Simon Johansson.
Nyheter

Juniorkronornas upphämtning förgäves – straffades av Ryssland: ”Vi ska ha mer än en poäng”

1–3 blev 3–3. Men trots upphämningen lämnade Juniorkronorna isen som förlorare efter straffar när man inledde fyrnationsturneringen i Örnsköldsvik mot Ryssland.
– Surt, jag tycker vi hade matchen, säger backen Simon Johansson till hockeysverige.se efter 3–4-förlusten.

ÖRNSKÖLDSVIK (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det spelas juniorhockey i Örnsköldsvik den här helgen. Finland, Tjeckien och Ryssland har skickat lag till Fjällräven Center för att göra upp med Sverige om segern i en av blott två turneringar som återstår innan det är dags för JVM i Vancouver och Victoria efter jul.

I fredagens första match avfärdade Finland Tjeckien med 5–1. I kvällens möte mellan Sverige och Ryssland blev det desto jämnare. Det krävdes straffar för att sära lagen åt och där fick gästerna bäst utdelning.

Jättelöftet Vitali Kravtsov, draftad som nionde spelare av New York Rangers i sommar, satte blev den första ryska målskytten i straffläggningen efter att ha haft 1+1 under ordinarie speltid. Aleksander Jaremtjuk var sedan den som avgjorde tillställningen när han överlistade Adam Åhman i den svenska kassen i den tredje straffomgången. Skellefteås Albin Eriksson var den enda svensken som fick hål på ryska målvakten Daniil Tarasov på de fem straffar som svenskarna slog.

DUNDRADE IN KVITTERINGEN

– Vi spelar bra hela matchen. I första perioden är vi helt överlägsna, men sedan tappar vi lite i andra och i tredje går det fram och tillbaka. Jag känner väl att vi ska ha mer än en poäng i den här matchen, tycker backen Simon Johansson.

Den till Almtuna utlånade djurgårdsbacken sköt Sveriges första mål i matchen, ett rungande direktskott i powerplay efter förarbete av Växjös Pontus Holmberg.
– Jag fick riktigt bra träff och sedan var det riktigt bra skymning framför mål. Det gäller att skjuta direkt för det är då målen för det är då målvakten är som minst beredd, konstaterar han.

Alla tre svenska mål gjordes av backar. Hemmasonen Victor Berglund, Modo, satte 2–3-reduceringen, också det i powerplay, medan Örebros Lukas Pilö slog in 3–3 efter finfint förarbete av Röglas Nils Höglander.

Under lördagen spelar Sverige sin andra match, då mot Finland. Detta med start 16.30 i Fjällräven Center.

Sverige-Ryssland 3-4 (1-1, 2-2, 0-0, 0-0, 0-1)
Period ett: 06.42 utv 2 min Anton Björkman, tripping, 10.42 0-1, 14 Vitali Kravtsov assist Pavel Shen och Bulat Shafigullin, 11.39 utv 2 min Axel Andersson, holding, 13.32 utv 2 min Bulat Shafigullin, slashing, 15.17 utv 2 min Hugo Leufvenius, slashing, 19.45 utv 2 min Vladislav Tsitsyura, holding, 19.50 1-1 Simon Johansson assist Pontus Holmberg och Rickard Hugg i power play spel fem mot fyra
Skott: 16-9.
Period två: 03.23 utv 2 min Yevgeni Kanitski, diving, 05.09 ut 2 min Alexander Lyakhov, hooking, 08.54 1-2 Aleksander Yaremchuk assist Stepan Starkov och Akim Trishin, 09.41 utv 2 min 2+10 min Calle Själin, misconduct+checking to the head, 10.10 1-3 Ilia Morozov assist Vitali Kravtsov och Veniamin Baranov i power play spel fem mot fyra, 13.36 utv 2 min Bulat Shafigullin, slashing, 15.27 2-3 Victor Berglund assist Hugo Leufvenius och Lukas Wernblom i power play spel fem mot fyra, 18.43 3.3 Lukas Pilö assist Nils Höglander och Hugo Leufvenius, 19.37 utv 2+2 min Kalle Miketinac fighting+fighting, Bulat Shafigullin, fighting+fighting
Skott: 10-10.
Period tre: 04.32 utv 2 min Pontus Holmberg, interference, 12.25 utv 2 min Ivan Vasin, hooking, Mark Rubinchik, roughing
Skott: 12-9.
Overtime: 02.22 utv 2 min Artyom Galimov, slashing