Sök
Puckar
Bildbyrån
Hockeyettan
MJÖRNBERG: Försäsongsnoteringar deluxe

Gårdagskvällen var sprängfylld med intressanta träningsmatcher och ikväll väntar ett par godbitar till. Jag ger er en uppsjö noteringar från försäsongen.

Jag slökollade lite på Mariestads hemmamöte med BIK Karlskoga igår (seger 2-1 för Mariestad efter straffar). Dels för att skaffa mig lite av en uppfattning om var de haussade skaraborgarna står, dels för att se tidigare Östersund-keepern Tim Juel vakta stolparna i före detta Bofors.

Juel var riktigt bra. Trygg och tät och stabil.

Mariestad befinner sig nog ungefär där de vill vara. Det såg helt okej ut även om matchen som sådan inte bjöd på så mycket mer än stökig och bökig hockey (kanske inte så mycket annat att förvänta mellan just de två lagen i och för sig).

Vill man vara lite raljant skulle man kunna säga att det såg ut som att Mariestad övat mer på straffar än på kontrollerat spel. För om det var stökigt och bökigt i spelet var det klinisk precision i straffskyttet när matchen skulle avgöras.

Lucas JideniusEddie Davidsson (delikatess!) och Tobias Aronsson svarade samtliga för riktigt snygga straffavslut i nät.

Sådant där kan vara viktigt. Tränare brukar tölpigt prata om lotteri när det kommer till straffläggning, men faktum är ju att bonuspoängen kan komma att bli oerhört viktiga när tabellplaceringar ska fördelas i slutändan och att vara vassa på straffar ger ett stort plus.

* * *

Jag har ju skrivit några rader om Borlänge och dess ”kaptenslajn” tidigare. Men frågan är om inte den fjärdeline de presenterade till gårdagens träningsmöte med Grums (seger 4-2) smäller ändå lite högre.

För hör själva:

Viktor Erkapers – Rikky Hanspers – Ludwig Månegarm 

Två ungtuppar (Erkapers och Månegarm) och ett lån från Skedvi/Säter (Hanspers) med originella efternamn som tillsammans klingar alldeles förträffligt.

Ärligt talat, låter det inte snarare som att det är ett gäng riddare i rustning på väg till ett blodigt tornerspel än en trio på väg ut på en Hockeyettan-is? Helt fantastiskt.

Jag tror bestämt att Riddarlajnen är född!

* * *

Mörrum har lagt ganska stora förväntningar på sina egna axlar inför kommande säsong. Dels med tunga värvningar från Finland, dels med fixstjärnan Marcus Paulssons inträde i truppen, men så här långt på försäsongen har det inte lossnat för laxarna.

0-7 i träningsmatchpremiären mot Kristianstad förbyttes i 1-4 hemma mot Nybro igår kväll.

Visst, det är bara träningsmatcher, men två raka torsk och 1-11 i målskillnad är inte direkt en drömstart på försäsongen för ett lag som behöver all hajp i ryggen de kan få.

Ende målskytt så här långt är den egna produkten Adam Ingvarsson.

* * *

En nykomling som väl i ärlighetens namn inte vet riktigt vad de ska förvänta sig av Hockeyettan och det motstånd som väntar mot ett åderlåtet dalagäng som tvingats starta om lite med en oerhört ung och orutinerad trupp.

Det är kanske inte så konstigt att det blev öppna spjäll och målkalas när Strömsbro tog emot Malung och gästerna vann med 7-6 efter förlängning.

Offensiven verkar funka. I defensiven finns det nog ett och annat att slipa på. För båda gängen.

* * *

Det blev en skaplig utskåpning när Piteå åkte till Kalix och vann med 7-0.

Noterbart från den fighten är att målsnillet Joakim Högberg svarade för tre kassar och att nye målvakten John Vestermark fick spika igen kassen och hålla nollan.

* * *

7-0 var för övrigt inte det enda stora resultatet igår. Väsby försäsongsdebuterade med ett läxa upp Enköping med 7-2 och nykomlingen Wings gjorde imponerande 5-1 på nykomlingen Eskilstuna Linden.

* * *

Att Troja/Ljungby smiskade upp ett segt och trött Herlev från Danmark med 4-1 var kanske inte så mycket att hurra över med tanke på rapporterna som kommit efter matchen. Det är oklart hur allvarligt det är men de båda trotjänarna Tobias Törnkvist och Mattias Åkesson ska visst ha lämnat skadade.

Det är inga upplyftande nyheter i Småland.

* * *

Köping besegrade Huddinge med 3-2 och jag noterar att en av Huddinge-målskyttarna var Robin Sjörén.

Ännu en spelare som väljer att byta Segeltorp mot en återkomst i Huddinge är med och känner på det alltså. Och snacka om att Talangfabriken sitter på en bred trupp i nuläget.

Till mötet med Köping lämnades Måns KrügerVictor AnderssonNiclas LehmannRasmus Dahlberg KarlssonMartin Eklund och Adam Hansen hemma, men Huddinge kunde ändå ställa en imponerande laguppställning på isen. Imponerande djupt lag. Om nu alla blir kvar när säsongen drar igång.

När det kommer till Köping var det Johan Eek som petade in den matchavgörande pucken. Han kommer få dra ett stort lass som målskytt i vinter nu när klubben återigen blivit av med de flesta av sina spetsar under silly season. Viktigt då att han verkar få igång målskyttet direkt.

* * *

Gårdagskvällen var späckad med träningsmatcher och det blir inte sämre i afton.

Eller vad sägs om intressanta fighter som:

Nybro-Tranås
Boden-Narvik
Hudiksvall-Östersund
KRIF-Kalmar
Nyköping-Vimmerby

Flera av dem webbsänds dessutom, det är bara att välja och vraka.

* * *

Nyköping för övrigt som måste ut på ordentlig forwardsjakt sedan både Adam Thim (på rund av skada) och Jacob Tenemyr (av personliga skäl) lämnat truppen.

Det är två tilltänkta spetsspelare som inte kommer att komma till spel när pucken släpps i mitten av september. Sportchef Mälberg har en utmaning framför sig att ersätta dem. 

Idag 19:00
Kristianstad IK - HC Vita Hästen
1 2.75
X 4.05
2 2.20
Idag 19:00
Tingsryds AIF - Almtuna IS
1 1.95
X 4.20
2 3.20
Idag 19:00
IF Björklöven - Södertälje SK
1 1.57
X 4.75
2 4.65
Idag 19:00
Timrå IK - Mora IK
1 1.50
X 4.95
2 5.20
Idag 19:00
Karlskrona HK - Västerviks IK
1 2.05
X 4.10
2 2.95
Idag 19:00
AIK - Modo Hockey
1 5.30
X 5.10
2 1.48
Idag 19:00
Västerås IK - BIK Karlskoga
1 2.15
X 4.40
2 2.65
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten