Sök
OMTALAD SITUATION. Dan Pettersson och Axel Ottosson kolliderade och den senare blev utslagen.
SHL

Efter omtalade tacklingen: ”Han kan undvika mig mer än jag kan undvika honom”

Det blev en intensiv eftermiddag i Saab Arena mellan Linköping och Färjestad. Hemmalaget började bäst men gästerna gjorde matchens enda mål redan i den första perioden. Men efteråt handlade det mesta om en kollision. 
– En spelare blir skadad och säkerligen kommer det att bli en avstängning efteråt, sa Färjestads assisterande tränare Gereon Dahlgren efteråt.

LINKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
Lördagens batalj i  Linköping började i bra tempo där hemmalaget drev upp intensiteten från start och skapade några chanser. Men det var gästande Färjestad som gjorde matchens första mål. En miss i hemmaförsvaret gav Marcus Nilsson ett friläge. Nilsson fick iväg ett avslut som Jacob Johansson i hemmamålet inte kunde hålla ute.

SKILDA ÅSIKTER OM KOLLISIONEN

I slutet av den första perioden kolliderade Färjestad-centern Axel Ottosson med LHC:s Dan Pettersson. Ottosson föll raklång på isen men kvicknade till och kunde ta sig av isen för egen maskin. I C Mores TV-sändning var experterna Niklas Wikegård och Johan Tornberg överens om att domarna gjorde rätt som inte tog någon utvisning på Pettersson.

Bland de båda lagens tränare gick däremot meningarna isär:
– Det jag går på och det jag har sett en gång är att Axel Ottosson åker in i honom (Dan Pettersson). Det är en ren olyckshändelse, menade LHC’s tränare Tommy Jonsson på den efterföljande presskonferensen.

Hans motpart, Gereon Dahlgren, höll inte med.
– Nej, det tycker jag verkligen inte! utbrast Dahlgren.
– Jag vill inte stå och ta det, men jag tycker att den situation som blir så ser Pettersson Axel Ottoson klart och tydligt hela vägen. Sen är det ju inte avsiktligt att axelskyddet ska ta i huvudet på honom så att han inte kan spela mer. Absolut inte. Men han kan undvika den, sa han.

LHC:s tränare kom med en egen följdfråga:
– Så du menar inte att Axel kan undvika den?
Svaret:
– Då kan man åka offside. I och med att Pettersson ser att Ottosson inte ser honom….Där måste vi ha respekten, mot såna tacklingar. Det är återigen ett sådant fall att det sker i matchen. Domarna har jumbotronen. De har möjlighet till att ta den till hjälp. En spelare blir skadad och säkerligen kommer det att bli en avstängning efteråt. Det är jäkligt tråkigt. Vi tappar en kille och det måste bli straff när det sker på isen. Men som ni ser har vi olika syn på det hela, redogjorde Dahlgren.
– Jag har sett situationen en gång och det jag upplevde från det så ser jag det som att Axel åker in i honom, replikerade Jonsson.

Dahlgren meddelade att det ”inte var bra” med Ottosson men att centern inte lämnat arenan utan var kvar med laget. Kollisionens andra huvudperson, Dan Pettersson, gav sin egen syn på det hela.
– Jag måste ju stanna för att inte åka offside. Jag tycker att han kan undvika mig mer än vad jag kan undvika honom. Mer än så kan jag inte säga, berättade han för hockeysverige.se efter matchen.

FÖRTJÄNSTFULLT FÖRSVARSSPEL

Färjestad stängde stundtals ned Linköpings spel under återstoden av matchen och även om hemmalaget kom nära, inte minst i powerplay, höll FBK-försvaret tät. I mål stod Markus Svensson för ytterligare en stabil insats. Han stoppade de 24 skott han fick mot sig och höll nollan för andra matchen i rad.
– Linköping är ett väldigt bra lag. De skapar lägen men det är ett fantastiskt försvarsarbete som ligger till grund för det här, sa Svensson diplomatiskt.

Målvakten, som kom till klubben inför säsongen, fortsatte sin analys:
– Vi håller pucken inom laget under den andra och tredje perioden. Anfall är ju bästa försvar.

Hur påverkar den här spelstilen ditt eget spel?
– Framför allt är det sättet vi täcker skott på. Vi ligger i skottlinjen och boxar ut dom. Vi stänger deras första-alternativ och tvingar dom att göra något annat. Överlag är vi väldigt starka framför eget mål. Det ger mig som målvakt en annan trygghet. Jag vet att om jag tappar ut en puck så är det inte hela världen för vi är väldigt starka där och kan få undan den. 

Hur har Johan Pennerborns spelstil smält samman med din? Görs det kompromisser eller hur funkar det?
– Det började i våras. Jag och Adam (Werner) satte oss ned och snackade igenom vad vi gillade och försökte hitta så många likheter som möjligt. Sedan hade vi möte med målvaktstränaren och backtränaen och la fram våra tankar. Därefter bollade vi fram och tillbaka. Det är en process med många involverade och har man åsikter så är man välkommen att framföra dom.

”DET KÄNNS BRA NU NÄR VI VINNER”

Markus Svensson höll andra raka nollan och framåt gjorde Marcus Nilsson sitt andra mål på tre matcher.
– Det var gött. Jag har väl inte gjort så mycket som jag kanske vill, sa han när han mötte hockeysverige.se efter matchen.

Ni stänger till matcherna bra nu, hur ser du på ert spel just nu?
– Vi har lite manfall. Och då får vi spela lite smartare. Vi behöver inte alltid spela ut pucken utan kan faktiskt chippa ut den ibland och det gör vi på ett bra sätt, svarade Nilsson.

Johan Pennerborn sa i en tidigare intervju med Hockeysverige att det har varit en process att få hans spelsätt att sitta ordentligt, men nu verkar det ha fallit på plats:
– I början är det så klart svårt. Men det sätter sig mer och mer och det känns bra, speciellt nu när vi vinner matcher på det, avslutade segerskytten.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten