Sök
Victor Söderström
Bildbyrån
SHL

"Jag är ganska nördig"

Brynäs jättelöfte Victor Söderström har gjort sin sista match i klubben – för den här gången. Igår spelade han det som kan ha varit hans avskedsföreställning i Sverige. På söndag ger han sig av till USA för att försöka slå sig in i Arizona Coyotes.

– De sista två veckorna har jag tänkt mycket på det, säger han till hockeysverige.se.

GAVLERINKEN (HOCKEYSVERIGE.SE)

När Brynäs igår spelade sin enda träningsmatch i Gavlerinken inför SHL-premiären om en knapp månad fanns Victor Söderström med i laget. Söderström som redan skrivit NHL-kontrakt och som kommer åka över till Arizona med hopp om att slå sig in i laget.

Gårdagens match, som Brynäs vann med 4-2 mot finska Ässät, kan alltså ha varit backens sista i den svart-gul-röda dräkten. Åtminstone på många år. 

– Det var jäkligt kul att spela. Det var första matchen för säsongen för mig, och det var kul att få lira i Gavlerinken igen, säger Söderström till hockeysverige.se efter matchen.

Kändes det konstigt att spela, eftersom du vet att du snart ska lämna?

– Nej, det gjorde det inte. Jag vet ju inte hur det kommer gå där borta, så jag kan ju komma tillbaka också, inleder backlöftet och fortsätter:

– Jag har surrat mycket med Arizona och deras general manager och de var bara glada över att jag skulle spela. Vissa lag vill inte att deras spelare ska spela om de inte vet hur det blir nästa säsong. Men Arizona var bara glada, så de valde att låna ut mig till lördag.

Är med - på specialläger

Redan på söndag går flyget över Atlanten. Det är tidigare än de flesta andra rookies åker över, men det finns en anledning. Victor Söderström ska vara med på ett speciellt träningsläger, tillsammans med några av Arizona Coyotes backar.

– Ja, det är (Oliver) Ekman-Larsson och några till som är där och ska träna. Vad jag hört är det bara fyra backar från laget som ska köra, så det blir en kul upplevelse. Helt klart.

bb190113bb157-1566560631.jpgOliver Ekman-Larsson i duell med Ryan-Nugent Hopkins. Foto: Bildbyrån

Det har stått klart ganska länge att 18-åringen, som valdes redan som elva i draften, skulle åka över och försöka slå sig in i Arizona. De sista veckorna har det varit svårt att tränga ute de tankarna.

– Jag skulle säga att jag tänkt på det en hel del de senaste två veckorna, men innan dess har det varit ganska lugnt. Jag har varit här och tränat med Brynäs sedan de drog igång i början av augusti och både varit på is och kört fys med dem. Men de sista två veckorna har jag börjat grubbla en del på att jag ska iväg, och nu är det riktigt nära. Det ska bli skönt att komma dit, speciellt eftersom jag åker över ganska tidigt, så jag hinner komma in i träningen och vänja mig med tidsomställningen och sådana saker.

Är du bara peppad, eller finns det någon nervositet också?

– Just nu är det bara pepp. Det ska bara bli kul. Och ärligt talat kommer det bli bra hur det blir. Vi har bra kontakt och jag känner att de tror mycket på mig som spelare för framtiden, så det ska bara bli jättekul och spännande att åka över.

Känner inget tryck 

Känner du någon press att du "måste lyckas" eftersom de valde dig så tidigt i draften? 

– Nej, jag gör ändå inte det. Draften är bara en siffra, trots allt. Det var en som sa till mig, en gammal scout, att "Det här året blev du draftad elva. Hade draften varit om ett år kanske du blivit vald i femterundan eller något sånt". Det vet man inte. Så det där är ingenting jag tänker på, jag är bara glad att de tog mig. Nu är det upp en själv att träna, jobba hårt och ta för sig.

sderstrom-1562183327.jpegVictor Söderström.

Det har varit en ganska stor snackis att Victor Söderström, till skillnad från de flesta andra förstarundevalen, fått in en klausul som gör att han får åka hem till Sverige om han inte slår sig in i NHL.

– Det var viktigt. Det var en grej jag surrade mycket med min agent och min familj om. Vi har ett bra lag här i Brynäs i år också, som jag tror kan gå långt. Så vi får se hur det går. Jag kan ju inte lova att jag kommer hem men det skulle vara jättekul att spela en säsong till här.

"Jag har koll"

Hur bra koll har du på de du slåss med om NHL-platserna?

– Jag har koll. Jag är ganska nördig, så jag har kollat på vad de har för slags backar, säger Skutskärs-grabben med ett leende och fortsätter:

– Jag har pratat mycket med coachen Rick Tocchet och nu fick de ju in Phil Housley, som var i Buffalo tidigare, som backcoach också. Jag har pratat mycket med dem om hur de vill att jag ska spela. Men jag kan bara göra mitt bästa, det finns många bra spelare.

Man kan ha sämre backtränare än Phil Housley.

– Ja, jag har kollat den del highlights med honom. Det blir jäkligt häftigt att få honom som tränare, ler Söderström.

phil-housley-1562224468.jpegPhil Housley.

Phil Housley är en av tidernas främsta backar i NHL. Han har exempelvis gjort 90 poäng fler än Nicklas Lidström och är fyra i backarnas poängliga i historien, bakom Al MacInnisPaul Coffey och Raymond Bourque  Han är fyra även i alla tiders skytteliga bland backar, femma i assistligan och har gjort sjätte flest matcher.

Man kan med andra ord förstå att Victor Söderström ser fram emot säsongen.

– Jag längtar jäkligt mycket till söndag. Först och främst att få den långa flygresan överstökad, men också att få komma fram och komma in i allting. Och framför allt att få lära känna klubben och grabbarna.


Tisdag 19:00
Västerviks IK - IF Björklöven
1 5.45
X 4.95
2 1.45
Tisdag 19:00
Djurgårdens IF - Brynäs IF
1 1.69
X 4.60
2 4.50
Tisdag 19:00
IK Oskarshamn - Färjestads BK
1 4.10
X 5.20
2 1.69
Tisdag 19:00
IF Malmö Redhawks - Linköping HC
1 2.00
X 4.20
2 3.40
Tisdag 19:00
Växjö Lakers HC - Luleå HF
1 2.90
X 4.00
2 2.30
Tisdag 19:00
Rögle BK - Örebro HK
1 1.83
X 4.40
2 3.80
Tisdag 19:00
Skellefteå AIK - HV 71
1 2.10
X 4.20
2 3.15
Du kanske även vill läsa: De trejdade upp – för att kunna drafta Brynästalangen: ”Fattar nästan inte vad som hänt” Jättelöftet skriver NHL-kontrakt – ”Nästan lite overkligt” Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten