Växjö Lakers HC

Snuvades på NHL-drömmen – men: ”På ett sätt känns det lite skönt”

Det fanns NHL-intresse kring Viktor Andrén efter 24-åringens genombrott. Men han blir kvar i Växjö. Det står klart efter att deadline passerat i natt.
– Klart man vill dit, så är det. Samtidigt kände jag hela tiden att jag behöver mer tid, säger han till hockeysverige.se.

Så fort han hade lyft LeMat-pokalen över huvudet kom NHL-snacket igång. Flera klubbar uppgavs jaga Viktor Andrén efter sin sensationella finalserie med tre nollor på fyra matcher, trots att han inte varit förstemålvakt i SHL ännu.

Vid midnatt, svensk tid, var det deadline för NHL-klubbarna att plocka in spelare från Europa. Och Viktor Andrén lämnades orörd. Det blev inget NHL-spel den här gången för 24-åringen.
– Det är klart man vill dit, så enkelt är det. Samtidigt har jag känt från det att slutsignalen gick och allt snack började, att jag behöver mer tid. Jag vill inte åka över bara för att åka över. Där borta är det mycket tillfälligheter också, om man får spela och sådana saker. Jag har hela tiden känt att jag behöver en bredare plattform att stå på och ge det ett år till här, säger han till hockeysverige.se.

”FANNS INTRESSE FRÅN VISSA HÅLL OCH KANTER”

Guldjubel. Foto: Bildbyrån

Andrén berättar att mycket lämnades åt agenten men slår också fast att det fanns intresse från NHL. Från mer än en klubb, dessutom.
– Det jag vet är att det fanns intresse från vissa håll och kanter, men att det inte gick i hamn den här gången. Men jag sitter inte och är ledsen och bitter över det. På ett sätt känns det nästan tvärtom, att det är lite skönt. Jag behöver mer tid på mig, jag behöver spela fler matcher på hög nivå.
– Jag spelade så som jag vill spela i finalerna, och då gick det väldigt bra. Inte bara på grund av resultatet, för det är mycket tillfälligheter som gör att du håller nollan i tre av fyra matcher. Utan mer på hur jag tog mig av matcherna. Det är det jag vill göra under en längre det. Det är det jag vill göra under ett större antal matcher.

Har det på något sätt varit jobbigt att inte förrän nu veta med hundra procent säkerhet var du ska spela nästa säsong?
– Nej, det har inte varit jobbigt alls. Jag har jobbat väldigt mycket med de bitarna under säsongen, att kunna fokusera på de saker man kan påverka och inte. Så jag känner inte att det har varit något som stört på något sätt, utan det har bara varit kul att snacket har funnits.
– Jag tycker jag har gjort det där ganska bra, att bara fokusera på Växjö. Så länge inget är klart med något annat kan jag inte fokusera på något annat. Och nu blev ju ingenting annat klart. I det stora hela har jag haft mitt fokus på Växjö ett tag.

”KAN ALDRIG VARA MÄTT OCH GLAD”

Det explosionsartade genombrottet kom förstås med de tre nollorna i finalserien mot Växjö. Men redan innan det levererade Andrén goda siffror, lite i skuggan av storstjärnan Viktor Fasth. I de flesta andra klubbar skulle Mariestadssonen vara solklar förstemålvakt, men här är konkurrensen tuffast möjliga.
– Jag tycker det passar mig alldeles utmärkt. Bara det faktum att Viktor finns där i omklädningsrummet gör ju att jag inte kan komma dit någon dag och vara mätt och glad. Ska jag kunna ta mig vidare till nästa nivå så krävs det ju att det är hans nivå jag kommer upp i, minst. Ska jag ta mig vidare måste jag slå den bäste i landet först. Jag kan inte se någon bättre utmaning än det. Det är det som kommer göra att jag blir bättre också.

Hur går diskussionerna med Växjö kring målvaktsjobbet?
– Det jag har fått höra är att det är den som är hetast som ska få spela. Och det är ju faktiskt ett steg uppåt för mig. Det såg lite annorlunda ut inför förra säsongen. Så det här är verkligen ett steg i rätt riktning.

Foto: Bildbyrån

Är det på något sätt jobbigt att veta att du förmodligen hade varit klar etta i de flesta andra lagen?
– Jag kanske hade varit mer uttalad förstemålvakt hos andra, men att bli förstemålvakt i ett topplag är ändå en annan sak. Alla matcher har betydelse. Spelar du för ett topplag får du spela andra toppmatcher på köpet. Nästa vår är det förhoppningsvis slutspel igen, även om det är långt tid. Det blir en ”win” på många sätt att vi har den här konkurrensen mellan oss.
– Men det är klart att det har varit frustrerande att få sitta vid sidan om och stå bakom fast man har spelat väldigt bra. Det är då det gäller att lyfta blicken och se allt ur ett större perspektiv.

”DET STORA MÅLET ÄR ATT TA UPP KAMPEN MED VIKTOR”

Det faktum att Andrén under långa stunder var klar backup till Viktor Fasth skulle visa sig vara till hans fördel när chansen plötsligt dök upp i den där semifinalen när Fasth skadade sig. Till slut landade målvakten på en räddningsprocent på närmast omänskliga 99,1 under slutspelet.
– Jag hade tränat under säsongen på att få sitta tillbaka och sen gå in och spela, så jag kanske tjänade på att vara matchovan. Men när man väl kastas in där mot Malmö borta så är det fel att säga att jag inte var nervös.
– Men samtidigt vet jag vad jag ska göra. Jag måste gå in och lita på att de timmar jag lägger ned varje vecka, månad ut och månad in, ska hjälpa. Det är bara att gå ut och spela. Det kanske låter enkelt, men det handlar bara om att fokusera på det jag ska göra och det jag kan påverka.

Med tanke på det du uppnådde under säsongen, vilka mål har du inför nästa?
– Jag har inga mål på det sättet riktigt, att jag ska spela fler matcher exempelvis. Det blir som det blir och det är mycket tillfälligheter som avgör. Det stora målet är att ta upp kampen och konkurrera med Viktor på allvar. Det tror jag är en tillräckligt stor måttstock faktiskt.

Men först väntar en annan utmaning: SHL-golfen på tisdag.
– Nu försöker man finslipa lite inför det och det går åt rätt håll, skrattar Viktor Andrén innan han berömmer det perfekta golfvädret som välsignat Sverige under försommaren.
– Ja, det har varit grymt. Speciellt om man bor i Växjö, eftersom att det regnar här nio av tio dagar alla andra somrar.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten