Max Lindholm.
Nyheter

Allsvenska-svepet: Forwardens genombrott totalt – inblandad i det mesta i AIK:s seger

Det var full omgång, det vill säga sju matcher, i HockeyAllsvenskan i kväll. Så här gick det ute på arenorna runt om i landet.

Tingsryd – AIK 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)

Max Lindholms succé med AIK fortsätter. I kväll kom 21-åringens nionde och tionde mål för säsongen när Gnaget bortabesegrade Tingsryd. Lindholm satte 0-2 i powerplay tidigt i den andra perioden efter att TAIF:s Filip Ahl fått matchstraff för checking to the head i slutet av den första akten.

Lindholm var i mittperioden sedan själv inblandad i en situation som tvingade Tingsryd att byta målvakt. Lindholm körde in i Tex Williamsson som bröt matchen. Andreas Ljunggren fick hoppade in och tvingades ironiskt nog släppa Lindholms 0-3-puck förbi sig.

Lindholm gjorde förra säsongen 16 poäng på 51 matcher. I år har det hittills blivit 15 på 20.  På de senaste fyra matcher har han gjort sju mål. Snacka om genombrott.

AIK:s första mål satte nyligen inlånade Fredrik Karlström från Linköping. Målet räckte för AIK som tog sin elfte seger för säsongen.

I och med förlusten ligger Tingsryd alltjämt kvar som jumbo på totalt 16 poäng.

Leksand – Karlskrona 4-3 e.f (1-2, 2-1, 0-0, 1-0)

Publiken i Tegera Arena fick se en svängig historia, som hemmalaget till slut gick vinnande ifrån. Segerskytt blev Anton Karlsson som avgjorde matchen 1:34 in i förlängningen. Målet var hans sjätte för säsongen. Men det krävdes en heroisk insats för att Leksand ens skulle ta poäng. Gästerna ledde nämligen med 1-3 efter att Marcus Paulsson stått för ett mål och en assist, och förra leksingen Matt Carey gjort ett mål.

Careys mål kom efter bara 19 sekunder av den andra perioden. Leksand kom in i matchen genom Johan Porsberger och kunde i powerplay också kvittera matchen till 3-3 genom  förre Karlskrona-backen Mattias Karlsson som hittade rätt i powerplay.

Tredje perioden blev mållös, innan Karlsson sedan alltså blev matchhjälte. Leksand, trea i tabellen, drygade ut avståndet till fyran Karlskrona till sex poäng.

Västerås – Södertälje 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)

Västerås fortsätter rada upp segrar. I kväll kom lagets femte raka efter att Fredrik Johansson gjort 1-0 i första perioden och Fredrik Hetta 2-0 i den andra.

Målvakten Samuel Ersson höll nolla efter att ha motat 29 Södertälje-skott. Tälje har fem raka förluster och ligger nu precis utanför slutspelsplats.

Björklöven – Västervik 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

Efter avskedet med sportchefen Fredrik Grönberg i går tog Löven en viktig seger hemma i Umeå. Tack vare de tre poängen kravlade sig löven över slutspelsstrecket för totalt två poäng tillgodo på närmast jagade Södertälje.

Mattias Andersson räddade 29 skott och höll nollan för Björklöven och Jacob Andersson stod för ett mål och en assist.

Pantern – MODO 0-4 (0-1, 0-1, 0-2)

MODO hade inga problem med lilla Rosengårds Ishall och vann med klara siffror mot Pantern. Johan Eriksson blev två målsskytt och ångermanlänningarna tog sin andra raka seger, efter att innan det förlorat sex på rad.

Tom Hedberg hittade rätt från blå till 0-2 och sedan gjorde Thommy Enström 0-3 innan Eriksson satte sitt 0-4-mål med 23 sekunder kvar att spela. Nollan höll Linus Lundin efter att ha räddat 30 skott.

I Pantern fick Nicklas Jadeland matchstraff efter en checking to the head.

Oskarshamn – Vita Hästen 3-2 e.st (1-1, 0-0, 1-1, 0-0 1-0)

Serieledarna från Oskarshamn tog två poäng efter att Joakim Hilding klivit fram och avgjort matchen i den tolfte straffrundan. Matchen gick till förlängning och straffar efter att backen Amil Krupic kvitterat för gästerna med bara 26 sekunder kvar att spela. Krupic fick pucken i slottet och hittade rätt bakom en chanslös Adam Åhman.

Oskarshamn gjorde enligt Barometern.se under matchens gång klart med finske Matias Sointu, närmast från Bolzano.

Karlskoga – Almtuna 4-2 (0-0, 2-1, 2-1)

Karlskoga befäste sin position som ett lag för den övre halvan. 4-2-segern grundlade laget genom ett sent mål i mittperioden av Fredrik Forsberg och ett tidigt i tredje perioden av Axel Lindström. Båda målen kom i numerärt överläge. Tony Mårtensson reducerade för gästerna med knappt åtta minuter kvar och i ett försök att få till en kvittering tog Almtuna också ut målvakten Arvid Ljung. Men istället för mål framåt ringde det bakåt och matchen var gjord med 1:47 kvar att spela. Sista målskytt för Karlskoga blev Gustaf Franzén.