Sök
Några klassiska svenska draftbilder.
Nyheter

LISTA: ALLA svenskar som gått i förstarundan

I natt är det äntligen dags! Strax efter 02 svensk tid kommer New Jersey tinga Jack Hughes som förste spelare i draften. Några timmar senare vet vi vilka blågula talanger som kan slå sig in på den här listan till nästa år.

Förra året valdes sex svenskar, alla utom Isac Lundeström var backar, i förstarundan. Rasmus Dahlin gick först av alla som andra svensk någonsin. Adam Boqvist gick åtta och blev då den 24:e svensken i historien att väljas bland de tio främsta. Han blev också den tredje svensken på fem år att väljas just åtta (men den första som inte heter Nylander).

Totalt har två svenskar alltså gått som nummer ett, sex stycken har gått topp-tre, elva har gått topp-fem och alltså hela 24 stycken bland de tio första. 15 av dem har valts bland de tio första under 2010-talet. 10-talet, som når sitt slut i och med årets draft, har varit en enda lång succé för svensk ishockey. Noterbart är att av de svenskar som valts topp-tio har SEX tillhört Modo. Där är de klar etta. Brynäs har ”bara” haft tre.

HUR MÅNGA VÄLJS I ÅR?

Det är tveksamt om vi får någon svensk vald bland de tio första. Skellefteå AIK:s/AIK:s Philip Broberg och Brynäs Victor Söderström rankas ofta mellan platserna 11-20 – men det sägs vara en väldigt jämn och bred draft så de kan väljas både tidigare och senare än så. Även Albin Grewe, Nils Höglander, Tobias Björnfot och kanske också Samuel Fagemo är aktuella för förstarundan. Det är dock tveksamt om någon av dem faktiskt väljs redan i natt, eller får vänta till morondagens draftdag då runda två till sju ska genomföras.

Totalt sett har Frölunda och Modo haft flest förstarundeval på tio. Frölunda gick faktiskt ikapp Modo ifjol, när Buffalo ropade upp Rasmus Dahlins namn. Frölunda har ju, till skillnad från Modo, haft ett förstaval totalt. Modo har ju däremot haft tre topp-tre val och som tidigare nämnts, sex stycken topp-tio.

71 svenskar har valts i förstarundan. Kan vi knäcka 75 redan i natt? Och framför allt: Kan vi för första gången få en svensk som går som nummer nio?! Det har nämligen aldrig hänt. Däremot har hela sex svenskar gått som nummer 24…

Svenskarna som draftats i förstarundan

01 Mats Sundin, Québec (Nacka), 1989
01 Rasmus Dahlin, Buffalo (Frölunda), 2018
02 Daniel Sedin, Vancouver (Modo), 1999
02 Victor Hedman, Tampa Bay (Modo), 2010
02 Gabriel Landeskog, Colorado (Kitchener), 2011
03 Henrik Sedin, Vancouver (Modo), 1999
04 Nicklas Bäckström, Washington (Brynäs), 2006
04 Adam Larsson, New Jersey (Skellefteå), 2011
05 Björn Johansson, California (Örebro), 1976
05 Elias Lindholm, Carolina (Brynäs), 2013
05 Elias Pettersson, Vancouver (Timrå) 2017
06 Peter Forsberg, Philadelphia (Modo), 1991
06 Oliver Ekman Larsson, Phoenix/Arizona (Leksand), 2010
06 Mika Zibanejad, Ottawa (Djurgården), 2011
06 Hampus Lindholm, Anaheim (Rögle), 2012
07 Ulf Dahlén, New York Rangers (Östersund), 1985
07 Lars Jonsson, Boston (Leksand), 2000
07 Lias Andersson, New York Rangers (HV71)
08 Niklas Sundström, New York Rangers (Modo), 1993
08 William Nylander, Toronto (Modo), 2014
08 Alexander Nylander, Buffalo (Mississauga) 2016
08 Adam Boqvist, Chicago (Brynäs) 2018
10 Magnus Pääjärvi, Edmonton (Timrå), 2010
10 Jonas Brodin, Minnesota (Färjestad), 2011
11 Fredrik Sjöström, Phoenix (Frölunda), 2001
11 Filip Forsberg, Washington (Leksand), 2012
12 Kenny Jönsson, Toronto (Rögle), 1993
13 Mattias Öhlund, Vancouver (Piteå), 1994
14 Calle Johansson, Buffalo (Frölunda), 1985
14 Alexander Wennberg, Columbus (Djurgården), 2013
15 Mats Lindgren, Winnipeg (Skellefteå), 1993
15 Robert Nilsson, New York Islanders (Leksand), 2003
15 Erik Karlsson, Ottawa (Frölunda), 2008
15 Erik Brännström, Vegas, (HV71), 2017
16 Markus Näslund, Pittsburgh (Modo), 1991
17 David Rundblad, St. Louis (Skellefteå), 2010
17 Timothy Liljegren, Toronto (Rögle)
18 Mikael Andersson, Buffalo (Frölunda), 1984
18 Jesper Mattsson, Calgary (Malmö), 1993
18 Michael Holmqvist, Anaheim (Djurgården), 1997
18 Jens Karlsson, Los Angeles (Frölunda), 2001
19 Jan Ingman, Montréal (Färjestad), 1981
19 Niklas Sundblad, Calgary (AIK), 1991
19 Oscar Klefbom, Edmonton (Färjestad), 2011
20 Marcus NIlson, Florida (Djurgården), 1996
20 Jacob Josefson, New Jersey (Djurgården), 2010
20 Joel Eriksson Ek (Minnesota) Färjestad, 2015
21 Anton Gustafsson, Washington (Frölunda), 2008
22 Anders Eriksson, Detroit (Modo), 1993
23 Niclas Bergfors, New Jersey (Södertälje), 2005
23 Tim Erixon, Calgary (Skellefteå), 2010
23 André Burakovsky, Washington (Malmö), 2013
23 Isac Lundeström, Anaheim (Luleå), 2018
24 Christian Bäckman, St. Louis (Frölunda), 1998
24 Alexander Steen, Toronto (Frölunda), 2002
24 Dennis Persson, Buffalo (Västerås), 2006
24 Mikael Backlund, Calgary (Västerås), 2007
24 Mattias Tedenby, New Jersey (HV71), 2008
24 Marcus Johansson, Washington (Färjestad), 2010
25 Patrik Berglund, St. Louis (Västerås), 2006
25 Filip Johansson, Minnesota (Leksand), 2018
26 Stefan Bergqvist, Pittsburgh (Leksand), 1993
27 Martin Samuelsson, Boston (Modo), 2000
27 Jacob Larsson, Anaheim (Frölunda), 2015
28 Jonas Johansson, Colorado (HV71), 2002
28 Nils Lundkvist, New York Rangers (Luleå), 2018
29 Niklas Kronwall, Detroit (Djurgården), 2000
29 Adrian Kempe, Los Angeles (Modo), 2014
29 Gabriel Carlsson, Columbus (Linköping), 2015
29 Rasmus Sandin, Toronto (Sault Ste. Marie), 2018
30 Rickard Rakell, Anaheim (Plymouth), 2011

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten