Sök
Andreas Holmqvist har bestämt sig. Han kör vidare nästa säsong också. Ännu är det dock inte helt klart var.
Nyheter

Gjorde comeback efter pensioneringen – nu har världsmästaren bestämt sig om framtiden

Det var den 2 december som bomben slog ner: VM-guldbacken från 2006, Andreas Holmqvist, skulle göra comeback i Hockeyettan-klubben Kalmar HC. Nästan fyra år efter att han la skridskorna på hyllan. Återkomsten på isen blev lyckad och för hockeysverige.se berättar 37-åringen att den nyupptagna karriären kommer gå vidare.
— Jag vill nog antingen stanna kvar här eller spela i allsvenskan någonstans. Kanske Tyskland.

Andreas Holmqvist, med 175 SHL-poäng under karriären för Djurgården, Frölunda och Linköping, tvingades lägga skridskorna på hyllan 2015 efter att ha ådragit sig en skada på bäckenet efter en tackling i en match i den tyska ligan DEL då han spelade för Kölner Haie. En liga där han förövrigt utsågs till bäste back 2013 efter 50 poäng på 49 matcher.

Redan i december, när comebacken annonserades, uteslöt inte Holmqvist en fortsättning.
— Först och främst får vi känna hur det känns här. Jag har jäkligt höga krav på mig själv och jag ska nog vara lite försiktig med tanke på att jag varit borta så länge. Men det känns väldigt bra på isen och med en spelstilen jag har så ska man ju kunna spela lite längre än backar som åker och tacklas, berättade han för hockeysverige.se och fortsatte:
— Jag ska börja nu med de här tre månaderna, köra stenhårt och så får vi se hur långt det kan räcka. Målet är att fortsätta, sen får vi se hur det går.

SNITTADE NÄSTAN EN POÄNG PER MATCH

Svaret är att det gick väldigt bra för Holmqvist. På de 20 matcher i seriespel och kval han hann med att spela för Kalmar så blev det 19 poäng fördelat på tre mål och 16 assist.
— Med tanke på att man inte spelat på tre och ett halvt år och började träna 1 december på is ordentligt med ett lag igen, så tycker jag att det gått helt okej. Jag menar, jag har inte haft någon sommarträning eller försäsongsaktiga matcher. Jag tycker jag kom in bra i det, berättar Andreas Holmqvist för hockeysverige.se och berättar att beslut om hans fortsatta karriär nu är taget:
— Jag har fått mersmak och vill fortsätta. Förra gången fick jag sluta på grund av skada. Denna gången vill jag sluta på mina egna premisser.

Han berättar att han inte känner av någonting av den gamla skadan, den som tvingade honom att sluta.
— Det har också gjort att man vill fortsätta ett tag till. Jag fick en jävla boost nu när jag kom tillbaka och tycker fortfarande att det är hur kul som helst att spela hockey och tillhöra ett lag.

INGEN ROLIG START – MEN DET TOG SIG

Hans comeback i december för Kalmar fick dock sämsta tänkbara start. En av de första sakerna som hände var att Holmqvist föll pladask till isen på offensiv planhalva, vilket ledde till att en motståndare kunde ta pucken och göra mål.

Vilka tankar gick genom skallen då, var det ”Vad har jag gett mig in på?”
— Den matchen ställde jag egentligen bara upp på för att jag ville veta vad det var för slags klass. Inte för mig själv, jag har ett väldigt bra självförtroende och jag gick in med ett öppet sinne för att se vad för spelare jag skulle möta och vad det är för tempo och så vidare.
— Vi hade egentligen ingenting att spela för just då och jag ville bara komma igång och se vad jag gick för på isen. För mig själv har jag absolut inga problem med att göra bort mig i en match, framförallt inte i den första.

HAR EN OPTION MED KALMAR

Men det skulle bli betydligt bättre för Holmqvist och Kalmar. Nykomlingen i Hockeyettan växte sig samman och tog sig hela vägen till playoff mot Huddinge som de pressade i tre matcher. Holmqvist växte ut till en försvarsgeneral i backlinjen och motbevisade de som i december hävdade att värvningen bara var en PR-kupp av Kalmar.
— Jag har rutin och jag har spelat många matcher i elitserien, allsvenskan och Tyskland och så vidare. Så man bidrar ju med någonting, inte bara i omklädningsrummet, utan även på isen och på bänken.
— Jag har en roll och det är en offensiv roll i powerplay framförallt. Men också i defensiv zon. Nu när man inte tränat på hela sommaren så måste man ju försöka ligga rätt och spela på rutinen.

Andreas Holmqvist i Djurgårdströjan 2012. Foto: Björn Tilly/Bildbyrån

Andreas Holmqvist, som fanns med i Tre Kronors guldvinnande lag i VM 2006, säger att det finns en option om fortsättning nästa säsong i kontraktet med Kalmar.
— Jag har ett år till här i Kalmar om både jag och laget vill. Men jag har familj i Stockholm.
— Vi har spelarmöten den här veckan nere i Kalmar och jag får höra deras vision och om de vill fortsätta med mig. Jag får suga lite på den karamellen innan jag bestämmer mig fullt ut för vad jag vill göra.

Är Kalmar ditt förstahandsalternativ till nästa säsong?
— Med tanke på att jag har ett optionskontrakt med Kalmar över nästa säsong och både jag och Kalmar ska komma överens om vi ska köra ett år till. Så de är förstaalternativet såklart. Men vi får se vad som händer här nu med andra lag i allsvenskan och andra division ett-klubbar. Jag vill nog antingen stanna kvar här eller spela i allsvenskan någonstans. Kanske Tyskland, men vi får se vad som händer där nere. Det är svårt att få lag där nere när man inte spelat hockey på ett tag.
— Men de vet vad jag går för och jag gjorde bra ifrån mig i den ligan.

KÄNNER SIG INTE GAMMAL

I Sverige så gillar vi att fokusera väldigt mycket på ålder. Holmqvist kommer hinna fylla 38 år innan nästa säsong drar igång. Men själv tänker han inte på vad som står i folkbokföringen.
— Det var några gånger under Huddinge-matchen som det skreks ”Jävla gubbjävel”. Men jag känner mig inte gammal. Jag ser inte mig själv som en äldre spelare, bara rutinmässigt. Jag hänger ofta med de yngre spelarna i laget. Nu när jag varit i Kalmar så har min familj varit i Stockholm och då har det ju varit de yngre grabbarna man fått hänga med, det är ju oftast de som inte har flickvänner.

Inte heller kroppsligt känner han sig gammal.
— Jag känner mig väldigt fräsch i kroppen. Nu har jag gått ner de kilona som jag la på mig efter jag slutade, så nu är jag tillbaka där och kan verkligen börja träna inför nästa säsong. Träna upp allt det andra som man inte hunnit träna under den här tiden.

Kommer vi få se dig i SHL igen?
— (skratt). Det vete fan. Det tror jag inte. Inte i första delen i alla fall. Det skulle vara om man skriver på för ett allsvenskt lag och presterar väldigt, väldigt bra och någon back blir skadad någonstans. Jag menar, Per Ledin är ju tillbaka i Malmö nu och han är äldre än vad jag är. Ingenting är väl omöjligt skulle jag säga, men då ska man hitta ett lag som behöver en powerplay-back som är rightare och fortfarande levererar på isen.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten