Calle Järnkrok

Järnkroks magiska show – sköt sitt första hattrick

Ett mål i powerplay, ett i boxplay och ett i fem mot fem. Calle Järnkrok hade en magisk kväll när han ledde Nashville till seger med 5-3 mot Los Angeles. Han satte NHL-karriärens första hattrick.
– Det var kul, speciellt eftersom vi vann matchen, säger han.

I Viktor Arvidssons frånvaro har Nashville fått förlita sig på att andra spelare ska kliva fram och åka på sina målskörder. I natt var det Calle Järnkrok som tog över showen totalt när Nashville och Los Angeles möttes.

Svensken, som inför matchen stod på tre mål under säsongen, dubblade den siffran genom att göra tre mål i nattens match. I NHL-karriärens 333:e framträdande kom Järnkrols första hattrick.

BLEV DEN ANDRA I HISTORIEN

Han inledde sin uppvisning genom att göra 2-2 i spel fem mot fem, i mitten av den andra perioden. Han följde upp genom att göra 3-3 i den tredje perioden, i powerplay. Sen var det också svensken som sköt matchavgörande 4-3 i boxplay, med åtta minuter kvar att spela. Hattrick-showen var fullbordad och han blev också den andra spelaren i klubbens historia att göra ett mål i vardera spelform. Scott Walker var först, för 18 år sedan.
– Det var kul, speciellt eftersom vi vann matchen efter några tuffa förluster på bortaplan, säger han till media efter uppvisningen.
– Det var kul att få spela i powerplay också, förstås. Jag vill vara med där ute. Jag gör mitt bästa.

Om Järnkrok själv hade en ganska ödmjuk inställning efter sin supermatch fanns det andra i laget som hyllade honom desto mer.
– Han är en viktig spelare, oavsett om det handlar om offensiven eller defensiven. Vi sätter ut honom i powerplay och han visar vad han kan göra. Han fick igång oss när vi behövde det, och vi fick några viktiga mål från honom, sade backstjärnan Ryan Ellis.

Kyle Turris och Nick Bonino gjorde de övriga målen för Nashville i 5-3-vinsten. Los Angeles fullträffar kom från Nate Thompson, Aze Kopitar och Alex Iafallo.