Sök
Linköpings finest.
Bildbyrån
SHL

RÖNNKVIST: Linköping HC - tidernas All-Star Team

Ronnie Rönnkvist fortsätter sin hockeyhistoriska genomgång där han tar ut tidernas All-Star Team för alla SHL-lag. I dag är det Linköpings tur.

Hockeysverige.se:s reporter och hockeyhistoriker Ronnie Rönnkvist har tagit på sig en näst intill omöjlig uppgift, att plocka ut sitt All-Star Team genom alla tider från lagen som spelar i SHL. Idag: Linköpings All-Star Team.

Linköping HC i sin nuvarande form har funnits sedan 1976. Innan dess gick hockeylaget under namnet BK Kenty. Första gången LHC var i högsta serien var säsongen 1999/2000, men då åkte laget ut direkt för att sedan komma tillbaka en säsong senare. Totalt har Linköping spelat 19 säsonger i högsta ligan och varit i två SM-finaler, men aldrig vunnit SM-guldet. 


bb071124rn036-1563346780.jpg"Musse" Håkansson hamnade utanför laget.Foto: Bildbyrån

Linköping har haft rader av skickliga spelare och legendarer i laget genom åren. Bara sex av dom, samt tre ”reserver” kan få plats i mitt All Star team. Därför har jag fått lämna två av mina favoritspelare, Gustav Forsling och Niklas Persson, utanför laget. Även skickliga spelare som Mattias Weinhandl, Mats Andersson, duktiga målvakterna Gunnar Svensson och Conny Gyllander, Peter Bülow, Fredrik Emvall, Jaroslav Hlinka, Mikael Håkanson, Thomas Johansson, Johan Franzén, Jan Hlavac eller Pär Arlbrandt kom inte heller med. 


bb080126bt001-1563346586.jpgTony Mårtensson och Mattias Weinhandl bildade en fruktad duo i LHC. Men bara en av dem tog plats i Ronnie Rönnkvists All Star-lag. Foto:Bildbyrån

Som ni förstår känns nästan uppgiften övermäktig, men i alla fall kom jag fram till att mitt personliga All-Star Team för Linköping, med en ”runner-up” på varje position, ska se ut enligt följande:


Målvakt:


Fredrik Norrena


Inledde sin hockeykarriär i IFK Leplax. Totalt gjorde Norrena sex säsonger i Linköping mellan åren 2003 och 2013. Han hade ett uppehåll på tre säsonger då hans spelade för Columbus i NHL och Ak Bars Kazan i KHL. En lagom ”tjurig” finne som gjorde ett starkt avtryck på isen och var i sina bästa stunder är världsmålvakt. Antagligen en av dom bästa finska målvakterna vi haft spelade i Sverige. Blev rysk mästare 2009, svensk mästare 2003 och finsk mästare inte mindre än fyra gånger, 1995, 1999, 2000 och 2001. Lägg därtill ett OS-silver, ett VM-silver och ett VM-brons.


Runner-up: Mikael Sandberg


Backar:


Magnus Johansson


En av svensk hockeys riktigt stora backar under stora delar av 1990 och 2000-talet. Var lagkapten i Linköping under tio av sina 16 säsonger i klubbens A-lag. Ett passningsgeni från sin backposition som alltid var ett hot offensivt och en trygghet defensivt. Vann SM-guld med Frölunda, men har även ett VM-guld, ett VM-silver och tre VM-brons på sin meritlista. Fick Guldpucken 2010 och Guldhjälmen 2011. En given spelare i mitt LHC-All Star team. 


Niclas Hävelid


Kom till Linköping efter nio säsonger i NHL där han spelat för Anaheim, Atlanta och New Jersey. Även om han inte hade sina bästa år som hockeyspelare under tiden i Linköping så var han ovärderlig för laget både på och vid sidan av isen. Utsågs direkt då han kom till LHC 2009 till Assisterande kapten. Var med i det svenska laget som vann OS-guld 2006, men också i VM-guldlaget 1998.

Runner-Up: Jonas Junland

Forwards:


Mike Helber


Amerikanen från Ann Arbor kan så mycket mer än att vara en skicklig expert på TV kring Hockeyallsvenskan. Han kom till Linköping från University of Michigan 1992 och var med om den långa och tuffa resan från Division 2 fram till det att klubben gick upp i högsta serien för första gången 1999. Under sex av sina tio säsonger i Linköping var han lagets kapten. Efter karriären jobbade han tolv säsonger i klubben som General Manager. Det som saknas för att han ska bli en östgöte på riktigt är dialekten, men ett stort hjärta för LHC och svensk hockey har han bevisligen redan.

Tony Mårtensson


Gjorde sex säsonger i Linköping och var en poängmaskin av rang. Säsongen 2007/08 fick han Guldhjälmen framröstad av övriga spelare i elitserien som ett bevis på att han var seriens bästa spelare den säsongen. Han vann också poängligan samma säsong efter att ha gjort 17 mål och totalt 67 poäng. Har vunnit KHL två gånger och blev världsmästare 2006 med Bengt-Åge Gustafsson som förbundskapten. 39 år ung var han förra säsongen fortfarande en Hockeyallsvenskans bästa spelare då han spelade för Almtuna.

Håkan "Hacke" Carlsson


Legendarisk forward och poängmaskin i Linköping från 1977 till 1991. Gjorde dock en vända i Bofors och en i Tranås under sin karriär. Säsongen 1987/88, då Linköping låg i Division 2, svarade den nu 59-åriga forwarden för 44 mål och 80 poäng på 30 matcher. Alltså ett snitt på drygt två och ett halvt poäng per match. Fortsatte som ledare i LHC för sin son efter den aktiva karriären.

Runner-up: Ulf Söderström

På fredag ska vi titta närmare på spelarna som gjort ett extra avtryck på mig hos hårt satsande Luleå.


TIDIGARE ALL STAR-LAG 

Brynäs IF 

Djurgårdens IF

Frölunda HC

Färjestads BK

HV71

IK Oskarshamn

Leksands IF


Tisdag 19:00
IF Malmö Redhawks - Brynäs IF
1 2.15
X 4.10
2 3.10
Tisdag 19:00
HV 71 - Färjestads BK
1 2.15
X 4.20
2 3.05
Onsdag 19:00
AIK - Almtuna IS
1 2.45
X 3.95
2 2.45
Onsdag 19:00
HC Vita Hästen - Tingsryds AIF
1 1.74
X 4.05
2 4.00
Onsdag 19:00
Karlskrona HK - Mora IK
1 2.30
X 4.00
2 2.55
Onsdag 19:00
Södertälje SK - Timrå IK
1 2.85
X 4.05
2 2.10
Onsdag 19:00
Västerås IK - Västerviks IK
1 1.61
X 4.45
2 4.45
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten