Sök
Växjö Lakers HC
BODIN: Åtta slutspelslag – åtta spelare som kryddar SM-slutspelet

14 lag blev tio och tio lag blev åtta. När vi nu är framme vid SHL-säsongens mest efterlängtade del är det hög tid att höja de som bidrar till att göra slutspelet så underhållande. Spelarna som utgör chilin i SHL:s slutspelsgryta. 

Vi tackar Rögle och Örebro för deras medverkan. Båda lagen tog ett kliv framåt och satte lite krydda på säsongen. Rögle med sin uppryckning efter den bleka starten och Örebro med sin oerhört starka finish, som mot alla odds lyckades ta dem till en åttondelsfinalserie mot Växjö.

Efter vissa tveksamheter är det två föreningar vars framtid i SHL jag är försiktigt optimistisk kring. Rögle börjar se allt stabilare ut och känns inte längre som hoppjerkan som studsar upp och ned mellan SHL och Hockeyallsvenskan. Årets slutspelsplats är ett kvitto på det.

Örebro växte efter tränarbytet som såg Niklas Eriksson ersätta Niclas Sundblad. Kan de addera lite mer spets till ett fungerande spelsystem finns det fog för att tro att det kan bli fler slutspel i framtiden. Årets upplaga hade sin charm, men kändes för trubbig för att kunna hota ett bredare manskap som Växjö.

Med de båda lagen ute ur bilden kan vi fokusera på de som fortfarande har hockey kvar att spela. Och framför allt spelarna som kommer att ge slutspelet extra krydda.

Jag är den första att erkänna att jag hockeymässigt sett inte har varit speciellt imponerad av SHL-säsongen 2018/19. Många matcher har känts ovanligt träiga och den här höghastighetshockeyn som ofta spelas med huvudet under armen har jag svårt att ta till mig. Jag är av åsikten att vi saknar lirare i SHL. Antalet sevärda spelare i ligan kan jag räkna upp på två händer. Det trista är att de tycks bli färre för varje säsong som passerar.

Men det här är inte bloggen där jag har för avsikt att gnälla. Tvärtom. För den här tiden på året spelar bristen på lirare inte lika stor roll. Slutspelshettan kommer att infinna sig ändå och det är bara att titta på de fyra kvartsfinalbataljer vi har framför oss för att inse att det kommer att bli storstilad underhållning.

När kvartsfinalspelet inleds på fredag kommer en rad profiler att sticka ut lite extra. Inte enbart för sina hockeymässiga kvalitéer, utan framför allt för sin förmåga att röra om i grytan. Det är de spelarna vi ska titta närmare på i dag

FÄRJESTAD

Linus Johansson, c
Flytten från Djurgården till Färjestad medförde en omställning för 26-åringen. När han väl hade anpassat sig blev det en rolig grundserie med landslagsspel och en del poäng. Linus Johansson är en stark tvåvägscenter, men spelar även hockey med temperament, glöd och attityd. Han sätter inte fingrarna emellan och är inte heller den som drar sig för att glappa käft. Jag ser fram emot många dueller mellan Johansson och HV71:s toppspelare. Jag räknar med att han kommer att vara i ansiktet på dem så ofta han få chansen.


Foto: Bildbyrån/Fredrik Karlsson

LULEÅ

Oscar Engsund, b
Det har pratats mycket om hur mycket mer polerad Engsund är numera kontra i Oskarshamn och Frölunda, när han åkte på avstängningar i parti och minut. Den här säsongen har han satt personbästa i antalet poäng och ”bara” tagit 30 utvisningsminuter. Det har inte hindrat honom från att vara fysisk. Engsund var den överlägset tacklingsgladaste spelaren i grundserien och lär fortsätta vara en fysisk kraft att räkna med i slutspelet. Jag räknar kallt med att han hinner göra motståndarfansen upprörd mer än en gång framöver.


Foto: Bildbyrån/Mathias Bergeld

FRÖLUNDA

Joel Lundqvist, c
Det brinner en eld i Joel Lundqvist, en eld som gör att han vid 37 års ålder fortfarande är en spelare att räkna med i SHL. Hans temperament och engagemang gör att han ofta hamnar i uppmärksammade situationer. Inte sällan när han står framför domaren och gestikulerar och argumenterar över en situation som han har en helt annan syn på än rättskiparen. Jag vet inte om Frölunda lyckas slå ut Malmö ur kvarten, men jag vet att Joel Lundqvist kommer att få mycket mediatid i domarkameran som C More kablar ut med jämna mellanrum.


Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård

DJURGÅRDEN

Dick Axelsson, fw
Med den starka fjolårssäsongen in Färjestad i åtanke är det svårt att vara imponerad av Dick Axelssons återkomst till Djurgården. Men formen har trendat åt rätt håll och han har stått för några av säsongens främsta insatser i slutet av grundserien. Det är omöjligt att försöka förutse hur hans slutspel kommer att gestalta sig eftersom han är så oförutsägbar som spelare. Men jag vågar lova att han på ett eller annat sätt kommer att hamna i händelsernas centrum. Om han däremot kommer ut och gör intervjuer efter matcherna, det vågar jag varken hoppas eller tro på.


Foto: Bildbyrån/Mathias Bergeld

SKELLEFTEÅ

Joakim Lindström, fw
Det går å ena sidan att beklaga sig över att Skellefteå inte lyckats få till mer av en generationsväxling, men det går å andra sidan att hävda att Joakim Lindström fortfarande är så pass bra att det är skit samma. Nu är Lindström inte bara en spelare bra nog för att avgöra en slutspelsserie på mer eller mindre egen hand. Han är dessutom en spelare som har förmågan att skapa känslor med ett spel på och ibland över gränsen till det tillåtna. Djurgårdsfansen kommer garanterat bli förbannade över ”vilken ful spelare Lindström är” mer än en gång under den stundande kvartsfinalserien.


Foto: Bildbyrån/Michael Erichsen

MALMÖ

Emil Sylvegård, fw
Beskedliga 34 utvisningsminuter och personbästa i mål och poäng i grundserien kan få en att inbilla sig att Sylvegård förändrat sitt spel. Det är sant att han fått mer offensivt ansvar efter flytten från Linköping till Malmö, men det innebär inte att han slutat vara en jobbig jäkel att möta. Vi vet att han kommer att vara i hettan när det bränner till. Och vi vet att han kommer att skapa rubriker. Skillnaden jämfört med tidigare år är att det antagligen både kan vara med sina offensiva bidrag som med sitt fysiska spel. Plus för ett av SHL:s bästa hånflin.


Foto: Bildbyrån/Petter Arvidson

VÄXJÖ

Brendan Shinnimin, fw
I fjolårets slutspel dubbade jag honom till ”SHL:s svar på Brad Marchand”. Det har givetvis en väldigt tveeggad innebörd. För i likhet med Marchand är Shinnimin en Jekyll/Hyde-typ som både kan avgöra matcher med sin skicklighet och totalt spåra ur. Det är många som skyr kanadensaren som pesten, men själv måste jag erkänna att jag ser många av hans upptåg som roande eftersom de skapar lite välbehövligt kaos i ligan. Jag förutsätter att volymen på kaoset kommer att öka i slutspelet. Speciellt som Shinnimin och Växjö ställs mot Luleå, samma lag vars fans han skymfade med ett långfinger i sista grundserieomgången.


Foto: Bildbyrån/Jonas Ljungdahl

HV71

Oscar Sundh, fw
Vid 32 års ålder hittade forwarden en ny växel i sitt spel och gjorde sin mest produktiva säsong på sju år. Men det är inte därför Oscar Sundh hamnar i det här sällskapet. Den tvåfaldige svenska mästaren, med över 100 slutspelsmatcher under bältet, bär med all sin erfarenhet på en gubbgrinighet som passar utmärkt i slutspelstider. Kedjan med han själv, Joakim Andersson och Robin Figren kommer att spela en viktig roll i försöken till att stänga ned Färjestads högoktaniga offensiv. Då är det lätt att se Sundh hamna i många stökiga situationer.


Foto: Bildbyrån/Jörgen Jarenberger

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten