Sök
SHL

Förbundskaptenens glädje över landslagsbackens utveckling: ”Kändes som en liten valp”

Det var orutinerat på många håll i den nya Tre Kronor-truppen. En av spelarna som slagit sig in är Linköpings succéback Lukas Bengtsson. Hans utveckling överraskar assisterande förbundskapten Peter Popovic.
– Även om jag är lite förvånad över hans snabba utveckling är det väldigt kul att se att han kommit tillbaka och visat att han kan spela på den här nivån, säger ”Poppe” till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)

När Rikard Grönborg presenterade sin trupp till Karjala Cup visade det sig att han tillsammans med sina assisterade coacher tagit ut inte mindre än elva debutanter. Då ska vi även ha i minnet att han valt att inte ta med någon spelare från CHL-lagen.

Hockeysverige.se bad efter presskonferensen trion Stefan Ladhe, Peter Popovic och Johan Garpenlöv ge oss sina tankar kring laguttagningen.

Målvakter: Lars Johansson och Magnus Hellberg
Stefan Ladhe:
– Det är två bra målvakter. Magnus var med hela förr säsongen där han spelade i alla turneringar och gjorde jättebra ifrån sig. Speciellt under VM. Där hade vi ett väldigt jämt målvaktspar med ”Mange” och Anders Nilsson. ”Mange” var inte långt ifrån att få spela i dom allra roligaste matcherna. Efter det har han gjort en bra säsong i SKA.
– Lasse är debutant. Vi var nyfikna på honom förra säsongen också då han spelade bra, men då spelade han inte så mycket. Samtidigt fick vi då inte så mycket utrymme att spela andra spelare inför OS än dom som var aktuella att vara med där. Därefter var det bygget inför VM som gällde. Nu håller han i stort sett nollan i varannan match som han spelar i CSKA och gjort en väldigt bra säsong.

Det var alltså ingen SHL-målvakt med i truppen till Karjala Cup.
– Vi har bara två målvaktsplatser, men jag tycker att det är fler målvakter i Europa nu som är aktuella än förra säsongen. Bland annat låg Niklas Svedberg nära till liksom Adam Reideborn. Viktor Fasth presterar alltid på en bra nivå och så vidare, men det kändes mest rätt att ta ut dom här två just nu.

Backar: Mikael Wikstrand, Simon Bertilsson, Jesper Sellgren, Philip Holm, Linus Arnesson, Lukas Bengtsson, Viktor Lööv, Joel Persson.
Peter Popovic:
– När vi tog ut dom här killarna tänkte vi lite på framtiden. Vi var sugna redan i slutet av förra säsongen på en sådan som Joel Persson, men då gick Växjö långt och vann SM-guld. Det innebar att vi aldrig fick chansen att testa honom under april-landskamperna innan VM.
– Jesper Sellgren i Luleå har vi varit lite småförtjusta i sedan Junior-VM. Philip Holm gjorde en häftig resa för några år sedan och var med om att vinna ett VM-guld i Köln 2017. Sedan stack han till NHL. Nu är han tillbaka i Europa. Även om han inte spelar i SHL så är han tillgänglig i och med att han spelar i KHL.

Foto: Bildbyrån

En som imponerat på Peter Popovic under säsongen är Linköpings Lukas Bengtsson.
– Jag måste säga att han har sett väldigt trevlig ut och fin i spelet. Han har varit snabb i tanke/handlingar med passningar och har skottet. Lukas är inte så stor, men han är ettrig och tävlar. Plus att han har en spets i spelet just vad det gäller passningar och skott. 

Assisterande förbundskaptenen är också lite överraskad över att Lukas Bengtsson efter alla sjukdomsbekymmer redan nu kan vara så pass bra.
– Ja, lite grann. Jag kommer bara ihåg honom vagt innan han stack över till Nordamerika. Då spelade han i Frölunda. Han kändes då som en liten valp även om han redan då såklart var bra och skicklig, men väldigt ungt. På det har han sedan haft det här strulet med sjukdomar och grejer.
– Även om jag är lite förvånad över hans snabba utveckling är det väldigt kul att se att han kommit tillbaka och visat att han kan spela på den här nivån. Jag tycker att han verkligen har spelat på en hög nivå under säsongen.


Forwards: Anton Rödin, Joakim Nygård, Jakob Lilja, Dennis Rasmussen, Nick Sörensen, Daniel Brodin, Emil Larsson, John Norman, Jacob Josefson, Anton Wedin, Anton Lander, Linus Johansson, Linus Fröberg, Jonathan Davidsson.
– Precis som Rikard (Grönborg) sa under presskonferensen så känner vi att några av dom här spelarna kan göra resan hela vägen fram till VM, men vi har även tagit ut en del spelare som vi tror kan spela VM framöver. Spelare som vi vill se om dom kan ta steget ut på den internationella arenan och göra bra ifrån sig där, säger Johan Garpenlöv.

Anton Wedin var den stora skrällen.

Den kanske största överraskningen i truppen vid sidan av Jesper Sellgren är Timrås Anton Wedin.
– Jag har kikat en del på honom och gillar det jag har sett. Det finns mycket i honom och han spelar i ett lag som har tagit steget upp från Hockeyallsvenskan till SHL. Han har klarat det steget bra.
– När jag ser hans matcher tycker jag att han gör det bra med sin skridskoåkning, puckkontroll, passningssäkerhet, vilja att ta avslut och så vidare. Då blir man nyfiken på att se hur han klarar att spela med ännu bättre spelare omkring sig och i den internationella miljön.

En annan överraskning i truppen är Johan Garpenlövs gamla landslagskompis, Janne Larsson, grabb, Emil Larsson.
– Det är också en spelare vi är nyfikna på. Om du tittar på honom kan det ibland tyckas att han ser lite stabbig ut i åkningen. Men tittar man ännu närmare så tycker jag att han kommer fram i tid och tar sig in på dom obekväma ytorna, vill vara där och är inte alls blyg för det fysiska spelet. Det ska intressant att se hur han kan hantera tempot på den internationella scenen.

Rikard Grönborg tog ut inte mindre än fyra Djurgårdare, Jakob Lilja, Jacob Josefson, Daniel Brodin och Jonathan Davidsson, i truppen.
– Josefson har kommit hem och verkligen spelat ruggigt bra. Den ska man ge honom cred för. Det är inte så lätt att ha en tillbakadragen roll i NHL och mycket skador för att sedan komma hem och spela på det sätt han gjort.

Givetvis är tanken att kedjan med Lilja, Brodin och Josefson ska spela ihop under Karjala Cup även om det inte är något som redan är bestämt.
– Vi får se, men det känns dumt att inte försöka. Vi får ge dom någon match för att se hur dom hanterar det. Brodin och Josefson har varit där förut så det är bara Lilja som inte spelat på den här nivån tidigare. Som han har spelat nu i början av SHL så är inte jag orolig, avslutar Johan Garpenlöv samtidigt som alla tre coacherna bekräftar att ingen har tackat nej till landslagsspel inför turneringen.

Idag 19:00
Västerviks IK - IF Björklöven
1 5.55
X 5.00
2 1.47
Idag 19:00
Djurgårdens IF - Brynäs IF
1 1.77
X 4.45
2 4.20
Idag 19:00
IK Oskarshamn - Färjestads BK
1 4.30
X 5.30
2 1.65
Idag 19:00
IF Malmö Redhawks - Linköping HC
1 2.15
X 4.25
2 3.05
Idag 19:00
Växjö Lakers HC - Luleå HF
1 3.00
X 4.15
2 2.20
Idag 19:00
Rögle BK - Örebro HK
1 1.83
X 4.55
2 3.85
Idag 19:00
Skellefteå AIK - HV 71
1 2.15
X 4.25
2 3.05
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten