Sök

MJÖRNBERG: Tveksam tränarlösning, finnar och en hel del annat

Så. Jag är tillbaka i landet efter lite välbehövlig solsemester. Således dags för ett litet uppsamlingsheat med tankar om saker som inträffat under min frånvaro.

Det tog lång tid, men tillslut kunde Boden i alla fall presentera sin nya huvudtränare efter Robert Nordberg.

Och det blev rutinerade Lars Molin som tar över på tränarposten.

Min känsla inför det är ytterst tveksam. Inte alls på grund av att Molin är en dålig tränare, tvärtom en sympatisk och kompetent herre, men med tanke på de omständigheter som råder känns det inte klockrent.

Minns säsongen 16/17 när han rattade (och fick sparken från) Östersund. För övrigt hans senaste coachuppdrag.

Då var Östersund ett lag som förväntades tugga i toppen av Hockeyettan och satte upp en ganska tydlig profil för vad det var de ville ha på tränarbänken. Gärna ungt och hungrigt med framåtanda och modern och offensiv hockey på agendan. Men efter att ha fått en hel del tack men nej tack landade det i Molin.

En kompetent tränare men knappast något förstaval och långt ifrån den profil man från början hade satt upp.

Man kan förstås diskutera huruvida det sen var rätt eller fel att sparka Molin när behaglig cruising genom grundserien mynnade ut i en svag start (poängmässigt) på Allettan, men från ansvariga i klubben kröp det sedan fram att spelarna hade önskat lite mer tydlighet och att det hade behövts mer ”piska” för att få fart på grejerna, snarare än lugn rutin. Molins stil fick inte ut det bästa av materialet tyckte man.

Jag tycker man kan dra ganska många paralleller mellan den situation Östersund befann sig i och den situation som nu gäller i Boden. Ett gäng som efter vårens kvalseriesuccé förväntas vara cementerade i ligans toppskikt.

Molin presenterades som ny coach i inledningen av juli. Dessförinnan har klubben varit på jakt och fått nej tack från tränare de approachat.

Nu tar den 63-årige gamle storspelaren över efter Robert Nordberg som basat i båset under tre säsonger och verkligen krämat det bästa ur sitt manskap när han tagit föreningen från division 2 till kvalserien mot Hockeyallsvenskan.

Man kan tycka vad man vill om hur Boden agerat på isen, men Nordbergs ledarskap har varit übertydligt. Man har jobbat med att vara så intensiva och jobbiga för motståndarna det bara går att vara. Det har varit adrenalin och energi och skrik och skrän från bänken som eldat på något infernaliskt många gånger.

I min bok raka motsatsen till vad som nu kommer in och tar över. Det kan bli lite av en kulturchock för Boden.

Frågan är hur laget klarar att hantera det eller om det finns en risk för att det blir en repris på hur det blev i Östersund.

* * *

Det verkar som att nykomlingen Borås har tänkt sig att komplettera sin redan klart stabila stomme med finsk spets. Efter backen Roni Viirlas som hämtats från Nice i den franska ligan och landade i början av juni har man nu alltså även plockat in anfallaren Joonas Huovinen som varit ute på en ordentlig resa via Sverige, Polen och England de senaste säsongerna men närmast hämtas från tungvrickaren Dunaújvárosi Acélbikák i Ungern.

Den som följer Hockeyettan noga minns honom kanske från Asplövens finländska legion säsongen 17/18, men han var knappast den som gjorde störst avtryck i det laget. En flyttfågel med rightfattning som säkerligen kan vara spets, men som känns som lite av en chansning.

Då är värvningen av Ludvig Jansson betydligt mer trygg.

En center med sju raka säsonger i Helsingborg bakom sig. Med andra ord, precis sådan rutin en nykomling kan behöva och en offensiv uppsida som kanske inte riktigt avspeglar sig i poängkolumnen efter åren i ett (för det mesta) notoriskt bottenlag.

* * *

Visbys finska förvärv känns däremot som ett riktigt intressant tillskott.

Nu har jag förstås aldrig sett Teemu Huttu spela, men att döma av det som sägs honom är det en potentiell spetscenter som landar på Gotland. Två raka poängstarka säsonger med tillhörande slutspel och finalframträdanden i Mestis är inte fy skam.

Trots tunga tapp av spelare som Oskar Lundberg, Christian Hägg och Jonathan Granström ser Visbys lag inför kommande säsong ändå riktigt starkt ut.

Sportchefen André Lundholm uttryckte tidigt stora förhoppningar om att få behålla ”åtminstone” tre av lagets rutinerade kulturbärare och så blir nu också fallet. Efter att Oskar Lundberg lagt skridskorna på hyllan kunde klubben idag glatt konstatera att Adam Eriksson sällar sig till Einar Engström och Mikael Adamsson och gnuggar vidare en säsong till.

* * *

Östersund har varit framgångsrika med att förlänga med många av sina spetsforwards och har egentligen hela tiden sett väldigt intressanta ut på anfallssidan. Men det har sett glesare ut på backfronten där ett flertal duktiga spelare valt att tacka för sig och flytta vidare.

Men nu börjar det ordna upp sig även där. Att Erik Näslund, som återvände hem från Nybro mitt under säsongen som gick, är klar för en fortsättning är goda nyheter och värvningen av Niklas Nilsson från Kalix känns intressant.

Det kommer finnas anledning att flagga varningsflagg för Östersund även kommande vinter. Det ser ut att bli vassa.

* * *

Det har varit klart ett längre tag, men tillslut presenterade i alla fall Lindlöven att Isak Mantler blir kvar i klubben ytterligare en säsong.

Det är ett väldigt bra besked. För det finns väldigt mycket utveckling kvar i den unga målvakten som redan under säsongen som gick visade sig som en riktigt vass sista utpost.

Med Mantler och Daniel Eriksson (som hämtats från Arboga) får Lindlöven ett riktigt intressant målvaktspar kommande vinter.

* * *

Jag gnäller ibland på att det skrivs alldeles för lite kvalitativt om Hockeyettan. Vilket ju i och för sig är sant eftersom det utöver den ofta vassa lokaljournalistiken mest finns slasksajter som försöker ta helhetsgrepp på ligan.

Men desto roligare då att kunna komma med positivt beröm.

Har ni inte spanat in det än, så förkovra er gärna i det som Krister Holm levererar nu under sommaren.

Mariestads kanske mest passionerade supporter ligger verkligen inte på latsidan utan har medan vi andra hinkar öl och lapar sol gett sig i kasst med att lyfta fram supporterklubbar och levererar listor. Klart intressant jobb och väl värt att kolla upp. Ni hittar länkar till hans alster via hans Twitter-konto @KHbois .

Som om det inte vore nog har den flitige herrn dessutom startat upp en Facebook-grupp för alla med minsta lilla Hockeyettan-intresse. En samlingshubb för artiklar, bloggar etcetera.

Den hittar ni här.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten