Sök
Nyheter

Inför svenska lagmästerskapen i ehockey: ”Vi förväntar oss en bra show”

Med en vinnare redan korad i SCL 1v1 – grattis, Henrik Eklund! – är det nu dags att avgöra vilket lag som framöver kommer få titulera sig svenska mästare i ehockey. Bucketeers, Northern Ascendancy, Vesa Pompa HC och AIK Hockey Esport har kämpat sig igenom såväl grundserie som slutspel och ska nu göra upp om titeln på Birdie LAN i Uppsala.
– Det är de bästa lagen just nu som tagit sig hit och vi förväntar oss en bra show, säger arrangören Kenneth Lehtinen till Hockeysverige.

NHL-spelande är ett intressant fenomen. Åtminstone för den någorlunda invigde. Det finns nämligen två tydliga tävlingsdiscipliner; spel en mot en (Versus) och spel sex mot sex (EASHL). Skillnaden består i grund och botten i att Versus-spelaren kontrollerar alla enheter på isen själv – hela det egna laget – medan varje spelare i EASHL har kontroll över en individ på isen. I folkmun: 1v1 och 6v6. Trots att reglerna är desamma och koncepten snarlika är det ofta stor skillnad mellan de olika disciplinerna.

Spel en mot en premierar teknik, puckkontroll, tålamod och en god kännedom om hur spelets AI – artificiella intelligens – agerar under olika situationer. Detta då du ofta måste ta hjälp av din egen AI eller överlista motståndarens AI för att konsekvent kunna nå framgång.

Spel sex mot sex premierar lagarbete, rörelse och kommunikation. Detta då du hela tiden måste anpassa dig efter hur dina egna lagkamrater, samt motståndarens spelare, rör sig och interagerar.

Spellägena skiljer sig så pass mycket åt att det sällan är samma spelare som befinner sig i toppen av båda disciplinerna. Men i årets SCL – Swedish Championship League – har en del spelare tagit sig till final i båda grenarna. Som 1v1-vinnaren Henrik Eklund.

Faktum är att fyra av sex spelare i ett av semifinalslagen – Vesa Pompa HC – kvalificerade sig till final även i 1v1. Något som sannerligen inte hör till vanligheterna när tävlingar i NHL-spelande anordnas.

– Riktigt kul att det gick så bra för spelarna i vårt lag även i spelformen en mot en, sade kapten Johan Lehmann i en intervju efter en mot en-turneringens slut.

Det är också vid Vesa Pompa som vi inleder Hockeysveriges exklusiva förhandstitt på de fyra finallagen:

VESA POMPA HC

Laguppställning:
Andreas ”affej96” Ljungberg – Erik ”I_Eki_I” Tammenpää – Henrik ”ekenjr45” Eklund,
Anton ”antoniomannen004” Svensander – Johan ”Lehmannens” Lehmann,
Edvin ”Thunborg5” Thunborg.

Om ni känner igen ett eller flera av namnen i denna laguppställning är det sannolikt för att de dök upp i samband med Hockeysveriges ”Inför”-artikel gällande 1v1. Turneringen som Henrik Eklund sedermera tog hem under torsdagen, med andra ord.

Vesa Pompa är relativt nya inom 6v6, åtminstone på den högsta nivån, och består av ett gäng spelare som i grund och botten skolats inom 1v1. Kapten är Johan Lehmann och bland lagets spelare märks prestigevärvningen – alla lag är tillåtna att ha en utländsk spelare – Erik Tammenpää; regerande världsmästare i 1v1 och regerande finsk mästare i 6v6 med sitt ordinarie lag FILADELPHIA. Nu siktar han på att utöka troféskåpet med en titel i svenska mästerskapen, med hjälp av sina nyfunna svenska vänner. Vesa Pompa spelar ett skickligt puckinnehavsspel där backarna Anton Svensander och Johan Lehmann inte drar sig för att hålla i pucken lite extra för att hitta det där perfekta uppspelet. Andreas Ljungberg är lagets utpräglade målskytt på vänsterkanten, medan Tammenpää styr och ställer som centergeneral och Eklund står för smörpass och kreativa finter.

Vesa Pompa hade tredje bäst poängsnitt i SCL:s grundserie och har i slutspelet slagit ut Western Express (4-0 i matcher) och Northern Stars (4-0) för att ta sig till Uppsala. I semifinalen på Birdie LAN ställs Vesa mot Northern Ascendancy och match 1-3 spelas 10:00 – 11:30, med match 4-5 14:15 – 15:15 och eventuella match 6-7 16:45 – 17:45.

BUCKETEERS

Laguppställning:
Matti ”SelanneFIN” Makkonen – Christoffer ”I_Maise_I” Berntsson – William ”Dercie” Boutelje,
Daniel ”demski13” Gadd, – Johan ”Jerkix” Eriksson,
Filip ”Obagol” Feldt.

Bucketeers bjöd i grundserien på den osannolika bedriften att gå helt obesegrade från start till mål. 20-0-0 var lagets facit inför slutspelet, något som gör dem till solklar etta sett till poängsnitt. Laget anförs av högerforward William Boutelje som burit kaptensbindeln denna säsong. Större delen av Bucketeers laguppställning i SCL är intakt från lagets senaste säsong i ECL Elite – den europeiska högstaligan för 6v6-spel – men laget gjorde två nyckelvärvningar och en avgörande förändring inför SCL 2019. Målvakten Filip Feldt och centern Christoffer Berntsson hämtades in, varpå tidigare centern – den uttalat spelskicklige Daniel Gadd – flyttade ner på backposition. Sedan dess har succén varit ett faktum. Gadd har skött uppspelen med bravur, medan smarte tvåvägsbacken Johan Eriksson varit navet i lagets framgångsrika defensiv. Feldt har spikat igen i kassen, medan Boutelje, Berntsson och Matti Makkonen bildat en av turneringens mest framgångsrika kedjor sett till både poängproduktion och defensivt ansvarstagande.

Trots framgången under grundserien innehar inte Bucketeers någon självklar favoritstämpel. Men för ett lag som kommit underifrån och sakta men säkert jobbat sig till sin framgång passar det nog alldeles utmärkt att komma in i turneringen utan att bära de tyngsta förväntningarna på sina axlar.

Bucketeers har i slutspelet slagit ut Bockens Ehockey (4-1 i matcher) och Stayhard Stallions (4-0). I semifinalen på Birdie LAN ställs ”Buckets” mot AIK Hockey Esport och match 1-3 spelas 11:45 – 13:15, med match 4-5 15:30 – 16:30 och eventuella match 6-7 18:00 – 19:00.


Scenen vid finska mästarskapen i 6v6 på NHL 19. Foto: NHLGamer.

NORTHERN ASCENDANCY

Laguppställning:
Mattias ”Tacterz” Hjelm – Anton ”anrh17” Rhöse – Connor ”MartindalexC” Martindale,
Hampus ”The_Alpha_Furyan” Duvefelt – Joel ”jtorro_” Tourunen,
Casper ”ICappeI” Lundgren.

För att inleda med att adressera elefanten i rummet; nej, ni ser inte fel. Det är undertecknad reporter som bemannar vänsterbackspositionen och kaptensansvaret hos detta klassiska lag. Men i ett försök att förbli objektiv går vi vidare för att granska resten av laget. Två tredjedelar av den startande forwardskedjan, Rhöse och Martindale, har spelat tillsammans under flera år i klubben och har en inbyggd kemi utan dess like. Tredje länken, vänsterforwarden Mattias Hjelm, ses som ett lovande framtidsnamn och lyckades faktiskt med konststycket att vinna SCL:s poängliga under grundserien. Ascendancys styrka kommer från lagets breda offensiv och snabba passningsspel, där backarna Duvefelt och Tourunen mer än gärna fyller på i anfallet. Laget gjorde också flest mål framåt under grundserien. I mål huserar Casper Lundgren som av många anses vara den bästa svenska EASHL-målvakten just nu, och kanske även genom tiderna – kort som den perioden nu varit inom denna sport. Lundgren och Tourunen har dessutom ett europamästerskap vardera under bältet vilket gör dem till två av de mest meriterade spelarna på plats utöver Erik Tammenpää och AIK Hockeys Tuukka ”eKungen” Kuha.

Northern Ascendancy hade näst bäst poängsnitt i SCL:s grundserie och har i slutspelet slagit ut Nordic Nosebleed (4-0 i matcher) och SPARTANS (4-0) för att ta sig till Uppsala. I semifinalen på Birdie LAN ställs NOR mot Vesa Pompa och match 1-3 spelas 10:00 – 11:30, med match 4-5 14:15 – 15:15 och eventuella match 6-7 16:45 – 17:45.

AIK HOCKEY ESPORT

Laguppställning:
Anton ”pajenc32” Carlsson – Björn ”bjono” Bagliono Nordetun – Tuukka ”eKungen” Kuha,
Olof ”Gustafsson7” Gustafsson – Johan ”jaikenk” Kumlin,
Philip ”Discokryckan” Johansson.

På Hockeysverige har vi tidigare skrivit om AIK satsning på esporten inför ECL 8 – den åttonde upplagan av Europamästerskapet i EASHL 6v6. AIK klarade sig med nöd och näppe kvar i högstaligan Elite den gången, men har kommit in i SCL ruggigt revanschsugna och har också framgångsrikt lyckats vända en nedåtgående trend.

– Känslan är bra. Jag tror vi har fått ihop det som ett lag på slutet, berättar AIK Hockey Esports lagkapten, |bjono| för AIK:s hemsida och fortsätter:
– Vi har kört på samma sexa så mycket det gått under mästerskapet, framför allt den andra halvan av turneringen. Det har gjort att vi fått ett bättre samspel i laget. Sedan har vi även kanske turneringens bäste högerforward i eKungen.

AIK Hockey har i slutspelet slagit ut Verket (4-0 i matcher) och Synergy Hockey (4-1). I semifinalen på Birdie LAN ställs AIK mot Bucketeers och match 1-3 spelas 11:45 – 13:15, med match 4-5 15:30 – 16:30och eventuella match 6-7 18:00 – 19:00.

Titta på livevideo från NHLGamer på www.twitch.tv

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten