Speltips Hockey

SHL-Svepet Tisdag – Tre fina speltips till kvällens kvartsfinal i Skellefteå

ANNONS

Det står 3-2 i matcher till Djurgården som har chansen att säkra en semifinalplats vid seger i kväll. Vår spelexpert går igenom förutsättningarna inför fajten och kommer med våra tre troligaste spel till den. 

 

Kvartsfinal 6
Skellefteå-Djurgården
Tisdag 2/4 kl. 19:00.

Djurgården hade chansen att döda matchserien på hemmaplan senast, men en blek insats från stockholmarna gjorde att Skellefteå kunde vinna med 3-2. Joakim Lindström blev stor matchhjälte för Skellefteå då han satte 1-0 och 3-0-målen i powerplay. Djurgården reducerade visserligen två gånger om i tredje perioden, men de kom inte närmare än så.

Djurgården hade chansen att döda matchserien på hemmaplan senast, men en blek insats från stockholmarna gjorde att Skellefteå kunde vinna med 3-2. Joakim Lindström blev stor matchhjälte för Skellefteå då han satte 1-0 och 3-0-målen i powerplay. Djurgården reducerade visserligen två gånger om i tredje perioden, men de kom inte närmare än så.

Skellefteå är tillbaka på hemmaplan i kväll men det är inte en given fördel. Västerbottningarna var ligans femte sämsta hemmalag sett till inspelade poäng under grundserien. Lägg därtill att Djurgården vunnit lagens två tidigare kvartsfinalmöten i Skellefteå Kraft Arena med 6-3 och 4-2.

Vi menar att Skellefteå är ett framtungt lag och att kravbilden från hemmafansen ligger dem i fatet. Skellefteå vill spela offensivt på hemmaplan och då blottas deras defensiva brister. När västerbottningarna spelar på bortaplan kan de hålla ihop defensiven på ett annat sätt och söka kontringar, vilket passar dem bättre.

Hajper.com erbjuder flera spännande odds i kvällens match och vi spelar med tre av dem!

1) Djurgården att vinna (pengarna tillbaka vid oavgjort efter ordinarie tid) till oddset 1.95.

Vi tycker att Djurgården har ett mer komplett lag och vår känsla är att stockholmarna återigen kommer få en matchbild som passar dem perfekt här i Skellefteå Kraft Arena. Skellefteå spelar med kniven mot strupen då deras säsong tar slut vid förlust och spelarna är medvetna om att deras resultat varit svaga på hemmaplan under hela säsongen. Västerbottningarna vann bara åtta av 26 hemmamatcher under ordinarie tid i grundserien och så har de förlorat båda hemmamatcherna i denna kvartsfinalserie. Vi tror helt enkelt inte att Skellefteå klarar av att hantera den press som ligger på spelarna i kväll. Djurgården ska ses med god vinstchans och oddset 1.95 med tillbaka vid ett oavgjort resultat är intressant!

2) Över 4,5 mål under ordinarie tid till oddset 1.82.

De två matcher som avgjorts i Skellefteå i denna kvartsfinalserie har bjudit på böljande spel och många mål. Första mötet slutade med nio gjorda mål och andra mötet med sex gjorda mål. Det är mycket troligt att vi får se fem mål eller fler även i kväll. Djurgården har visat större bredd i sitt spel på så sätt att de gjort mål efter att ha pressat fram misstag från Skellefteå, men de har även kontrat in mål. Skellefteå har varit otroligt bra i powerplay med mål i 50% av sina numerära överlägen. Sex av lagets elva mål i denna kvartsfinalserie har gjorts i numerärt överläge.  Däremot har vi saknat rätt skärpa i spelet fem mot fem.

3) Båda lagen gör minst två mål under ordinarie tid till oddset 1.86.

På samma sätt som vi tror att det blir över 4,5 mål i matchen tror vi att båda lagen kommer göra några mål vardera. Djurgården har spelat sex raka matcher i Skellefteå där de gjort två mål eller fler. Stockholmarnas målsnitt i dessa matcher ligger på 3,67. Skellefteås målsnitt på hemmaplan i grundserien låg på 2,77 gjorda mål. Det är mycket bra chans att båda lagen når två mål vardera även i kväll och vi tror på ett resultat i stil med 2-3 eller 2-4.

Hajper har bäst odds i Sverige på SHL – klicka här för att lägga dina spel!

Här är hela kupongen:

Spela ansvarsfullt | +18 år | Stodlinjen.se

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL