Mattias Guter.
SHL

Nyförvärvet är på plats i Stockholm: ”Djurgården är hemma för mig”

ANNONS

Han är tillbaka där allting började. Senast Mattias Guter spelade i Djurgården så gick de upp i SHL. Nu ska han nå nya framgångar med klubben. 
– Jag vill kunna avgöra matcher och bli kung inför fansen och hjälte i klubben. Det skulle vara oerhört stort, säger 30-åringen till klubbens hemsida. 

Senast Mattias Guter spelade i Djurgården så var storklubben nykomlingar i SHL. Nu är 30-åringen tillbaka där han spelade som junior för över tio år sedan.

”EN SPECIELL KÄNSLA ATT VARA TILLBAKA”

I helgen gjorde han sin första träning med klubben efter att ha varit borta i flera år.
– Det känns underbart! Jag har varit iväg nu ett tag och jag måste säga att det är som en dröm att vara tillbaka! Jag är äntligen på hemmaplan igen och det är Djurgårdströjan jag alltid velat ha på mig, säger han till Djurgårdens hemsida efter sitt första träningspass med laget och fortsätter:
– Det är en speciell känsla att vara tillbaka. Djurgården är hemma för mig. Jag menar att det är här jag är uppväxt. Min fru är uppväxt här. Vi har våra familjer här och nu när vi står och pratar här i gången vid isen… Bara när man går här och ser Hovets is framför oss. Det känns som hemma för mig.

Djurgården blir Guters tredje klubb den här säsongen. Han inledde säsongen i Timrå, fortsatte i Luleå och avslutar den nu i Djurgården. På 28 matcher den här säsongen har det bara blivit tre mål och åtta poäng. Nu vill han se ett lyft i och med återkomsten till hemstaden.
– Jag hoppas kunna bidra med fart och trycka in några puckar. Annars vill jag verkligen vara här och bidra till gruppen. Vara en bra kille när jag kommer hit varje dag och sprida positiv energi till laget. Det är ett ungt lag, visst. Men jag känner mig också ung i sinnet och ung i kroppen. Jag kommer även med min erfarenhet och det jag har varit med om.

”VILL BLI KUNG INFÖR FANSEN”

Mattias Guter gör sin femte raka säsong i SHL men han har aldrig fått chansen att spela i ett SM-slutspel. De tidigare klubbarna som han har avslutat säsonger med är Leksand och Karlskrona och ingen av dem lyckades nå slutspel. Han har däremot erfarenhet av att spela kvalmatcher.
– Jag hoppas att jag kommer få spela mitt första slutspel i karriären med Djurgården. Jag har inte gjort det tidigare men däremot har jag spelat direkt avgörande matcher i form av kval, upp och ner. Även det är erfarenheter. Att spela matcher med kniven mot strupen, det är det jag gillar. Den erfarenheten kan säkert vara väldigt bra att ha ifall vi går så långt att vi ska spela de avgörande matcherna.

Hans bästa säsong i karriären var 2015/16. Då sköt han 19 mål vilket var sjätte bäst i SHL men efter det har målproduktionen minskat för varje år. När han nu sätter på sig Djurgårdströjan igen så ska han vara en bidragande spelare. I morgon kommer han att göra sin första match på Hovet som djurgårdare sedan 17 januari 2015. Han ser fram emot att möta sina nygamla hemmafans igen.
– Jag försöker bara se möjligheterna av att jag kan gå ut som tungan på vågen och kunna avgöra matcher och bli kung inför fansen och hjälte i klubben. Det skulle vara oerhört stort, säger Mattias Guter till difhockey.se.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 16 april
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch