Nyheter

Bettingsidor för hockey under den nya spellicensen

ANNONS

Direkt efter nyår trädde den nya lagen i kraft. Alla spelbolag som sysslar med sportsbetting, casino och poker behöver numera en licens från organisationen Spelmyndigheten för att kunna bedriva verksamhet i Sverige. Men vad betyder det egentligen för dig som gärna bettar på hockey?

Under hösten 2018 fick spelbolagen chansen att ansöka om licens. Många av dem ligger fortfarande i en process så än så länge är det ”bara” 69 bolag som godkänts enligt Spelinspektionen. Dessa kan dock vara moderbolag till flera underliggande spelbolag – till exempel Bethard Group, som registrerat 18 domäner under sin licens. Detta innebär att det är bra många fler spelbolag än 69 som kommer annonsera och verka i vårt avlånga land.

Många spelbolag, som t.ex. SHL-sponsorn Betsson, har bra fokus på hockey och erbjuder höga odds på sporten. Det finns även många sajter som Bedrageri.info som listar de bästa bettingsidorna där du lätt kan hitta de med bäst bonusar, flest spelformer eller något annat som du uppskattar hos ett spelbolag.

Vad krävs för att få licens?

Tidigare har spelbolagen helt verkat utan några egentliga regler. De största bolagen i Sverige har dock hållt sig till egna moraliska villkor som de tagit fram i samarbete med Sper – Spelbranschens Riksorganisation. Nu finns det tydligare regler, även om vissa är lite luddiga:

  • BankID – där det tidigare varit supersmidigt att sätta in pengar på sitt konto men väldigt krångligt att sen ta ut sina vinster – ställs nu krav på användandet av BankID hos samtliga operatörer för att underlätta identifikationsprocessen och i sin tur även insättningar och uttag.
  • Spelansvar – tidigare har spelberoende personer tvingats blocka sig själva från vart och ett av spelbolagen. Nu räcker det att man lägger in sig själv i ett enda system för att blockas av samtliga bolag via sluta-spela.se.
  • Måttfullhet och tydlighet – i annonsering för spel behöver budskapet vara ”måttfullt”. Vad det betyder är lite luddigt, men det kommer säkert komma fram flera case som blir prejudikat för branschen. Tydligheten är dock tydlig – det ska alltid finnas varningstexter i alla annonser, med nummer till stödlinjen inkluderat.
  • Spel mot kredit förbjuds helt.

Vad betyder detta för dig som spelare?

Är du inte en bonusjägare är licensen nästan bara bra. Det blir förbjudet att jaga existerande spelare via återupprepade bonusar till inaktiva spelare. Välkomstbonusar kommer dock finnas kvar. Det är inte helt klart vad en välkomstbonus är – dvs kommer det fortfarande vara OK med boostade odds, riskfria spel och andra kampanjer? Det kommer säkerligen framgå allt eftersom.

Det kommer också vara säkrare för dig som spelare – så länge du väljer ett bolag med svensk licens. Då har spelmyndigheten säkerställt att bolaget agerar efter svensk lag. En licens kostar 700.000 kronor så det är inget ett bolag vill riskera att mista i första hand.

Under vår speltipssektion hittar du ofta aktuella tips från spelexperter på SHL, NHL och Hockeyallsvenskan främst. Vill du hitta massvis med proffstips kan vi även rekommendera vår partnersajt Sporttjänsten.

Åldersgräns 18 år för spel online. Spelar du för mycket – ring Stödlinjen på 020-81 91 00.
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM