Sök
Thomas Johansson verkar snickra ihop något fint och hållbart i Leksand.
SHL

Är Leksand uppe för att stanna nu? ”Sänder vissa signaler”

Leksand är återigen tillbaka i SHL. Men till skillnad från tidigare tillfällen så är känslan att de nu är tillbaka för att stanna i högsta serien.
— Det är lite konstigt att säga det, men det är ganska lugnt kring Leksand, säger journalisten Rasmus Näsman från Siljan News.

Vi har under 2000-talet vant oss vid att Leksand åkt jojo mellan SHL och Hockeyallsvenskan. Nu är de återigen tillbaka i högsta serien efter två raka år i andraligan.

Dina spontana intryck om Leksand hittills inför nästa säsong?
— Det gick snabbt där i början med spelare som försvann och kom in. Sen har det väl varit lite lugnare här på slutet när Thomas (Johansson) håller på att jaga ”top notch-spelare”, säger Siljan News Rasmus Näsman.
— Man var ganska tidiga med (Johan) Fransson och Jonas (Ahnelöv). Som nykomling och få två sådana backar, då förstår jag att Leksand nappar direkt. Det är två riktigt bra och erfarna backar.

NYFIKEN PÅ COLLEGESVENSKEN

Mattias Göransson har hämtats in från den amerikanska collegeligan och han har spelat i USA de fem senaste åren. En ny bekantskap alltså.
— Det är en spelare som jag är nyfiken på att se hur han tar sig an SHL. Han har varit borta i fem år och när man hört sig för så är det bara positiva tongångar kring honom.
— Om allt stämmer så känns det som att Leksands-supportrarna får en överraskning där.

Rasmus Näsman tror att det är två-tre platser kvar för GM Thomas Johansson att fylla. Bland de spelare som ryktesvis kopplats ihop med Leksand så märks den synnerligen rutinerade anfallstrion Alexander Bergström, Richard Gynge och Patrik Zackrisson.

Är det den digniteten på spelare som du tror Thomas Johansson kommer kunna landa i slutändan?
— Jag tror inte det är helt omöjligt. För det känns som sajningarna av både Fransson och Ahnelöv här ändå sänder vissa signaler, att Leksand är beredda att satsa på att etablera sig. Jag tror nog något i den formen. Spencer Abbott från Mora sägs ju att det ska vara nästintill klart, det är ju också ett bra nyförvärv för en nykomling kan jag tycka. Om det nu blir så.

LUGN OCH RO KRING KLUBBEN

Känslan utifrån kring Leksand är att det verkar ha infunnit sig ett lugn kring klubben och laget. Satsningen de nu gör känns trovärdig.
— I januari/februari där, när alla delar började falla på plats och de började vinna igen efter den där tunga tiden. Den nya vinden hade börjat komma in, ”Tjomme” kom in och alla delar kom på plats. Sedan dess har det varit en väldigt harmonisk stämning över Leksand. Jämfört med hur det har varit tidigare.

Hur resonerar fansen?
— När man läser runt lite och ser kommentarer på sociala medier, artiklar och allt möjligt, så känns det som att det är många som verkar tro på att Leksand är upp för att stanna nu.
— Men sen är det mycket också, nu vill man att Thomas Johansson ska sätta truppen. Det är många som skriker efter de sista pusselbitarna som han pratar om. Men det verkar som att Thomas är beredd att sitta och vänta hur länge som helst för att rätt spelare ska dyka upp.
— Men det verkar som att fansen känner stort förtroende för ”Tjomme” och även nya VD:n Andreas Hedbom. Det är lite konstigt att säga det, men det är ganska lugnt kring Leksand.

Det känns som att ”Tjomme” är helt rätt person för sin roll i Leksand.
— Oh ja, det känns verkligen som det. Då har han ändå inte riktigt fått gjort det han är hittagen för att göra, att sätta den här ”Leksands IF-modellen”, hur man ska spela från a-lag och neråt i leden. Det är ett arbete som kommer inledas nu den här säsongen. Så det ska också bli spännande att se med tanke på hans historik i Djurgården och hur deras utveckling har sett ut de senaste åren.
— Det är egentligen nu det viktigaste jobbet börjar för honom.

Vem eller vilka skulle du säga blir Leksands viktigaste spelare nästa säsong? Av de som redan finns i truppen.
— Det blir ju målvakterna först och främst. Både (Janne) Juvonen och (Axel) Brage, för jag tror att Brage kommer få stå en del matcher också med tanke på hur bra han var i slutet av förra säsongen.
— Sen blir det de här rutinerade pjäserna. Fransson och Ahnelöv tror jag blir ganska viktiga för de yngre backarna som finns i truppen. Framförallt nu när ”Kolan” (Mattias Karlsson) blir borta ett tag med sin rehab för skadan så kommer de få dela på det ansvaret. Tillsammans med Daniel Gunnarsson, men de är ju något äldre och varit med på en annan nivå.

FÖRSVARET BLIR VIKTIGT

Rasmus Näsman lyfter även fram ett par namn på forwardssidan.
Sebastian Wännström, om allt stämmer så är ju det en bra SHL-spelare som kan göra mycket mål. Det vet man. Mattias Ritola, hur mår han? Han har haft skadebekymmer, kommer han tillbaka så kommer han också bli väldigt viktig.

Men han menar att det viktigaste för laget nästa säsong nog kommer vara försvaret.
— Det är där allting börjar. Tråkigt, men det är så det är.

Vi har inte ens passerat midsommar ännu och det är såklart svårt att sia om tabellplaceringar redan nu är de flesta lag har platser kvar att fylla. Men Näsman tror att Leksand kan undvika kval.
— Jag tror de slipper jumboplatsen. Men de kommer nog slåss där mellan 13:e och uppåt, kanske mot tionde, nionde. Det känns som det kan vara ganska jämnt mellan några lag i det skiktet. Det beror nog på vilka som får det att stämma och får en harmoni i truppen.

Hockeysverige gör en rundringning till lokala journalister som känner SHL-lagen på respektive ort väl. Här nedan kan du läsa de tio tidigare delarna i serien.

Linköping: ”Vill man inte vara med på tåget är det bättre att man hoppar av”

Växjö: ”Myten om Rahimi är ganska överdriven”

Malmö: ”Tror han har minst 35 poäng i sig”

HV71: Tror på ett uppsving för JVM-forwarden

Örebro: Hittar ljusglimtar mitt i spelarflykts-eländet

Skellefteå: ”Jag tror att han kan bli en jättesuccé”

Brynäs: ”Ute på någon slags valkampanj”

Färjestad: ”Många fans som i princip har panik över hur läget är”

Rögle: ”Tänt en dröm som i alla tider känts fullkomligt orealistisk”

Oskarshamn: Ett hockeyintresse på Leksandsnivå

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten