Sök
Kevin Stenlund är hemma i Sverige och laddar för en ny säsong i Nordamerika.
Ronnie Rönnkvist & Bildbyrån
NHL

Tidigare HV-spelaren redo att ta NHL-chansen – efter stjärnornas avsked: "Vet vad som väntar"

Han fick chansen i fyra NHL-matcher med Columbus under säsongen och imponerade på huvudtränaren John Tortorella. Nu hoppas den tidigare HV71-centern Kevin Stenlund att ta NHL-chansen till hösten.
– Columbus har tappat några gubbar som (Artemi) Panarin och (Matt) Duchene så det borde finnas öppningar. Det gäller för mig att ta chansen också, säger Stenlund till hockeysverige.se.

STOCKHOLM/ASPUDDEN (HOCKEYSVERIGE.SE)
Kevin Stenlund hann med att vinna både SM och JSM-guld under sina sex säsonger i HV71, men efter säsongen 2017/18 valde han att flytta över till Columbus organisation i NHL. Där fick han förra säsongen också debutera i NHL. Men Stenlund är inte smålänning även om han bott i Jönköping under lång tid, utan han är uppväxt i Tumba söder om Stockholm.
– Inför gymnasiet hörde jag mig för lite och det var många som var intresserade. Jag var nere och kollade hos HV. Det här var precis innan dom skulle börja bygga dom två nya hallarna och alla faciliteter, berättar Kevin Stenlund då hockeysverige.se träffar honom för en intervju på Aspuddens IP efter hans och flera andra hockeyspelares träning med Vladimir Egorov.
Anders Olsson var i HV71 och jag visste att han var bra. Dessutom var det lagom långt dit ner från Tumba där jag växte upp. Jag flyttade dit ner det år jag fyllde 16.

Hur var det för dig att flytta hemifrån när du var så pass ung?
– Det var speciellt, men det var även sex andra nya killar som kom dit samtidigt som jag. Vi bodde precis bredvid varandra så det fungerade jättebra.

Var det aldrig aktuellt med AIK, Djurgården eller Södertälje?
– Nej det var inte aktuellt. Jag var lite i SSK i början av mitt U16-år, men HV71 kändes jättebra för mig. Jag var inte sugen på Djurgården eller AIK. Då hade det blivit mycket pendlande hemifrån så HV kändes bra.

"KANSKE BORDE HA FÅTT STANNA DÄR I BÖRJAN"

Kevin Stenlund är inte ensam som stor talang att komma fram via HV71:s ungdomsled. Raden av spelare kan göras lång, och anledningen till det tror 22-åringen ligger i miljön kring klubben.
– HV har jättebra faciliteter och skolan fungerar bra där. Det ställs hårda krav, du får inte gå ur skolan utan måste sköta den för att få spela hockey. Det här gör att man blir en bra människa också.
– Samtidigt är det nära till allt och alla polare bor precis bredvid varandra. Allt ihop gör att det fungerar bra.

Du valde att ta steget över till Columbus organisation inför förra säsongen, vad gjorde att du kände dig redo just där och då att ta det klivet?
– Jag tyckte att jag hade ett bra år i HV, vilket jag också var ute efter att göra då. Jag fick spela mycket, ta mycket ansvar, spelade boxplay, powerplay och fick komma in i seniorkostymen rejält. På så vis var det en jättebra säsong och jag tyckte att jag var redo att ta det steget.
– Sedan gick den säsongen som den gick, mycket upp och ner…

Med facit i hand, hur skulle du sammanfatta din första säsong i Nordamerika där du mestadels fick spela i AHL?
– Jag tycker att jag gjorde en jättebra camp och kanske borde ha fått stanna där i början. Sedan tycker jag att det började bra i AHL. Det gick lite sämre i slutet, men när jag var uppe (i NHL med Columbus) tycker jag att det fungerade jättebra och jag kände att jag klarade av att spela där.
– Jag fick också mycket beröm av (John) Tortorella och han sa att han gillade mitt spel. Nu ser jag fram emot nästa säsong.

Vad det svårt att anpassa sig till spelet och miljön som är kring hockeyn i USA och Kanada?
– Det lite speciellt och annorlunda, men jag hade också Gabriel Carlsson där. Han hade varit över ett år tidigare så han visste hur lite olika grejer fungerar där. Dessutom fick jag hjälp av agenten att fixa bil och så vidare.
– Det var inte jättestor skillnad, men lite var det ändå. Jag tycker att jag kom in i det bra.

180208zg006-1562678206.jpg

Kevin Stenlund i HV71-tröjan.

BILDADE KEDJA MED VM-SVENSKEN

Det blev fyra NHL-matcher med Columbus för Kevin Stenlund. När vi frågar om debuten spricker han upp i ett stort leende.
– Vi var på bortaturné i AHL så jag fick flyga till Washington på kvällen. Sedan var det bara att byta om och gå ut och spela. Det var speciellt.
– Det jag kommer ihåg bäst från matchen är att jag skapade en del lägen. Vi ledde med 1-0 fram till… Jag tror dom gjorde mål i sista minuten. Det blev ”OT” (overtime) och vi lyckades vinna där. Det var häftigt.

Vad var den tuffaste biten med att kliva in i NHL?
– Det går lite snabbare och alla är smartare. Du kan inte slappna av utan du måste vara på helspänn hela tiden.
– Jag tycker att jag gjorde det jättebra. Under ”pre-season” fick jag komma in i allt och träna med gubbarna så jag visste var nivån låg.

Som kedjekompis under sina fyra NHL-matcher fick Stenlund spela med Alexander Wennberg.
– Det var kul och han hjälpte mig mycket. Dessutom kunde vi prata lite svenska på isen, säger Stenlund med ett leende och fortsätter:
– Det fungerade jättebra. Tyvärr gjorde vi inga mål, men jag gillade att spela med honom. I tre matcher av fyra var även (Anthony) Duclair med i vår kedja.

Större delen av säsongen tillbringade annars Kevin Stenlund i AHL med spel för Cleveland. Där svarade han för 15 mål och totalt 25 poäng på 59 matcher.
– Det var lite upp och ner. Jag tycker att det började jättebra, men sedan dalade speltiden lite.
– Jag blev utsatt på en kant från början. Sedan fick jag spela center i tolv matcher, det var precis innan jag blev uppflyttad, och då kändes det jättebra. När jag sedan kom tillbaka hade jag lite smågräl med tränaren och så där. Så jag avslutade inte så jättebra från min sida heller. Nu är jag inställd på nästa säsong, vilket ska bli jättekul.

Vad är din målbild för nästa säsong?
– Att ta plats i Columbus, helt klart. Nu har jag haft ett år där jag kommit in i det och vet vad som väntar och vad som händer.
 Columbus har tappat några gubbar som (Artemi) Panarin och (Matt) Duchene så det borde finnas öppningar. Det gäller för mig att ta chansen också, avslutar Kevin Stenlund samtidigt som Johnny Oduya och Vladimir Egorov kommer fram och hälsar. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten