Sök
Nyheter
MJÖRNBERG: Inte så proffsigt

Det vore synd att säga att Huddinges nya organisation briljerade som start på silly season.

Tidigt igår eftermiddag slog klubben på stora trumman och gick ut med att tränarparet för kommande säsong är klart.

Mikael Österblom och Christopher From-Björk värvas från lokalrivalen Segeltorp för att axla rollerna som head coach och asstränare.

Så långt inga konstigheter.

Men till protokollet ska ju föras att Österblom den här våren tagit på sig uppdraget att försöka rädda Arboga kvar i Hockeyettan.

Nu var laget förvisso redan klart för en degradering inför slutomgången, men det var ändå så att Arboga spelade match igår kväll. Sin sista i kvalserien.

Huddinge valde alltså att basunera ut nyheten innan laget där berörd tränare huserade hunnit avsluta sin säsong.

Det är inte så proffsigt.

Eller ja, det är snarare genomuselt agerat.

Man hade naturligtvis kunnat hålla god ton, vänta en dag och kungöra nyheten idag istället. Det hade varit väldigt mycket rimligare.

Själva rekryteringen i sig är väl annars inte så mycket att säga om. Det är naturligtvis fint för Huddinge att få tillbaka Christopher From-Björk med flertalet säsonger i den röda tröjan i föreningen och tränarduon gjorde ju goda resultat med Segeltorp i vintras.

Det heter att man inte ska gå över ån efter vatten, men samtidigt känns det lite trött att bara plocka grannens tränarduo rakt av.

Den stora frågan blir ju dock…vänder alla flyktade stjärnor tillbaka till Huddinge nu?

* * *

Kvalet till Hockeyettan är överstökat och det är på sin plats att dela ut ett grattis till Surahammar och Halmstad som gjorde sitt jobb och klarade sig kvar i ligan som seriesegrare i respektive kvalserie.

Grattis också till Eskilstuna Linden som efter några säsonger med kvalspel slutligen lyckas ta klivet tillbaka upp i Hockeyettan efter att ha vunnit den östra kvalserien. Det blir ett intressant gäng att återstifta bekantskapen med nu när de är tillbaka efter närmare tio år på bakgården.

Troligtvis kommer även alla tvåor att beredas plats i Hockeyettan nästa säsong. Så brukar det ju alltid bli även om de fantastiskt usla reglerna gjorde det omöjligt för dem att jubla på isen igår.

Men jag räknar krasst in Borås, Wings och Strömsbro i Hockeyettan nästa säsong. Tre nykomlingar där Strömsbro är den stora överraskningen, Wings studsar tillbaka efter endast en säsong i tvåan och Borås har potential att bli ett lag att räkna med ordentligt i Hockeyettan redan från dag ett.

Ibland får även någon trea chansen att avancera uppåt. Det kan bero mycket på vilka som får elitlicens och inte i år, men efter avslutade kvalserier rankas treorna enligt följande:

Hanviken (21 poäng), Munkfors (19 poäng) och Helsingborg (16 poäng).

Med andra ord kan det fortfarande finnas en liten chans för Hanviken att klara det trots det jobbiga sammanfallet i gårdagens helt avgörande match mot Wings, där de sumpade chansen att hänga kvar av egen kraft.

Men om en trea ska upp eller ej blir ett jobb på ett skrivbord framöver. Sett enbart till det sportsliga resultatet i kvalet får både Hanviken och Helsingborg sälla sig till Trångsund och Arboga som tvingas lämna Hockeyettan till nästa säsong.

Trångsund som aldrig visade särskilt mycket till ettanklass, Arboga som svarat för ett episkt sammanfall efter jul och Helsingborg som väl egentligen satte krokben för sig själva med en massa märkliga manövrer vid sidan av isen.

* * *

Tränarjakten i Mariestad börjar närma sig ett slut och det är väldigt mycket rykten kring vem det blir som tar över för att få det havererade skeppet på rätt köl säsongen som kommer.

Jag snackade med sportchefen Ronny ”Rockstar” Johansson igår och han hoppades ha det klart inom kort.

Men det tycks ju i alla fall som att jakten går efter någon som kan ta laget tillbaka till den identitet de fullständigt tappade i vintras och av ryktesfloran att döma någon som har anknytning till klubben sedan tidigare. Det tycks ju vara som förgjort för tränare utifrån att lyckas i Bois.

Två namn som nämns är Andreas Appelgren, som varit en flitig besökare i Mariehus Arena (före detta Katrinhallen) allt sedan han själv lämnade klubben för en herrans massa år sedan, och 23-årige Max Bohlin som fick sin tränarskolning i just Mariestad och den här säsongen rattat HV71s J20-lag.

En annan herre som kastats in i ryktesmixen är Karl Helmersson som ju lämnade klubben för ett drygt år sedan och den här vintern gjort succé med Tranås.

Det är så klart inte helt orimligt att Mariestad får för sig att göra om och göra rätt, men det som talar emot där är väl sportchefens vilja att ha det hela klart så snart som möjligt.

För jag har väldigt svårt att se att Mariestad skulle ”göra en Huddinge” och presentera en tränare som fortfarande är i spel. Helmersson krigar ju fortfarande i kvalserien till Hockeyallsvenskan med sitt Tranås.

* * *

Apropå det där med tränarjakt. Igår släppte jag och maestro Skoglund äntligen ett nytt synnerligen matigt podcast-avsnitt (#109 Den stora jakten på ny coach) där vi lägger en hel del tid på att djupdyka i tränarmarknaden och diskutera lag som jagar ny head coach och olika namn som finns på tapeten. Väl värt att lyssna på.

Speciellt som vi snackar en hel del om sparkade sportchefer, förbjudna övergångar, 90-talister och könsorgan också.

Ni hör podden via iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här: http://www.mjornberg.se/2019/04/03/109-den-stora-jakten-pa-ny-coach/

Idag 19:00
Kristianstad IK - Västerås IK
1 3.00
X 4.15
2 2.00
Idag 19:00
HC Vita Hästen - Modo Hockey
1 4.20
X 5.10
2 1.59
Idag 19:00
Almtuna IS - Timrå IK
1 4.85
X 4.45
2 1.59
Idag 19:00
BIK Karlskoga - Södertälje SK
1 2.15
X 4.40
2 2.70
Idag 19:00
Tingsryds AIF - Karlskrona HK
1 2.20
X 4.05
2 2.75
Torsdag 19:00
Brynäs IF - Skellefteå AIK
1 2.25
X 4.35
2 2.75
Torsdag 19:00
Leksands IF - Växjö Lakers HC
1 2.70
X 4.35
2 2.35
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten