Sök
Joakim Thelin.
Foto: Bildbyrån/Avdo Bilkanovic
SHL

Efter tidiga skalperna – tror på slutspel för SHL-nykomlingen

Fyra mål på fyra träningsmatcher. Joakim Thelin och hans Oskarshamn har fått en fin start på försäsongen med vinster mot tippade topplagen Växjö och Djurgården. Nu hoppas forwarden att det ska bidra till att ge SHL-nykomlingen från Småland den respekt laget förtjänar.
– Jag tror faktiskt att vi kan överraska och ta oss till play-in, säger Thelin till hockeysverige.se.

– Det här har jag väntat länge på!
Joakim Thelin skrattar.
IK Oskarshamn-forwarden sköt två av målen när SHL-nykomlingen i går slog Djurgården med 6–1 hemma i Be-Ge Hockey Center. 

Det värmer 27-åringens AIK-hjärta.
– Jag har inte spelat mot Djurgården på en massa år. Senaste gången var i J20, konstaterar han.

Som son till AIK-ikonen Mats Thelin och med bakgrund i Solnaklubben var det givetvis tillfredsställande att vinna stort och göra mål på Djurgården. Men han är i ännu större utsträckning nöjd med hur laget uppträdde i sin fjärde träningsmatch den här försäsongen.
– Jag tycker att det var en ganska bra match från vår sida, säger Thelin. 
– Det är nog den bästa matchen i år över 60 minuter. De nya grabbarna kommer mer och mer in i sättet vi vill spela hockey på. Det är mycket nytt för dem så det kommer ta tid, men det går åt rätt håll.

"LÄTTARE ATT SPELA MOT BRA LAG"

Personligen ser Joakim Thelin redan ut att vara där. Han har skjutit fyra mål på fyra träningsmatcher och har sett vass ut.
– Det tar jag alla dagar i veckan, säger han om utdelningen. 
– Det tär alltid skönt att få det att lossna direkt så man slipper åka och tänka på det. Nu är det försäsong och alla lag inte helt fullständiga, inte vi heller. Det kommer att bli tuffare när serien drar i gång. Men det är ändå skönt att få det överstökat så jag slipper lägga energi på det senare.

thel2-1566477822.jpgJoakim Thelin.Foto: Bildbyrån/Avdo Bilkanovic

Under sina tre säsonger i Hockeyallsvenskan har han legat på 12-13 mål per säsong. I kvalet mot SHL i våras klev han fram i en ännu mer framträdande roll och var tillsammans med Joakim Hillding och Jonas Engström målbäst i IKO med sina sex mål på tolv matcher.
– Någonstans har jag alltid tyckt att det är lättare att spela mot bättre lag. Jag tror det passar mig bättre när det är lite mer strukturerat och uppställt som det är i SHL. I allsvenskan har alltid haft lättare att spela mot topplag som AIK och Timrå. Även fast det är bättre lag man möter blir det lättare att spela, menar han. 

Har du förändrat något i ditt personliga upplägg för att göra dig redo för SHL-spel?
– Jag har fokuserat lite mer på konditionsbiten i år. Jag har några kilon att släpa runt på och det är viktigt att orka syresätta alla muskler som finns. Det känns lite som att jag har tagit vid där jag slutade i april. Jag hoppas att det är något jag kan bygga vidare på och ha en uppåtgående kurva. Sedan kommer man självklart att ha dippar, men inte alltför långa.

EN SHL-MATCH – NOLL BYTEN

När IK Oskarshamn spelar sin historiska första SHL-match mot Skellefteå den 14 september innebär det även SHL-debut för Thelin. Han är visserligen noterad för en match med AIK i SHL under säsongen 2011/12, men... 
– Jag hade inga byten den matchen så det räknas inte. Jag har inte gjort mitt första SHL-byte, utan det ser jag fram emot att göra nu. Det ska bli kul. Jag känner att jag är redo och i bra form. 

thel3-1566477924.jpgJoakim Thelin och lagkamraterna firar efter en seger mot Timrå i SHL-kvalet.Foto: Bildbyrån/Suvad Mrkonjic

Bra form ser IKO också ut att vara i. Segrarna mot Växjö och Djurgården ger inga poäng i tabellen, men bygger självförtroende.
– Jag tror inte att man ska underskatta Oskarshamn i år. Jag tror att vi kommer att överraska ganska många, speciellt på hemmaplan där vi var bra redan i fjol. Där tror jag många lag kommer att få tuffare än de tror, säger Joakim Thelin bestämt och pekar på att både Växjö och Djurgården besegrades i just Be-Ge Hockey Center.

Det är inte många som tror på er på förhand. Motiverar det er?
– Vi har egentligen ingenting att förlora. Vi vet att vi är tippade att komma sist av de som har uttryckt en åsikt. Det ser vi som en morot. Vi vill bevisa motsatsen och knäppa folk på näsan.
– Jag tror faktiskt att vi kan överraska och ta oss till play-in. Det ser jag inte alls som orimligt. Vi har den lägsta budgeten i serien, men visar att vi hänger med lagen vi mött hittills. Vi har lika stor chans som alla andra att gå långt.

Hur är det med hockeyintresset i Oskarshamn nu?
– Det är mycket snack om hockey. Sedan var det väldigt mycket hockey mitt i slutspelet också, men man träffar alltid någon på stan som känner igen dig, vet vem du är och tycker att det är kul att det går bra för dig och laget.
– Jag hoppas att det är utsålt varje hemmamatch precis som det var i kvalet. Då är det ganska bra drag i den där lilla ladan.

Idag 19:00
BIK Karlskoga - Almtuna IS
1 1.44
X 5.10
2 5.75
Idag 19:00
Mora IK - Södertälje SK
1 2.05
X 4.20
2 3.00
Idag 19:00
Tingsryds AIF - Kristianstad IK
1 1.87
X 4.15
2 3.40
Idag 19:00
AIK - Västerås IK
1 3.35
X 4.25
2 1.91
Lördag 15:15
Frölunda Indians - IF Malmö Redhawks
1 1.71
X 4.55
2 4.35
Lördag 15:15
Linköping HC - Färjestads BK
1 3.35
X 4.40
2 2.00
Lördag 15:15
Rögle BK - HV 71
1 1.91
X 4.15
2 3.80
Du kanske även vill läsa: ”Springpojken” som blev sportchef i SHL: ”Tuffa utmaningar är roligare än enkla” Nykomlingen körde över SM-finalisten Importerna kan få lämna SHL-nykomlingen Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten