Sök
Alexander Wennberg
VM 2019

”Med tanke på hur min säsong har varit ska det bli jättebra att få spela lite mer hockey”

Efter karriärens kanske mest prövande säsong hoppas Alexander Wennberg på ett lyft i VM. Han var, minst sagt, sugen på VM-spel när frågan kom.
– Tidigare år har det varit skador eller kontraktsförhandlingar som kommit emellan, men just nu satt jag ner och väntade på om dom skulle ringa eller inte, säger han till hockeysverige.se.

Igår adderade Tre Kronor in ytterligare en NHL-spelare till VM-laget. Det handlade om 24-åriga Alexander Wennberg som spelat fem säsongen för Columbus. Han kommer till VM efter en ganska tuff säsong i NHL där han svarat för två mål och totalt 25 poäng på 75 matcher.
– Säsongen i Columbus har varit lite upp och ner. För lagets del har vi spelat ganska bra större delen av säsongen, men fick ändå kämpa in i det sista för att ta oss till slutspel. Vi slog sedan ut Tampa, men föll mot Boston, vilket jag tyckte var väldigt tungt, berättar centern med Boo som moderklubb.
– För egen del har det varit en väldigt speciell säsong med lite istid och problem på det sättet. Det finns från den här säsongen mycket jag kan lära mig av och som kan bli bättre.

När du säger lite istid, känner du en stor besvikelse då?
Det finns inte så mycket att älta. Snarare behöver jag titta på vad jag kan göra bättre och vad som behövs snäppas upp till nästa år, försöka utveckla det istället för att se det negativa.
– Nu ska det bli roligt VM-spel och allt sådant. Även fast säsongen här är lång och där jag haft samma coacher hela tiden så ska det bli kul att få fortsätta spela hockey med andra coacher som har en helt annan syn på hockeyn.
– Med tanke på hur min säsong har varit ska det verkligen bli jättebra att få spela lite mer hockey med svenska landslaget.

”HAR ETT RIKTIGT BRA LAG”

Columbus tar sig till slutspel säsong efter säsong, men räcker inte till för att gå hela vägen fram till final. Trots det ser Alexander Wennberg mycket positivt på lagets utveckling.
– Det är väldigt tufft och vi gjorde många trejder vid deadline så nu har vi ett riktigt bra lag. Vi förlorar egentligen på oss själva ibland. Vi spelar bra, men låter matchen rinna oss ur händerna.
– Man märker när vi möter lagen som är tuffa och spelar hårt i boxen, att när dom får chansen så smäller det. Det är så små detaljer som avgör. I slutändan tror jag vi faller på vår (bristande) erfarenhet att spela slutspel.

Trots att Columbus inte tog sig längre den här säsongen har spelarna och organisationen fansen i ryggen. Speciellt efter den överraskande vinsten över favorittippade Tampa.
– Fansen har varit jättebra och har varit med oss från första början. Speciellt nu då vi blivit ett lag som etablerat oss och alltid går till slutspel.
– Sedan tror jag alla hört talas om vår seger mot Tampa och vi fick många fans bakom oss där. Även fast vi fick en tuff förlust nu så när dom ser på säsongen är de det många som har positiva tankar om den.

Foto: Bildbyrån

Intresset för NHL-hockey och laget växer i Columbus som är en relativt ny organisation. Laget i dess nuvarande form tog steget in i NHL så sent som år 2000.
– Hockeyn växer och växer här. Collegefotbollen är fortfarande störst och man pratar mycket om Buckeyes, Ohio.
– Det känns ändå som mer folk vill komma på våra matcher och det är mer hockeysnack på stan och allt sådant. Det går mot att vara en mer hockeystad än vad det har varit tidigare, vilket är väldigt kul.

”GIVET ATT TACKA JA”

I onsdags fick Alexander Wennberg samtal från ledningen i Tre Kronor med frågan om han ville komma till Bratislava för att spela VM.
– Jag pratade med dom igår (onsdags), men jag hade pratat med dom tidigare också. Skulle det vara så att dom frågar mig så kommer jag alltid ställa upp. Tidigare år har det varit skador eller kontraktsförhandlingar som kommit emellan, men just nu satt jag ner och väntade på om dom skulle ringa eller inte.
– När jag väl fick samtalet kändes det jättekul och det var ingen tvekan om jag ville ställa upp eller inte. Det var givet att tacka ja.
– Klart att med en lång säsong som det varit med slutspel och allt det där… Jag har, som sagt var, tidigare pratat (Rikard) Grönborg och sett vilka spelare som redan är där. Jag åker dit för att vinna guld och det känns som vi har en riktigt bra chans att göra det.

Du har spelat runt 80 matcher den här säsongen, hur är statusen kroppen efter det?
– Det är ingen fara med den. Ibland kan det vara lite halvt som halvt och man känner efter. För egen del har det varit en lite speciell situation i slutet då jag fick se några matcher från läktaren.

DEBUTERADE 2016

Alexander Wennberg kommer nu göra sin andra VM-turnering. Debuten gjorde han 2016 under förra förbundskaptenen, Pär Mårts, ledning.
– Det var i Ryssland. Jag tycker att vi gjorde så gott vi kunde, men vi åkte ut i kvartsfinalen mot Kanada som hade ett riktigt bra lag. Vi var inte riktigt nära.
– Samtidigt var det väldigt kul att få spela min första VM-turnering. Jag tar med mig dom minnena och allt det roliga därifrån, men jag hoppas på ett bättre avslut i den här turneringen.

Alexander Wennberg spelade VM redan 2016. Foto: Bildbyrån

Det är speciellt att spela så här korta turneringar, vilka erfarenheter tar du med dig från turneringen i Ryssland, men även från Junior-VM turneringarna du spelat?
– Det är en kort turnering och för min egen del missar jag matchen mot Tjeckien. Det drar igång på en gång och det finns ingen tid att lära känna dom jag ska spela med utan det gäller att det klaffar på en gång.
– Sedan handlar det om att ta vara på matcherna vi har, ta vara på tiden och göra det så bra som möjligt. Det finns ingen anledning att spara på någonting.

Vad hoppas du tillföra laget?
– Absolut hoppas jag att tillföra offensivt. Jag kanske inte fått ut det den här säsongen, men jag besitter ganska bra offensiva kvalitéer.
– Annars är jag en spelare som vill spela över hela banan både offensivt och försvarsmässigt. Jag tror att med dom kedjekamraterna jag får, oavsett vilka det är, blir det en rolig turnering där jag kan bidra med fart, spelglädje och förhoppningsvis göra lite mål också.

HAR INTE ANSLUTIT ÄNNU

När åker du till Bratislava och när är du tillgänglig för din första match?
– Det får vi se. Just nu försöker jag planera när jag kan hoppa på första flyget härifrån och ta mig ner dit så fort som möjligt. Det är allt jag kan säga just nu. Jag försöker ansluta så fort som möjligt.

Det låter på dig som att det här ska bli väldigt kul.
– Absolut. Jag ser fram emot det jättemycket. Efter att jag fått frågan har jag längtat efter att få åka dit och spela. Jag får hålla mig någon dag (skratt), men jag är väldigt taggad på att åka till Bratislava och spela. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten