Kan Luleå upprepa bedriften från förra året, eller blir det något annat lag som tar hem CHL?
CHL

Oddsen på CHL - fem starka svenskbud!

Att hockeysäsongen drar igång med Champions Hockey League i augusti har blivit en trevlig tradition. Snart är det dags igen och Sverige representeras av fem starka lag som alla tveklöst är tillräckligt bra för att vinna turneringen. 

Frölunda vann turneringen i vintras och det var fjärde gången på fem år som ett svenskt lag lyfte bucklan. Så kan det mycket, mycket väl bli även denna säsong - frågan är bara VILKET av svensklagen som går hela vägen..? Vi kikar på oddsen från hockeyexperterna från Betsson Casino.

Frölunda befogad favorit!

Tre CHL-titlar på fyra år - det har minst sagt varit tydligt att Frölunda tagit turneringen på största allvar och det har ju verkligen betalat sig. Förra säsongen finalslog man enkelt EHC München. Den titeln kom ju ärligt talat ändå i skymundan av SM-bucklan, som Frölunda rättvist lyfte efter ett mycket vasst slutspel. En del nytt i truppen nu men vi tycker inte att bygget ser försämrat ut och fortfarande basar ju Roger Rönnberg, vilket vi tar som ett givet kvitto på ett fortsatt vasst Frölunda.

Håll koll på: Joel Lundqvist laddar för ännu en säsong som lagkapten i sitt älskade Frölunda. Någon poängkung kommer 37-årige Lundqvist knappast att vara under säsongen men hans betydelse för lagbygget ska sannerligen inte underskattas - har Lundqvist kvar glöden är mycket vunnet för Frölunda!

Odds på Frölunda: 6,00.

 

Färjestad vill leverera i CHL

Efter att ha stått utanför turneringen i ett par år är Färjestad nu tillbaka i CHL, säkerligen rejält sugna på att leverera resultat.

Fick ett lyft i SHL förra säsongen där Färjestad ju spelade hem grundserien. Det tog stopp i semifinalen mot Djurgården men visst var det ändå en säsong att bygga vidare på för storklubben. Wikstrand, Nygård, Virtanen och några till är spelartapp som definitivt märks men man har ju fyllt på också och bygget känns ganska fräscht.

Viktigt att komma igång bra redan i CHL och bygga självförtroende!

Håll koll på: Det gick snabbt för Victor Ejdsell häromåret. Gjorde succé i HockeyAllsvenskan och kom sedan till HV 71 och levererade. Det gav ett försök i Nordamerika förra säsongen men där uteblev succén. Nu är Ejdsell tillbaka i svensk hockey, i hemstaden Karlstad, och hittar han tillbaka till rätt självförtroende är Ejdsell ett namn för poängligatoppen i både SHL och CHL.

Odds på Färjestad: 8,00.

 

Fortsatt stabilt uppe i Luleå

Förra säsongen innebar ett stort kliv framåt för Luleå, som visade stabilitet från start till mål. Det såg inte särskilt roligt ut att möta "Bulans" väldrillade Luleå, som stred i den absoluta toppen hela vägen. Blev till slut tvåa i grundserien för att sedan torska semifinalen mot Frölunda. Nu har Luleå legat ganska lågt truppmässigt men fjolårets trupp räcker bevisligen en bra bit, givetvis även på CHL-nivå. Luleå vann CHL 2015 och gör nu comeback i turneringen efter några års frånvaro - och känner vi "Bulan" rätt kommer Luleå ta detta på största allvar.

Håll koll på:  Erik Gustafsson värvades in som stjärnback inför förra säsongen och visst levererade den mycket välmeriterade försvararen. Gustafsson är en spelare som sprider lugnt och som bidrar över hela banan - visst blir lagkaptenen en tongivande nyckelpjäs även denna säsong.

Odds på Luleå: 8,00.

 

Dags att lyckas, Djurgården!

Svensklagen brukar i regel göra det bra i CHL - men Djurgården kan inte få godkänt för sina tidigare försök. Har varit med i CHL fyra gånger och egentligen aldrig lyckats. Kapacitet för rejäl bättring finns ju dock självklart och förra säsongen var Djurgården långa stunder "roligast" i SHL. Det bar hela vägen till SM-final och trots tapp som Brodin, Lilja och Bemström ställer Djurgården ett spännande, tempostarkt lag på benen även denna säsong. Med rätt inställning kan det bära en bra bit även i CHL!

Håll koll på: Patrik Berglund måste rankas som säsongens i särklass tyngsta värvning i svensk hockey. Berglund lämnade ju Buffalo och NHL under uppmärksammade former i vintras och hur karriären skulle fortsätta var länge ett frågetecken. Nu har Djurgården fått in klasscentern och är Berglund redo såväl fysiskt som mentalt, ja då blir han dominant!

Odds på Djurgården: 13,00.

 

Skellefteå reser sig igen?

Efter att ha lett utvecklingen i svensk hockey under ett antal år har Skellefteås trend vrait sämre de tre senaste säsongerna. I våras landade man på 84 poäng vilket var sämsta noteringen sedan 2008.

Flög sedan direkt i slutspelet och misslyckades även i CHL, förlust i kvartsfinalen mot Plzen. Skellefteå har faktiskt aldrig nått finalen i denna turnering, trots att kapaciteten funnits, och efter några sämre säsonger bör det finnas ett rätt rejält sug att prestera. Ett gäng misslyckade värvningar har rensats bort och säsongen känns som något av en nystart för Skellefteå - att komma igång direkt i CHL vore nyttigt.

Håll koll på: Rickard Hugg är en riktigt spännande värvning. Förra säsongen var han lagkapten i sitt OHL-lag och snittade över en poäng per match - nu kommer 20-åringen hem till Sverige för att visa att han är mogen för seniorhockey. Skellefteå känns som en bra miljö och hittar man rätt omgivning för honom kommer Hugg kunna bli något av en sensation!

Odds på Skellefteå: 15,00.


Åldersgräns 18 år för spel online. Spelar du för mycket – ring Stödlinjen på 020-81 91 00.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten