181013 HV71:s Fanny Rask under ishockeymatchen i SDHL mellan Djurgården och HV71 den 13 oktober 2018 i Stockholm. …

SDHL-SVEPET: HV71 vände och vann – trots målvaktens storspel

Fyra matcher spelas i SDHL denna lördag. Två av dessa spelades under eftermiddagen och nedan följer en kort sammanfattning av dessa två matcher.

LÄS ÄVEN: Landslagsmålvakten nollade gamla klubben i återkomsten

HV71 –SDE 3–1 (0–1, 3–0, 0–0)

HV71: Jenny Antonsson, Fanny Rask, Claudia Kepler
SDE: Linda Björling

HV71 kunde bryta sin fyra matcher långa förlustsvit när man besegrade nästjumbon SDE hemma i Kinnarps Arena. Matchen lockade storpublik, 2 450 åskådare, och publiken kunde gå hem med ett leende på läpparna efter att hemmalaget vänt ett 0–1-underläge till seger 3–1.
En stor anledning till att matchen ”bara” slutade 3–1 till hemmalaget var SDE:s målvakt Sofia Reideborn som räddade 41 av 44 HV71-skott.

Göteborg – Leksand 1–3 (0–1, 1–1, 0–1)

Göteborg: Margot Möllersten
Leksand: Gracen Hirschy, Ida Nikula, Maja Nylén-Persson

Leksand tog en planenlig seger över tabelljumbon Göteborg. Dalalaget kunde vända hem från Angered Arena med samtliga tre poäng efter att man slagit Göteborg med 3–1. Leksand tog ledningen i slutskedet av den första perioden genom Gracen Hirschy innan Ida Nikula kunde utöka gästernas ledning direkt i öppningen av den andra perioden. Göteborg fick in en reducering i mitten av den andra perioden genom Margot Möllersten, men närmare än så kom inte Göteborg. I stället kunde Maja Nylén-Persson avgöra matchen med sitt 3–1-mål i den tredje perioden.