TILLBAKA Leksand är klara för en återkomst till SHL efter stor dramatik.

Miraklet är fullbordat – Leksand är klara för SHL efter stor suddendramatik: ”Det känns overkligt – jag blir nästan tårögd”

Leksand är klara för en återkomst i SHL efter suddenseger mot Mora. Matchhjälte blev 19-åringen August Berg som skickade leksingarna till SHL med sitt avgörande i sudden.
– Det är underbart, det känns overkligt. Jag tror inte att vi kan förstå detta än, säger Berg i C More efter matchen.

I den tredje upplagan av Slaget om Siljan mellan Leksand och Mora fick leksingarna revansch. Efter att ha förlorat två år i rad mot sin värsta rival så fick Leksand i kväll sin hämnd då man vann med 3-2 efter förlängning.

Mora inledde starkast och satte ett rejält tryck i den första perioden. Axel Brage i Leksandsmålet har dock växt ut till något av ett spöke för Mora då han såg nästintill omänsklig ut i målet och räddade allt som kom mot honom.

I den andra perioden svängde matchen och Leksand tog över initiativet. När Anton Karlsson senare sköt in 1-0 till leksingarna så exploderade bortaklacken i Jalas Arena i Mora.

Leksand hade en fot i SHL och satte rejäl press på Mora vilket märktes. Det dröjde inte mer än en halv minut förrän Spencer Abbott hade kvitterat i Daladerbyt. Mora fortsatte att trumma på men Brage stod på huvudet och räddade Leksand gång efter gång.

Trots stort Mora övertag så var det Leksand som återtog ledningen. Thomas Valkvae-Olsen satte Leksand i förarsätet på lagets femte skott i den tredje perioden. Nils Carnbäck såg dock till att kvittera ännu en gång och matchen gick till förlängning.

AVGJORDE MED FÖRSTA SENIORMÅLET I KARRIÄREN: ”DET KÄNNS OVERKLIGT”

Väl där var det en 19-årig back som med sitt första seniormål i karriären avgjorde. Hans namn är August Berg.
 Det är underbart, det känns overkligt. Jag tror inte att vi kan förstå detta än. Vi krigar hårdast och har en målvakt som står på huvudet och räddar oss, säger hjälten i C More.

När Roger Melin tog över laget låg Leksand i botten av HockeyAllsvenskan och hade förlorat nio raka matcher. Nu har han fullbordat miraklet och fört laget till SHL.
– Det är svårt att förklara, jag blir nästan tårögd. Det är grymt, vilka krigare de är. Det är ett otroligt lag. Vi har fått en grym harmoni, en grym stämning, säger Melin i C More.

Leksand är alltså klara för spel i SHL nästa säsong medan Mora tvingas till spel i HockeyAllsvenskan efter två säsonger i SHL.

Mora – Leksand 2-3 OT (0-0,0-1,2-1,0-1)

Mora: Spencer Abbott, Nils Carnbäck
Leksand: Anton KarlssonThomas Valkvae-Olsen, August Berg