Robin Figren har fått rejäl offensiv utdelning under inledningen. Något som uppmärksammats av kedjekompisen Oscar Sundh.
SHL

Berättar om kedjekompisens hyss efter målsuccén: ”Jag vet inte om det är att han är missnöjd med mig”

ANNONS

HV71 har hackat en smula i säsongsinledningen. Men en spelare som varit bland det bättre i laget är Robin Figren som i lördags gjorde sitt fjärde mål för säsongen. Ifjol gjorde han fem på 49 matcher och 30-åringen har fått en stor skopa beröm för sitt spel av fansen. Själv vill han lyfta fram hela kedjan han spelar i.
— Vi skapar en del chanser och det känns som vi gör oss förtjänta av det anfallsspel vi har just nu, berättar han för hockeysverige.se.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
Ifjol blev det fem mål på hela säsongen från Robin Figrens sida. I och med lördagens mål för HV-forwarden hemma mot Örebro är han redan uppe i fyra på de inledande åtta matcherna. Själv berättar 30-åringen att inget speciellt ligger bakom hans personliga offensiva utdelning i inledningen av säsongen.
— Jag kan inte säga att jag gjort något speciellt. Men…jag tycker att det är hårt jobb, jag tycker att jag kommer till hallen och jobbar hårt varje dag och jag vet inte… Det är möjligt att det kanske ger lite frukt nu, men det är också mycket tillfälligheter, säger Figren till hockeysverige.se.

TOPPAR DEN UNDERLIGGANDE STATISTIKEN

Däremot vill han lyfta fram kedjan med honom själv, Oscar Sundh och Anton Bengtsson.
— Jag tycker egentligen att hela vår kedja har hittat ett annat stäm i spelet över hela banan. Förra året så var rollen egentligen bara hårt jobb, stänga till defensivt och lägga mycket energi där. I år känns det som vi kuggat i varandra bättre i anfallszon och vi litar på varandra igen. Vi skapar en del chanser och det känns som vi gör oss förtjänta av det anfallsspel vi har just nu. Det måste vi fortsätta med.

Det är ännu tidigt på säsongen, men tittar man på den underliggande statistiken gällande Corsi så toppar kedjan den statistiken i hela SHL om man bara mäter de spelare som spelat mer än en match. Corsi möter antal skottförsök framåt kontra bakåt i spel fem mot fem och ger en fingervisning om ett lag för spelet eller ej. Corsin ger vid handen att Figren och kompani får saker att hända framåt, samtidigt som de stänger till bakåt.

Er kedja släpper inte till mycket bakåt. Det måste vara en dröm för Johan Lindbom att kasta in er på isen?
— Ja, jag hoppas det, säger Figren och skrattar innan han fortsätter:
— Som jag sa så är det väl kanske där som vi har våran bas, samtidigt som vi alla tre vet att vi har lite mer att ge. Jag tror att vi alla tre känner från förra säsongen att det är ett steg vi vill ta, om man ser det rent bildligt från den defensiva zonen till den offensiva. Kunna spela mer hockey där och det gör vi faktiskt nu. Men det är det hårda jobbet som ligger bakom.

SKULLE VILJA KÄNNA PÅ LANDSLAGET IGEN

Robin Figrens spel har den här säsongen har uppmärksammats av HV71:s fans och det är på sin plats att undra om han kanske inte skulle vara någonting för landslaget att testa? Figren var bofast i de olika juniorlandslagen, men har bara testats ett fåtal gånger i Tre Kronor. Senast säsongen 2013/2014 då han tillhörde Frölunda.
— Jag har fått känna på det tidigare, nu är det ett par år sedan, men det är klart att det skulle vara fantastiskt om man fick testa på det igen. Sen har ju inte det varit prio ett för mig, utan det har varit mer att hitta stämmet i det offensiva och kunna skapa chanser och hitta tillbaka till det spelet.
— Sist jag spelade i landslaget så var det väldigt, väldigt kul och det är klart att man skulle vilja känna på det igen om den chansen dök upp.

Självklart har Robin Figrens offensiva uppsida den här säsongen uppmärksammats av lagkamraterna. Detta ledde till nedan tweet av Figren häromdagen.

Har du lust att avslöja vem av kedjekompisarna det är?
— (skratt) Det var Oscar Sundh. Han kan sitt NHL. Jag är inte lika haj på NHL-hockey, jag kollar mycket allsvenskan och SHL medan han håller sig på NHL. Han brukar tagga mig i såna NHL-klipp på Instagram och så där.
— Jag vet inte om det är att han är missnöjd med mig eller om han vill vara bussig och ge mig hjälp på vägen, säger Robin Figren och skrattar.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL