Oscar Alsenfelt auktionerar ut sin mask till förmån för Tobias Forsbergs fond.
SHL

Startar auktion – till förmån för Tobias Forsberg: ”Tänkt på honom konstant”

ANNONS

Tobias Forsbergs hemska olycka Annandag Jul 2018 har skakat om Hockeysverige och mängder av kärlek och hyllningar har strömmat in till honom. Nu auktionerar Oscar Alsenfelt ut en målvaktsmask där pengarna oavkortat ska gå till Tobias Forsbergs fond.
— Ända sedan det hände med ”Tobbe” så har jag tänkt på honom konstant, berättar Alsenfelt.

Mot slutet av säsongen 2012/2013 anslöt målvakten Oscar Alsenfelt till Leksand från Modo. Flytten blev en succé och han var högst bidragande till att klubben till SHL. Säsongen efter slog de nytt poängrekord i högsta serien för en nykomling och dessutom fick Alsenfelt debutera i Tre Kronor.

BETYDELSEFULL SÄSONG

En betydelsefull säsong för Alsenfelt och nu aktionerar han ut masken där pengarna oavkortat kommer gå till fonden som ska hjälpa Tobias Forsberg i hans rehab efter olyckan Annandag Jul som gjorde honom förlamad från bröstet och neråt.
— Jag har några masker och jag har tänkt att de ska gå till välgörande ändamål och jag har bara suttit och väntat på något bra. Nu var det klockrent och ända sedan det hände med ”Tobbe” så har jag tänkt på honom konstant, berättar Oscar Alsenfelt för hockeysverige.se och fortsätter:
— Jag tänkte att det är bra att man ser exakt var pengarna går också. Det kändes rätt.

Alsenfelt och Forsberg var lagkamrater under hela målvaktens tid i Leksand och just säsongen 13/14 ligger Alsenfelt varmt om hjärtat. Det var då han var med och tog Leksand till nytt poängrekord (83) för en nykomling i SHL. Dessutom landslagsdebuterade han. Nu auktionerar han ut masken till förmån för den fond som instiftats till Tobias Forsbergs rehabilitering.
— Vi gick upp året innan och det var efterlängtat i Leksand. Det var en stor happening och det året som nykomlingar så slog vi nytt rekord. Det gick jättebra och vi vann mycket matcher.
— Jag fick ett genombrott på nivån och det var en fantastisk säsong. Både för laget och byn. Det var bra för alla och ett väldigt härligt hockeyår, berättar den nuvarande Malmö-målvakten.

Länk till Insamlingsstiftelsen på Facebook

Länk till Oscar Alsenfelts Twitter

Den här artikeln handlar om: