Sök
Växjö Lakers HC

”För mig personligen är det otroligt tufft”

En av förhandsfavoriterna inför säsongen till att ta sig till final var Växjö. Men de regerande mästarna strandade redan i kvartsfinalen mot Luleå. Hockeysverige.se reste till Växjö för att få tränaren Sam Hallams syn på varför säsongen tog slut så tidigt i år. Det blev ett samtal som kom att handla om allt möjligt – bland annat om hur media ibland kan skruva upp saker. Men också att behöva ta farväl av kulturbärare.
— Det är killar som varit en så stor del av vårt lag under lång tid, berättar den dubble mästartränaren.

VÄXJÖ (HOCKEYSVERIGE.SE)
Trots att det bara är april hälsar Växjö välkommen med högsommarvärme och solens strålar lyser över Arenastaden och skickar blänk på Vida Arena och dess granne, Myresjöhus Arena.
— Härinne är det alltid 15 grader, säger Sam Hallam och pekar på klimatanläggningen i tränarrummet i Vida Arenas inre.

Växjö visade sig från sin bästa sida när hockeysverige.se var på besök. Foto: Henrik Skoglund

VÄNTADE PÅ LYFTET – SOM ALDRIG KOM

Men det är inte för att prata väder och vind vi slår oss ner med Sam Hallam.
— Jag tror att det stora var att vi någonstans hela tiden gick och väntade på att det skulle släppa. Vi var bitvis på väg flera gånger och vi var långa stunder uppe där på en fjärdeplats ungefär. Traditionellt sett har vi ofta varvat upp ju längre säsongen har gått och jag liksom stora delar av truppen i stort gick liksom och: ”Nu är vi på gång!” inleder Sam Hallam sitt svar på frågan varför de regerande mästarna åkte ut redan i kvartsfinal.
— Varje gång vi var där att vi kände så, så tog vi som ett kliv tillbaka igen. Vi tog aldrig klivet upp till nästa nivå när vi kände att vi var på gång. Så kan jag väl sammanfatta hela vår säsong.

Varför tog ni inte klivet, har du någon analys av det?
— Absolut. Med analyser hittar man förklaringar och förklaringar när saker inte går som man vill ses ju nästan enbart som förklaringar, ler han innan han fortsätter:
— Men. Det är flera delar. Nummer ett: Vi var inte bättre. Nummer två: Vi fick väldigt mycket skador och sjukdomar, egentligen genom hela säsongen vilket gjorde att när spelet inte riktigt stämmer, och jag från mitt perspektiv inte riktigt känner kemin i kedjor, så ändrar man lite grann. Men så blir man också tvingad till att ändra väldigt mycket och hittade man någonting så slogs det sönder av en sjukdom eller skada. Så det blev väldigt hattigt, både på grund av beslut som jag tog, men också av omständigheter som vi inte kunde styra över.

JÄMFÖRTS MYCKET MED FJOLÅRET

Tränaren med två SM-guld i ryggsäcken är också självkritisk.
— Jag lyckades inte sätta ihop flera delar av spelet samtidigt. Spelade vi ett bra försvarsspel, då var vi väldigt impotenta offensivt och effektiviteten var väldigt låg. När vi producerade, då blev det nästan på bekostnad av vårat försvarsspel. Spelade vi boxplay fantastiskt, då var det en annan del som dippade.

Mättnad?
— Inte mättnad…men det är en process. Det jag har fått höra mycket under säsongen är att ”Ni är ju vana vid att det bara rullar på”. Jag kan säga att säsongen 17/18 inte var en säsong där saker och ting bara rullade på.
— Det var otroligt mycket arbete och hårt jobb för att få saker att falla på plats. allt från rekrytering till utveckling på individer till lagspelet till gruppdynamiken.

Elias Pettersson med Le Mat ifjol. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Han berättar att laget jämförts mycket med förra säsongens vinstmaskin.
— I år ser du att lagen vinner ligan med 101 poäng, vi hade nästan 120 och det är jävligt stor skillnad. Vi sopade egentligen rent under hela slutspelet. Du ser inte det så ofta, och då jämför man, vi själva också bitvis. Det var ju en del av processen. Att vi själva inte skulle gå och jämföra med ett extraordinärt år.
— Tittar man på våra resultat i år så ser man att vi var otroligt dåliga att ta betalt i förlängningsspel och straffar. Bara där hade vi gett oss en stabil fjärde-, femteplats. Inte genom att vara extraordinärt bra, utan vara genom att vara ganska average.

Det Sam Hallam säger kan översättas till att fjolårets framgångssäsong, i kombination med andra delar, blev närmast som ett ok för laget.
— Vi låg hela säsongen med en känsla av att vi skulle leva upp till någonting istället för att klara av att hitta det HÄR lagets riktiga identitet, det HÄR lagets väg till framgång. Där ligger ju en jättestor del på mig som huvudansvarig att få den känslan.
— Man kan också säga att det varit ett otroligt lärorikt år. Man lär sig av framgång och man lär sig av motgång. Där har ju vi fördelen av en kontinuitet på ledarsidan där vi är ett gäng som varit med under såpass många år tillsammans. Vi har varit med om båda delarna och förhoppningsvis kan vi använda det på rätt sätt in i nästa säsong.

VARIT FRUSTRERANDE STUNDTALS

En anan aspekt till det hela är de tunga spelartappen från ifjol. Eric Martinsson, Robert Rosén, Elias Pettersson, Andrew Calof, Andy Miele och Dennis Rasmussen lämnade. Inte vilka spelare som helst
— Det är klart att det påverkar, så är det ju bara. Vi tappade både mycket erfarenhet och topp-skills.

Hur har du mått under säsongen?
— Vi har fortfarande en väldigt stark känsla inne i tränarrummet. Många har ju jobbat länge ihop, vi har en ”coregrupp” av spelare som jobbat väldigt länge ihop. Det har hela tiden varit: ”Hur kan vi göra saker lite bättre, hur ska vi få ut lite mer?”
— Det ät först när den sista matchen spelats och det är över som den riktiga tomheten kommer. Det finns ju hela tiden en tro att man ska hitta en väg.

Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN / Cop 214

Han erkänner att det stundtals varit frustrerande och inleder i nästa andetag ett intressant resonemang kring den påstådda pressen och rädslan av att förlora sitt jobb som media målar upp
— När man har varit med ett tag, den här pressen utifrån, det är olika… För Växjö är ett väldigt bra ställe att jobba på ur den aspekten för folk är väldigt positiva här.
— Men om vi tar från fotbollen nu till exempel så såg jag att Rickard Norling var förbannad i en paus och då står Olof Lundh, som är en av de stora opinionsbildarna inom svensk fotboll och säger: ”Han känner sig pressad för sitt jobb!” Jag tror ärligt talat att Rickard Norling inte känner ett dugg press över sitt jobb, han vill bara att laget ska spela bra fotboll och jobba tillsammans.

FÅ LEDARE SOM OROAR SIG FÖR SINA JOBB

Den bild som ibland målas upp är att tränare som basar över lag som går sämre än förväntat går runt och tänker ”Jag måste vinna idag annars får jag sparken”.
— Jag tror faktiskt att de flesta tränare på elitnivå har kommit förbi den formen av själviskt tänkande. Jag tror de största egona finns dels inom journalistkåren, men också bland spelarna, säger Växjötränaren och fortsätter:
— Jag tror att de flesta ledarna känner att man har en vilja att vinna, man har en vilja att spelarna ska må bra. Den pressen känner man. Som för min del i år, man blir ifrågasatt utifrån, det är fine. Det är en del av spelet. Men pressen att ”om inte vi vinner nu så kanske jag förlorar mitt jobb”, den kände jag inte.

Sam Hallam fortsätter sitt resonemang.
— Sen tar jag inte mitt jobb för givet på något sätt. Kommer den dagen så kommer den dagen. Men då är vi tillbaka till att om jag har gått runt och oroat mig för det och agerat för att rädda mitt eget skinn?
— Vi har unga politiker som kommer upp och leder så och det är sällan framgångsrikt. Det är inte därför man gör det här, jag är ju tränare för att laget ska må bra och utvecklas. Både som individer och grupp, där ligger ju min uppgift.

Sam Hallam framför klubbmärket han representerat i sju säsonger. Foto: Henrik Skoglund

Du verkar väldigt trygg som människa. Du ska gå in på din åttonde säsong i Växjö, du måste ju ändå känna dig väldigt trygg i din anställning här? Kan det bidra till att du tänker som du gör? Det hade kanske varit skillnad om du varit inne på ditt första år?
— Absolut. Självklart ligger det en stor skillnad i det. Det kommer ju med erfarenhet, det är såklart att det är en jättestor skillnad när man gör sitt första år och man vet att man skulle ta det hårdare.
Tommy Samuelsson i Skellefteå är väl nästan den mest erfarne coachen vi har i SHL. Jag tror faktiskt inte han oroar sig jättemycket för sitt jobb när Skellefteå torskar tio raka. Vilket gör att han förmodligen gick till jobbet för att hjälpa laget på bästa möjliga sätt och inte för att rädda sitt eget skinn.
— Ser vi runt om i SHL så har vi ju väldigt många tränare som har väldigt stor erfarenhet och jag tror att det är ganska få som går runt och känner den formen av press att man ska bli av med jobbet.
— Det är klart man blir hjälpt av att ha varit med ett tag, men jag tror man landar i det också efter ett antal år som ledare att man gör det för organisationens och lagets bästa. Man lär sig jäkligt mycket själv på resan.

Tommy Samuelsson – den kanske mest rutinerade tränaren i SHL. Foto: Andreas L. Eriksson/Bildbyrån

Samtidigt måste du väl ha något slags eget driv med din egen tränarkarriär?
— Jo, absolut. Men för mig personligen, om jag börjar tänka i de banorna, då tappar jag fokus och är det någonting vi ledare försöker göra gentemot spelarna är ju att ha dem ”här och nu” och fokuserade.
— Om jag gör ett bra jobb så stärker jag mina aktier. Sen är det självklart lätt för mig att sitta och säga, med ett långt avtal.

”SANNING FÖR ATT VISSA SÄGER DET”

En sak som Växjö gjort sig kända för är att alltid lyckas med sina nyförvärv. Blickar vi bakåt så är Elias Pettersson självklart det största beviset på det. Men det finns även namn som Olli Palola, Andrew Calof, Brendan ShinniminNick Johnson och vi skulle kunna sätta hur många etcetera som helst efter.

Henrik Evertsson. Foto: Bildbyrån/Carl Sandin

Men i år var det inte riktigt så. Det var en del nya spelare som inte presterade som förväntat.
— Det blir en sån sanning för att vissa säger det, inleder Hallam sitt svar på påståendet att Växjö alltid lyckas med sina nyförvärv, men inte i år.
— Henke (Henrik Evertsson) är en sjukt bra sportchef både i rekrytering och i själva driften av den sportsliga verksamheten. Men Henke har alltid gjort värvningar som inte slagit väl ut, precis som alla sportchefer gör, och det kan vara av olika anledningar, men de göms ju bort när saker går bra och glöms bort och de positiva lyfts upp.
— Vi har killar som kom in i år som gör otroligt mycket bra saker och som över tid står för stabila och bra säsonger. Samtidigt har vi killar som kommer in som vi förhoppningsvis kommer kunna skörda frukterna av senare.
— Jag skulle säga att det höjs upp lite för mycket i framgång och det lyfts fram lite för många negativa saker när resultaten är lite mittemellan eller sämre.

VÄRVNINGAR SOM INTE MOTSVARADE FÖRVÄNTNINGARNA

Ett exempel på en värvning som inte slog ut som förväntat var Niclas Burström som kom från KHL. För ett par veckor sedan bröts treårskontraktet med Växjö och han flyttade istället till Skellefteå.
— Det är inget snack om att Niclas Burström är en fantastiskt bra hockeyback och en otroligt modig och stryktålig spelare som ger sig in i alla situationer. Men som inte riktigt fick till det i spelet. Det är ju ett ansvar gentemot föreningen och gentemot Niclas själv att om något så tydligt inte fungerar som man tänkt sig så är det bättre att kanske hitta en lösning på det. Så var ”caset” här. Niclas går in och gör en stabil och bra säsong och snittar helt okej med istid, men vi hade förväntat oss lite mer. Vi hade kunnat göra saker bättre för att få honom dit, det är det jag menar: Där kommer du till vårt ansvar som ledare också.
— Vi hade kunnat göra vissa saker bättre och nu blev det inte som vi hade förväntat oss och då hittade vi en bra lösning för alla parter.

Austin Ortega. Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Austin Ortega, vad hände där?
— Jag tycker mer att det blev… Han hamnade kanske i en lite för stor roll på grund av skador och på grund av att vi inte riktigt fick utväxling ihop som grupp. Då lades det lite för mycket på Austin på ett sätt. Austin har jättebra spetsegenskaper och är en jättebra kille som är ambitiös på alla sätt och vis. Samtidigt var vi i en sits där vi kände att vi behövde förändra vissa saker i dynamiken i laget och öppna upp för att kanske kunna hitta något annat som skulle ge oss ett lite bättre självförtroende som grupp också.

Austin Ortega lämnade Växjö i februari för Eisbären Berlin. Finländaren Julius Junttila var även han ett nyförvärv som de låg större förväntningar på.
— Både och… Vad gjorde han i grundserien? Plus 17, 18 eller något sånt. Det är så många forwards som levererar såna siffror i den här ligan. Men det är också det som är svårt när vi hamnar i den här sitsen som grupp, att vi inte fick den där utväxlingen, då påverkar det också individen.

TUFFT ATT TA FARVÄL

En tid efter kvartsfinaluttåget meddelade Växjö vilka spelare som inte skulle bli kvar i klubben. Bland dessa märks Liam Reddox och Tuomas Kiiskinen. Två spelare som blivit en slags symbol för Växjö.
— Det är jättetufft. Det är två killar som någonstans symboliserar den eran som har varit här under Lakers SHL-tid, säger Sam Hallam samtidigt som en annan stor Växjö-symbol, Robert Rosén, kliver in genom dörren och säger hej.
— Under min tid här har jag sett många fantastiskt grymma människor lämna. I Kiiskinens fall får vi se framöver med…Det har varit en och en halv säsong som varit jäkligt tufft skademässigt för Tuomas och någonstans får han se att han får en bra sommarträning och så får vi se vad som händer.

Det finns alltså en öppning för honom?
— Nej, alltså… Han har ju inte sajnat någon annanstans än. Men Tuomas måste ju också känna att han är fräsch och kan leverera.
— I Reddox fall så är det också tyvärr en del av businessen. För mig personligen är det otroligt tufft. Det är killar som varit en så stor del av vårt lag under lång tid. Reddox var redan här när jag kom och Kiiskinen kom året efter. De båda har varit med och byggt upp Lakers till det det är i dag.

HITTAT SPELARE I RÄTT LÄGE

När intervjun görs hade Växjö offentliggjort fyra nyförvärv inför nästa säsong: Fredrik Karlström, Marcus Sylvegård, Ludvig Nilsson och Linus Nässén. Efter intervjun blev också Oskarshamns lagkapten Jonas Engström klar. Kompetenta hockeyspelare, inga namn som i dagsläget välter några tidningskiosker. Men där känslan är att det finns stor potential.
— Det är en aspekt som glömts bort lite grann. Dennis Rasmussen kom från Västerås, Eric Martinsson, när han kom hit så tror jag han hade spelat halva säsongen i division ett med Helsingborg. Calle Rosén…Vi har ju under de här åren hittat spelare i rätt läge i karriären, det är ju det vi önskar att hitta i dessa också. Det försöker vi göra hela tiden, ibland misslyckas man.
— Det har varit en del av Henkes styrka, och en del av denna verksamhetens styrka också, att kunna ge de här spelarna tid. Sen blandar vi upp det med toppkillar med stor erfarenhet för att ge de här killarna lugn och ro att utvecklas till att ta de här stora rollerna.

Sam Hallam i samspråk med Växjös fystränare och Robert Rosén. Foto: Henrik Skoglund

Slutligen. Kan du i stora drag berätta om ni ska ändra på något till nästa säsong?
— Jag skulle säga att vi varje år försöker belysa verksamheten och vad vi gör. Hur vi tränar, hur vi spelar. Vad vi gör bra och vad vi ska fortsätta göra för att det ska fortsätta vara topp i ligan. Är det något som inte är bra, hur ska vi förbättra det för att det ska bli topp i ligan?
— Vi har under många år haft en bra struktur, med bra siffror rent defensivt. Det bör vi fortsätta titta på vad vi gör bra för att det ska fortsätta vara så.
— Det här året är det ju framför allt vår effektivitet…Då är det upp till oss att titta bakom det, vad leder till bättre effektivitet. Där finns såklart ett jobb för oss att göra.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten