hockeyallsvenska upptaktsträffen stökades undan tidigare under dagen. Alla lag var närvarande och representerades av en ledare och en spelare. Dessutom var domaren Johan Nordlöf närvarande och pratade om nya regeländringar där största skillnaden är att ligan infört fyrdomarsystem till den här säsongen. Han informerade även om smärre justeringar i reglerna där domarkåren bland annat kommer slå av fler icingar än tidigare då 50/50-situationer kommer att frias.

Spelbolaget Unibet var på plats och visade lite odds för den stundande säsongen, bland annat:
Vinnare: 1) MoDo–2,75 2) Timrå–5,50 3) Västerås–6,75 14) Tingsryd-76,00
Skyttekung: Jonathan Dahlén 4,00 Fredrik Forsberg 8,00
Lag i finalserien: MoDo-Timrå 3,75
Lag på negativ kvalplats: KIK-KHK 12,00

På scenen ledde Cmores representanter i form av Lars Lindberg och Mike Helber tillställningen med van hand. Spelare och tränare intervjuades och det var väl ingen större skräll att det rapades en hel del klyschor.

Upptaktsträffens roligaste var annars Vita Hästen som fintade hela den samlade journalistkåren genom att, inför upptaktsträffen, skriva upp både lagkaptenen Jesper Samuelsson och István Bartalis som representanter från spelartruppen. Backen Jacob Spångberg var istället den spelare som dök upp vid Tony Zabels sida. Den finten ställde självaste Lars Lindberg så till den grad att han frågade Spångberg om Vita Hästens struliga fjolårssäsong. Problemet var bara att Spångberg av förståeliga skäl hade vissa svårigheter att svara på frågan då han lirade i Södertälje förra säsongen.

Värvar Modo från KHL?

Det som var mest intressant för undertecknad var annars det efterföljande minglet av journalister, spelare och ledare. Här följer ett axplock av det jag snappade upp:

Björklövens lagkapten Fredric Andersson står inför sitt sista år på sitt treårskontrakt med Umeålaget. Han verkade taggad inför säsongen och pratade om att både laget och han själv skulle ta ytterligare kliv i utvecklingen. Förutom att leda sitt lag till en framskjuten placering i tabellen siktar han personligen på att överträffa senaste säsongernas poängskörd som legat på strax över 30 pinnar.

Vid samtal med MoDos coach Björn Hellkvist passade jag på att fråga honom om situationen med Tobias Viklund som tränade med MoDo i början av augusti men som just nu är klubblös. Det faktum att MoDo endast har sju backar på kontrakt gör situationen synnerligen intressant. Ett MoDo som dessutom är topptippad bland en, i princip, enad journalistkår och även hos spelbolagen. Björn menade på att man redan i dagsläget har en mycket bra backsida och har dessutom möjlighet att plocka upp riktigt duktiga backar från egna juniorleden. Han påpekade att om man ska plocka in något på backsidan ska den spelaren vara en ganska given pjäs i laget. Jag frågade om den pjäsen skulle kunna vara Viklund varpå Björn nämnde att det mycket väl skulle kunna vara så. Viklund har nämligen fått ett kontraktsförslag som med allsvenska mått mätt är bra men det konkurrerar självfallet inte med vad många klubbar i Europa kan erbjuda. Ur allsvenska ögon och inte minst ur MoDo-ögon blir det väldigt intressant att följa Viklunds nästa drag. Ger han sig ut på ett nytt äventyr eller förstärker han den redan starka MoDo-truppen?

Är Dahlén lika bra som för två år sedan?

Karlskronas passningsgeni och nyvalde lagkapten Niklas Johansson var taggad över uppgiften. Ett Karlskrona som för övrigt idag gick ut med att Mats Lusth tar över efter Phil Horsky som hastigt och lustigt lämnade klubben i förra veckan. På frågan hur hög en flippmacka ska vara för att få kallas ”hiss” svarade Niklas att det fortfarande är knähöjd som gäller på passet för att få kallas hiss. Skönt att höra.

Almtunas lagkapten Per Svensson gled anonymt in på upptaktsträffen. Anonymiteten berodde på att Per skalat av sitt vildvuxna och imponerande skägg (allsvenskans bästa?). Motiveringen till skägglösheten var; med tanke på utfallet av föregående säsong var det tvunget att ske en förändring.

Annars var det Hockeyallsvenskans största stjärna Jonathan Dahlén som stod i centrum. Dels fick han en flådig presentation på scenen med videoklipp från säsongen när han bar Timrå på sina axlar hela vägen till SHL. Den stora frågan, efter en stukad säsong i Nordamerika, är om det är samma Jonathan som nu vänder åter till Timrå? Enligt både honom själv och tränare Fredrik Andersson var båda övertygade om att en glad och välmående Jonathan kommer att leverera i stor stil även i vinter. Med andra ord är det bara för oss hockeyälskare att hålla tummarna för att så blir fallet. Enligt både spelare, fans och experter så ska vi nämligen återfinna Dahlén i topp både vad gäller poäng- och skytteliga.

Det var oerhört befriande att få träffa BIK Karlskogas Mikael "Daggen" Eriksson på en annan plats än i sarghörnet. Han var glad som en lärka och mungiporna uppåt vilket kändes ovant då jag tror de flesta, inklusive jag själv, har bilden av honom som en tjurig jävel på isen med sarghörnet som sin hemmaborg. Han delade min känsla om att hans BIK har en rolig säsong att se fram emot.

Sammanfattningsvis var det en väldigt mysig stämning där alla tycktes vara tillfreds med försäsongen som vi nu lägger bakom oss. Frågan är om stämningen kommer vara lika mysigt mellan lagen på fredag (på onsdag för AIK-VH) när vi sparkar igång Hockeyallsvenskan.

ÄNTLIGEN!

Du kanske även vill läsa: ENGLUND: De hetaste kandidaterna att bli allsvensk poängkung ENGLUND: Ett batteri laddat med nyfikenhet ENGLUND: Det händer grejer i HockeyAllsvenskan ENGLUND: Åtta allsvenska spelare på väg mot SHL ENGLUND: "Han är allsvenskans näst bästa värvning" Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten